Powiem szczerze, że po laniu jakie Kszatrij Zielona Góra sprawił Boston Celtics II (wynik nie odzwierciedla stopnia dominacji Kszatrij, gdyż ich trener wsadził na 4 kwartę same rezerwowy w większości kwarty),
to co zobaczyłem po zalogowaniu się po 20-stej 20stego lipca (kiedy mecze z 2010-07-20 już się zakończyły) mocno mnie zdziwiło.
Oto, moim oczom ukazał się wynik ... gdzie mój zespół zdominował mocno przeciwnika (dość dobrego) ... i to grając normalnie. Wygrałem bez problemów, pomimo wyrównanej 1 kwarty ... Powiem szczerze, że Celtowie II sprawiają wiele problemów mnie jako właścicielowi i prezydentowi klubu.
Bo szczerze mówiąc, zagrali (zwłaszcza Falconer) świetnie, wygrywając wysoko i nie tak słabym w końcu rywalem.
Tylko, że ... co z tego ? Grozi nam po prostu 2 miejsce w tabeli (bo bądźmy realistami - 1wszego już w tym sezonie nie będziemy zajmować ...). Jeśli będziemy mieć szczęście i przebrniemy przez 1 i 2 rundę play-off to trafimy w finale konferencji na Kszatrij, gdzie w przeciwieństwie do poprzedniego sezonu możemy już nie mieć szczęścia do wygranej ...
Także, zwycięstwo cieszy, ale tylko trochę - bo najważniejszy mecz sezonu - już zdążyliśmy przegrać w złym stylu. A to właśnie wygrana z Kszatrij u niego w hali będzie konieczna go awansu do finału ponownie ... A mecz ligowy z Kszatrij u niego w hali już przegraliśmy. Więc wygrana z Genaszka skład i 2 miejsce w tabeli cieszy tylko trochę ... bo w końcu nie gramy po 2 miejsce w tabeli ... Co nam z drugiego miejsca w tabeli jak sezon zakończy się kolejnym meczem w hali Kszatrij, a jeden już rozegraliśmy. Będzie trudno.
Miejmy nadzieje, że wnioski jakie wyciągnęliśmy z przegranej z Kszatrij i podjęte środki zaradcze ... przyniosą w play-off skutki ...
Tak czy inaczej dobrze jednak wygrać.
Red Auerbach II
Last edited by Morfeusz-33 at 7/21/2010 4:57:47 PM