BuzzerBeater Forums

Türkiye - IV.27 > 23. Sezon

23. Sezon

Set priority
Show messages by
This Post:
00
237132.24 in reply to 237132.23
Date: 3/12/2013 6:09:08 PM
Overall Posts Rated:
1818
Son Sekizde Bir Türk Takımı...

Tebrikler Galatasaray...

Last edited by caucassian at 3/12/2013 6:09:25 PM

This Post:
00
237132.25 in reply to 237132.24
Date: 3/13/2013 1:49:44 PM
Filtre Kahve
III.1
Overall Posts Rated:
131131
Ben yazmayınca sizlerden de maçlarınıza dair yorum gelmemiş. Olmuyor ama böyle :)

Analizlere gelelim. Önce doğu konferansı.

@KhaledBinValeed - @Anatolian Panthers (123 - 80): Sonucu baştan belli maçlardan biriydi bana göre. KhaledBinValeed, geçen maç olduğu gibi yine oyuncularını bol bol dinlendirme fırsatı bulmuş. En fazla süre alan oyuncu 29 dakika sahadayken tam 7 oyuncu çift hanelere çıkmayı başarmış. Anatolian Panthers'de 2 numara oynayan Kevin Thiriet'in takımının tüm şutlarının neredeyse yarıya yakınını atıp 42 sayıya ulaşması farklı mağlubiyete engel olmamış. İlk yarı itibariyle 23 sayıya ulaşan fark, maç sonunda 43'e kadar çıkmış. Maçın yıldızları Anatolian Panthers'de %50 şut isabetiyle oynayıp 42 sayı üreten Kevin Thiriet, KhaledBinValeed'de ise 16 sayı 12 ribaunt ile oynayan Marko Peresoviç.

@Filtre Kahve - @Houston Rockets (104 - 63): Rahat kazanmayı beklediğim maça rahat çıkıp rahat kazandım diyebilirim özetlemem gerekirse. Takımın hemen her maç skor yükünü üstlenen Edrin Gjakova'nın yalnızca 12 sayı üretmesine rağmen 41 sayılık farkla kazanmayı başardım. Kenardan gelen Zygmunt Ebel 23 dakikada 20 sayı 3 rb 3 as üreterek galibiyette önemli pay sahibiydi. Houston Rockets'ta ise 4 numara Sezen Üksüm'ün yüksek yüzdeyle ürettiği 18 sayı 14 rb mağlubiyete engel olamadı. Üksüm, aynı zamanda 7 top kaybı yaparak yenilginin de mimarı oldu.

@MKE Orhangazi - @Galatasaray B.C. (101 - 88): İlk haftayı galibiyetle kapayan iki takımın mücadelesinde MKE gülen taraf olmayı başardı. Rakibini ilk 3 çeyrek 17'şer sayıda tutan MKE, bu sürenin sonunda 30 sayılık farka ulaşmıştı. Galatasaray'ın son çeyrekteki 37 - 21'lik üstünlüğü averajın daha kötü olmasını önlemekten başka bir işe yaramadı. MKE'de 28 dakikada 12 sayı 14 rb ile oynayan pivot Örnolfur Beitisson bence takımın en etkili ismiydi. 14 ribaundun 8'inin hücum olması dikkat çekici. Rakibini durdurmak için pek çok kez faul yapmak zorunda kalan Galatasaray, bu nedenle rakibinin 30 kez serbest atış çizgisine gidip 25 sayı bulmasına neden oldu. Galatasaray'da 4 numarada oynayan Timothy Whitley'in 16 sayı üretip 6'sı hücum 12 rb alması skoru değiştirmedi.

@Grkm - @Noc Lupas (106 - 94): Grkm bu maçta oyunla ilgilenmemesinin cezasını çekti bir anlamda. İlk maçta sakatlanan pivotunu farketmeyip kadrosunu yenilemeyen Grkm, maçtan 12 sayı farkla mağlup ayrıldı. Noc Lupas'ta 30 sayı 8 rb 5 top çalma ile oynayan Candemir Balaca ile 18 sayı 13 rb 4 blokla oynayan Mehmet Yelcan dikkat çekici isimlerdi. Bu iki isme maçı 13 asistle tamamlayan Sante Leuzzi de eklenebilir. Grkm'de ise takımın yıldız ismi Waldek Szymecki'nin 36 sayı 12 rb 6 asistle oynaması galibiyeti getirmedi. Grkm, bu oyunda daha üst sıraları hedefliyorsa takıma takviye yapmalı ya da en azından düzenli olarak oyunu ziyaret edip inceleme yapmalı. Bir kişi eksik oynamasına rağmen farkın yalnızca 12 olması aslında Grkm'in maçı rahatça alabileceğinin göstergesi. Yenilgi, geçen sezon da yaptığı gibi yeterince ilgi göstermemekten kaynaklanıyor.

Erken bir tahmin olacak ama doğu konferansında şu anki tabloya bakıldığında KhaledBinValeed, ben ve MKE Orhangazi'nin play-off'taki yerleri neredeyse kesin gibi. Dördüncü sıra, diğer takımların takımlarını geliştirmeleri ve Grkm'in oyuna ilgisine göre belirsiz şu an.

This Post:
00
237132.26 in reply to 237132.25
Date: 3/13/2013 2:14:24 PM
Filtre Kahve
III.1
Overall Posts Rated:
131131
Batı konferansta bu haftaki maçlar belki de oyun tarihindeki en farklı galibiyetlerin yaşandığı maçlar olabilir. İki maçın 80 sayı ve üstü farklarla tamamlandığı başka bir hafta olmuş mudur sanmıyorum...

@Atakan - @Superotam team (140 - 54): Bu maçın ertesinde superotam team ligden çekildi ve yerine femerbahçe geldi. Tam 8 oyuncunun çift haneli skor ürettiği maçta Atakan'dan Şensoy Öğretmen 25 sayı 4 rb 7 asist ile formda olduğunu göstermiş. Şensoy'a en büyük katkı ise 13 sayı 10 asist 5 top çalma ile oynayan Polat Atlas ve 11 sayı 15 rb ile oynayan Felix Walter'dan gelmiş. Yalnızca 54 sayıda kalan superotam team %25'in altında bir yüzdeyle hücum ederken tam 25 top kaybı yaparak maçı adeta hediye etmiş.

@Orlando Magic - @xİstanbullsX (113 - 29): Bu maç hakkında söylenebilecek tek şey var aslında. İlk hafta tam 74 sayı atarak sayı krallığında zirveye oturan Andras Fazekas forma giymedi. Onun yerini almak isteyen ve OK Lütfü Günal ise 16'sı üçlük toplam 36 şutunda yalnıca 3 isabet bulabilince 84 sayılık fark da beraberinde gelmiş. Orlando Magic 16 top çalmayla oynarken Çinli pivot Li Kangxiong 19 sayı 13 rb 4 blokla takımının en etkili ismi olmuş. Oyunu takip ettiğini bildiğimiz xİstanbullsX'ten takımına daha fazla ilgi bekliyoruz.

@Galatasaray. - @Yeni Şehir (100 - 88): Haftanın en farklı iki maçı batı konferansından çıkmakla birlikte en çekişmeli iki maçı da yine bu konferanstan çıkmış. Son çeyreğe 69 - 69 berabere giren iki takımdan Galatasaray son çeyrekte rakibine 31 - 19 üstünlük sağlayarak galibiyete uzanmayı başarmış. Aynı taktikleri benimseyen iki takım play off için zorlayacağa benziyor. Maçta Galatasaray adına Pedro Aguirre 34 sayı 6 rb 8 asist, Armantas Poznekas 23 sayı 14 rb ve 19 sayı, 5'i hücum 21 rb ile oynayan pivot Antoni Dombek etkili olan isimler. 4 oyuncunun çift haneli skor ürettiği Yeni Şehir'de 3 oyuncu 10'ar ribaund ile oynarken bu oyuncular arasında 4 numarada oynayan Nicomedes Angeriz 38 dakikada 20 sayı 10 rb üreterek takımı adına en çok çalışan isim olmuş.

@Bereke BT - @Pau Gençlik (97 - 96): Haftanın en çekişmeli maçı bu olsa gerek. Son çeyreğe 9 sayı geride giren Bereke BT, geriden gelerek 1 sayı farkla da olsa maçı kazanmayı başarmış. Ancak Pau için asıl kayıp yenilgiden ziyade maç sırasında iki oyuncusunun birden sakatlanması olsa gerek. Thomas Dis maç sonu kontrollerde doktorlardan oynayabilir raporu alırken, takımın önemli isimlerinden Diego Camarda'nın tam 4 hafta sakatlanması ilerleyen haftalar için Pau'yu zorlayacağa benziyor. Bereke BT'de Stanislaw Gralka 32 sayı 16 rb ile takımına galibiyeti getirirken Pau'nun en etkili ismi 27 sayı 4 rb 5 as 3 top çalma ile oynayan oyun kurucu Huang Xiuguang olmuş.

Last edited by filtrekahve at 3/13/2013 2:23:25 PM

This Post:
00
237132.27 in reply to 237132.26
Date: 3/13/2013 2:46:46 PM
Filtre Kahve
III.1
Overall Posts Rated:
131131
Gelelim diğer tanıdıklara;

@Caucassian III. lige alışmışa benziyor. 2'de 2 yaparak konferansında mağlubiyeti olmayan iki takımdan biri olmayı başarmış. Son çeyrekteki oyunuyla maçı almayı başaran Cau 78 - 57 kazanarak rakibine ilk mağlubiyetini tattırmış. Yalnızca 5 oyuncuyla salona gelen rakibine son çeyrekte 30-15 üstünlük kuran Cau, düşük skorlu bu maçı da kayıpsız geçmiş. Cau'da en etkili isim 34 dakikada 15 sayı 19 rb ile oynayan pivot Ezequiel Perez olmuş.

@Edirne Gençlik. Taraftarlarına yine yüksek skorlu bir maç izleten Edirne Gençlik, evindeki bu ilk maçı maalesef 15 sayı farkla mağlup tamamlamış. 15/28 üçlük atan rakibinin kısalarını durdurmakta zorlanan Edirne Gençlik 15 top kaybı yaparak rakibinin 8 fazla şut bulmasına neden olmuş. İlk yarı sonunda 18 sayı geriye düşen Edirne, ikinci yarıda toparlanıp toplam 64 sayı üretmesine rağmen rakibini durduramayınca farkı kapatamamış. Edirne'de en etkili isim geçen maçtaki gibi 36 sayı üretip skor yükünü üstlenen Charles Pigard olmuş. Konferansının en çok sayı atan ikinci takımı olan Edirne, en fazla sayı yiyen takımı olunca ilk iki maç sonunda son sırada yer alıyor.

@Scott Real ikinci maçından da galibiyetle ayrılmayı başarmış. Rakibini 77 sayıda tutan Scott, 122 sayı üreterek oldukça rahat bir galibiyete imza atmış. 6 oyuncunun çift hanelerde sayı ürettiği Scott'ta öne çıkan isim ilk maçta olduğu gibi Zacharias Meul. 28 dakikada 22 sayı 12 rb üreten oyuncu 6 da blok yaparak ligin en iyi uzunlarından biri olduğunu kanıtlamış. Pivot Qin Zixing 19 sayı 13 rb 4 blokla, Dardo Mazzarino ise 12 asistle Meul'e destek olmuş. Konferans liderliğine oturan Scott Real, ilk iki maç sonunda elde ettiği +92 averajla da etkili bir performans gösteriyor.

@Lonely Lord. İlk iki maç sonunda 2/2 yapan bir diğer tanıdık isim ise III.ligde yoluna devam eden Lonely Lord. Rakibini103-82 geçen takım, ikinci yarıdaki oyunuyla rahat bir galibiyete imza atmış. Konferansında averajla ikinci sırada bulunan takımda en etkili isim 17 sayı 23 rb 5 asistle oynayan Hong Kong'lu pivot Chan Hoai Giang olmuş. 5 oyuncunun çift haneli skor ürettiği maçta Giang'ı destekleyen isimler 19 sayı 15 rb ile oynayan Çinli Lai Zhijian ve 23 sayı 8 asist üreten Ernesto Musmeci olmuş.

Yarınki kupa maçlarınızı da yorumlamak isterdim ama yarın bir toplantı için Kayseri'de olacağım. Akşam geç döneceğim için maçı izleme şansım bile olmayacak. Cumartesi günü lig maçları yorumlarıyla devam ederiz.

Herkese iyi akşamlar...
Melih

This Post:
00
237132.28 in reply to 237132.27
Date: 3/16/2013 1:04:15 PM
Filtre Kahve
III.1
Overall Posts Rated:
131131
Oralardaysanız bir ses verin. Hiç okunmayan bir gazeteyi tek başıma çıkartıyor gibiyim çünkü...

16 Mart maçlarına gelirsek;

@KhaledBinValeed - @Galatasaray BC (113 - 85): Sürpriz beklenmiyordu ve olmadı da. KhaledBinValeed yaklaşık 30 sayılık bir farkla galibiyete uzandı. Bu şekilde devam ederse sezon sonunda en iyi averaja sahip takım olabilir. Maçta her iki takım da 30 ve üstü üçlük denemesinde bulunmuş. İsabet oranları ise 8 ve 6. Yine yedeklerini bolca oynatma olanağı bulan KhaledBinValeed'de ilk iki maçta yıldızlaşan Perosoviç bu kez daha suskun kalmış. Takımda skor yükünü 24 sayıyla Kiril Martinoski çekerken 7 oyuncu çift haneli skor üretmeyi başarmış. Galatasaray'da ise üç oyuncu 20 sayının üzerine çıkarken 8 sayıda kalan Tarkan Samru 8'i hücum 22 ribauntla takımına destek olmuş. Aldığı hücum ribauntlarıyla rakibinden bir fazla şut imkanı bulan Galatasaray daha düşük yüzdeyle hücum edip 19 da top kaybı yapınca fark ortaya çıkmış.

@Filtre Kahve - @Anatolian Panthers (78-80): Kendim ettim kendim buldum. Maça rahat çıkıp ilk çeyrekte 9 sayıda kalınca maçın geri kalanındaki efor galibiyeti sağlamadı. Maçın bitimine 3 dakika kala bir kez öne geçtim ama hemen ardından son hücumları kullanmasını beklediğim Edrin 6 faulle oyun dışı kalıp bulduğum 3'lükleri değerlendiremeyince Anatolian Panthers ilk galibiyetini almış oldu. Tabii benim rahat çıkmamın yanında Panthers'in iyi savunması ve serbest atış çizgisinden 14/14'te atması da etkili oldu. Bu sezon sayı krallığında birinciliğini zorlamasını beklediğim Kevin Thiriet düşük yüzdeyle atsa da 35 sayıya ulaşmayı başardı. Tebrikler panthers...

@MKE Orhangazi - @Grkm #7 (119 - 74): Grkm hala ortalarda yok. Yine dört oyuncuyla sahaya çıkmış. Üstüne pivot başlayan Ramazan Vesile 26. dakikada 6 faulle oyun dışı kalınca MKE adeta boş potaya şut atmış. Tam 100 şut bulan MKE bunların 50'sinde topu fileden geçirirmiş. Ortalığı boş bulan MKE pivotu Simo Dolenc 21 sayı 15 rb 9 asistle neredeyse triple double yaparken Grkm'in skorer iki numarası Waldek Szymecki 31 sayıda kalmış.

@Noc Lupas - @Houston Rockets (97 - 83): Ligin iki yeni takımı arasındaki maçta Noc Lupas ikinci yarısında12 sayılık fark oluşturarak 14 sayı farkla galibiyete uzanmış. Lupas'ta Sante Leuzzi 31 sayı 7 rb 5 asist 3 top çalma ile takımını sürüklerken 20 sayı 20 rb ile oynayan pivot Fang Jiahai, Leuzzi'ye destek vermiş. Rockets'ta Sezen Üksüm'ün 18 sayı 9 rb 4 blokluk performansı yeterli olmamış.

This Post:
00
237132.29 in reply to 237132.28
Date: 3/16/2013 1:28:06 PM
Filtre Kahve
III.1
Overall Posts Rated:
131131
16 Mart maçlarında batı konferansına gelirsek;

@Atakan - @Yeni Şehir (103 - 75): Ligin güçlü takımlarından Atakan, geçen sezon kümede kalma maçlarıyla ligde kalan Yeni Şehir'i 28 sayı farkla geride bırakmış. Atakan'da en fazla süre alan Idemoneas Stasinos 23 sayı 14 rb 4 blokla en etkili isim olarak öne çıkarken Yeni Şehir'de pivot Jiri Dolnik'in 14 sayı 14 ribaund'u yeterli olmamış. Serbest atış çizisinden 21/31 ile oynayan Yeni Şehir şut yüzdesinde geride kalınca fark ortaya çıkmış.

@Orlando Magic - @Femerbahçe (116 - 52): Geçen sezonun finalist takımı Orlando Magic, lige bu hafta katılan ve ilk maçına çıkan femerbahçe'yi oldukça rahat geçmiş. Orlando'da en fazla skor üreten iki oyuncu olan Kerim Layik ve Veyis Balaca'nın toplam 54 sayıya ulaşarak Femerbahçe oyuncularının toplamından fazla sayı üretmiş. Üç sayı çizgisinin gerisinden 16 isabet bulan Orlando as oyuncularını dinlendirdiği son çeyrekte bile 18 sayı fark oluşturmayı başarmış. Femerbahçe'de en etkili isim ise 22 sayı 11 rb ile oynayan 20 yaşındaki genç oyuncu Tacettin Özgeci olmuş.

@Pau Gençlik - @Galatasaray (95 - 107): Galatasaray. aldığı galibiyetle 3'te 3'le başladı sezona. Yukarıdaki iki maçın aksine daha çekişmeli geçen maçta son çeyrekte 10 sayılık farka ulaşan Galatasaray maçı da 12 sayı farkla almış. Galatasaray'da Pedro Aguirre 12/18 isabetle 26 sayı 10 rb üretirken kendisine 24 sayı 5 rb 6 asist ile oynayan Adrien Durant destek vermiş. Bu iki oyuncuya Pau'da Roy Restat 25 sayı 12 rb ile yanıt vermeye çalışmış ama kendisine destek olan ciddi bir isim çıkmayınca maç Galatasaray lehine bitmiş.

@xİstanbullsX - @Bereke BT (90 - 104): Fazekas'ı yeniden oyuna süren xİstanbullsX, bu oyuncunun 49 sayılık performansına rağmen galibiyete uzanamamış. Sadece Jan Royston'un 14 sayı 8 rb 5 asisti yardımcı olurken diğer oyunculardan yeterli katkı gelmeyince maç da Bereke'ye gitmiş. Bereke BT'de 26 sayı 16 rb ile oynayan Stanislaw Gralka ve 21 sayı 17 rb ile oynayan Ignasi Pardo öne çıkmayı başarmış. Toplam 33 ribaunt ile xİstanbullsx oyuncularının toplamından fazla ribaunt alan bu iki oyuncunun performansı dikkat çekici. İçerden başarılı bir performans gösteren Bereke BT için dış atışlarda aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. 13 üç sayı denemesinde bulunan takım bunlardan yalnızca 1'inde topu fileden geçirmeyi başarmış.

Batı konferansının şu anki durumu takımlar arasındaki güç farkını da ortaya koyuyor. İlk dörtte bulunan takımlar 3'te 3'le yollarına devam ederken alttaki dört takımın henüz galibiyeti bulunmuyor.

This Post:
11
237132.30 in reply to 237132.29
Date: 3/16/2013 1:47:16 PM
Filtre Kahve
III.1
Overall Posts Rated:
131131
Ligin eski yüzlerine gelirsek;

@Caucassian Nymphs: Hocam tebrikler. Konferansın birinci sırasındaki takım yenilince konferansın tek yenilgisiz takımı olarak liderliğe yükselmişsin, maşallah diyeyim :) Maçta rakip rahat ol çıkmış sanırım. Buna rağmen maçın sadece 8 sayı farkla bitmesi çok da zayıf olmadığını gösteriyor. Kısaların Serkan ve Sakıp'ın toplamda 4/19 attığını düşünürsek pivot Perez'in 20 sayı 17 ribaund'luk oyunun önemi daha net ortaya çıkıyor.

@Edirne Gençlik: Maalesef takımın yenilgi serisi devam ediyor. Bir üst sıradaki Isparta Basket'in galip gelmesiyle galibiyeti olmayan tek takım Edirne olarak kalmış. Maçta rakip Kar Leoparı mı ÇZ çıktı yoksa Edirne mi rahat çıktı bilmiyorum ama 52 sayılık fark biraz ürkütücü. Rakibin 30 fazla ribaunt alıp 28 fazla şut kullanması normal çıkılmadığının göstergesi gibi. İlerleyen haftalarda takımın gerçek gücünü parkeye yansıtacağını düşünüyorum.

@Scott Real: Scott bulunduğu lige bir değil birkaç beden büyük adeta. Konferansın ikinci sırasındaki, ilk iki maçını kazanmayı başaran rakibi Çağatayspor'u 112 - 54 gibi oldukça farklı bir skorla geçmeyi başarmış. %53'le şut atan takımda Zacharias Meul 21 sayı 17 rb 7 asist üretirken 10/13 isabetle oynamış.

@Lonely Lord: Yoluna 3/3'le devam eden bir başka eski yüz ise Lonely Lord. Üçüncü çeyreğin sonunda 30 sayı farkı bulan takım maçı da 117 - 92 kazanmayı başarmış. Rakibinden 9 fazla şut atıp 9 fazla isabet bulması ve serbest atış çizgisinden de 9 farkla 17-8 geçmesi gözüme çarpan ilginç bir nokta oldu :)

This Post:
00
237132.31 in reply to 237132.30
Date: 3/16/2013 2:30:41 PM
Overall Posts Rated:
1818
Üstad harikulade bir çalışma yapıyorsun. Üstelik haftada 2 defa... Tebrikler tebrikler ve yine tebrikler...

Kendi maçıma gelecek olursam rakibim benden çok daha kuvvetli bir takım... Ben çz rakibim de rahatol çıktı maça...Ligimin iyi takımları ile oynuyorum peşpeşe... Benim amacım kısa bir süre formsuzda kalsam sezon başında -500 k limitinin de altına düşen bütçemi toparlamak için tüm maçlarımı kazanıp salonu doldurmak... İflasın sınırlarında dolanıyorum anlayacağınız...

İşin aslı benim kısalar sertan ve sakip şutör kısalar değiller... Dişlerine uygun rakip bulurlarsa sağlam atarlar ama normal olarak defans pas ağırlıklı kısalar... Aslında sertan henüz A. Matus' u kesecek durumda değil ama bende onun gelişimi için yapıyorum elimden geleni.. Çok sıkışmadığım sürece Matus yedek Sertan ilk 5 baslayacak... Umuyorum ki Potu zayıf da olsa U-21 olacak kendisi

Last edited by caucassian at 3/16/2013 2:43:41 PM

This Post:
00
237132.32 in reply to 237132.30
Date: 3/16/2013 4:36:59 PM
Overall Posts Rated:
2424
Teşekkürler hocam..Gerçektende mükemmel bir çalışma olmuş...

This Post:
00
237132.33 in reply to 237132.32
Date: 3/16/2013 4:52:52 PM
Overall Posts Rated:
11
Foruma dahil olmak inanın çok zor oluyor başka bir ligde olunca. Bu zinciri geçen sezon Caucassian kırmıştı. Özellikle pek bir araştırmaya gerek kalmadan takımlar için yorum yapabilme fırsatını bize sunduğun için sana çok teşekkür ediyorum hocam. Bundan sonra foruma daha çok dahil olmaya çalışacağım :)

Ayrıca 4. lig 27. klasmanın forumu gibi bir forum 2. liglerde bile yok. Hepinizi tebrik ediyorum arkadaşlar.

Edirne Gençlik'e değinmek istiyorum biraz. Lige ilk geldiğinde sağolsun bana danışmıştı, ben de kendisine faydalı olmaya çalışmıştım. O zamanlar adeta "çaylak" bir oyuncuydu. Hatta tıpkı benim 3-4 yıl önce yaptığım gibi "yabancı olsun da 3-4k maaş alsın." politikası sürdürüyordu. Ancak şimdi 3. lige kadar yükselmiş olması -üstelik bu kadar kısa zamanda- beni oldukça şaşırtmış ve mutlu etmiştir. Üst liglerde ki temsilcilerimize başarılar diliyorum, 3. lig ile yetinmemelerini diliyorum :)

From: Kemal

This Post:
00
237132.34 in reply to 237132.33
Date: 3/16/2013 5:41:47 PM
Overall Posts Rated:
5555
bu arada bende forumdan uzun süre uzak kaldım sezon daha yeni başladı ama rica ediyorum transfere ihtiyacı olan takımlar artık transfer atağı yapsın yoksa yine 2-3 takım arasında olacak lig

Advertisement