(72863581) "zmaga z grenkim priokusom"
Dve enakovredni ekipi,z enakim razpoloženjem in boljši pripravljenosti igralcev na moji strani.Končni rezultat -15 pik lufta,vendar vse prej,kot lahka tekma.V največji meri, sem sam poskrbel za napeto tekmo,ki se je odločila šele v zadnji četrtini.

Igralci na "nepravih" pozicijah
V konkretnem primeru je branilec igral na poziciji centra
(31307831) To se je vedelo že pred tekmo (trening na C) tudi to,da bo zaigral kakšno zunajno taktiko,kar je logično in dobro glede na igralsko zasedbo in postavitev. (B na C).
3.Zunajne taktike glede na razpoloženje in pripravljenost
Na splošno bodo igralci slabše zadevali z razdalje in polrazdalje,kot pod košem....če pa k temu dodamo še slabo razpoloženje in pripravljenost,pa še težje.
V prvih tednih sezone,ko je pripravljenost slaba,nižja,kot v nadaljevanju sezone,zato je igranje zunajnih taktik še dodatno oteženo.
V tem primeru(
(72863581))je bilo razpoloženje visoko,vendar pa je bila pripravljenost igralcev slaba.
(31307831),
(29072959) razen
(19507134)Obrambna postavitev-igralci na "nepravih" pozicijah
(72863581) Bom,kar zaključil.(ne da se mi več..)....glavna napaka je bila obrambna postavitev mojega KC
(25405493) na K,čeparav je tam igral njegov KC
(19507134),ki ob zunanji taktiki ni prišel do izraza z meti pod košem.Zaradi postavive KC -ja na K
(25405493) in coni 4+1 sem skoraj izgubil tekmo,čeprav rezultat tega ne kaže.Kadar igramo cone-pride do prevzemanja,kar pomeni da igralec-pokriva manj,kot 50% svojo pozicijo.Pri zunajnih conah,kot je 4+1 ,pa krilo sodeluje pri pokrivanju organizaterjev igre (OI) in branilcev (B).
Povzetek
-ključna napaka: napačna obrambna postavitev KC-ja na K in coni 4+1,ki ni bil sposoben pokrivati zunajnih igralcev pri metu z razdalje.
Rešitev je preprosta:če naš KC pokriva krilo-igramo obrambo mož na moža,kjer ne pride do prevzemanjana,tako,kot je to storil MR.X
(58274):
Njegov branilec
(31307831),ki je igral na centru-je v obrambi igral,kot krilo,KC kot C in K kot KC.
Last edited by copatar at 7/26/2014 3:43:18 PM