Ben yazmayınca sizlerden de maçlarınıza dair yorum gelmemiş. Olmuyor ama böyle :)
Analizlere gelelim. Önce doğu konferansı.
@KhaledBinValeed - @Anatolian Panthers (123 - 80): Sonucu baştan belli maçlardan biriydi bana göre. KhaledBinValeed, geçen maç olduğu gibi yine oyuncularını bol bol dinlendirme fırsatı bulmuş. En fazla süre alan oyuncu 29 dakika sahadayken tam 7 oyuncu çift hanelere çıkmayı başarmış. Anatolian Panthers'de 2 numara oynayan Kevin Thiriet'in takımının tüm şutlarının neredeyse yarıya yakınını atıp 42 sayıya ulaşması farklı mağlubiyete engel olmamış. İlk yarı itibariyle 23 sayıya ulaşan fark, maç sonunda 43'e kadar çıkmış. Maçın yıldızları Anatolian Panthers'de %50 şut isabetiyle oynayıp 42 sayı üreten Kevin Thiriet, KhaledBinValeed'de ise 16 sayı 12 ribaunt ile oynayan Marko Peresoviç.
@Filtre Kahve - @Houston Rockets (104 - 63): Rahat kazanmayı beklediğim maça rahat çıkıp rahat kazandım diyebilirim özetlemem gerekirse. Takımın hemen her maç skor yükünü üstlenen Edrin Gjakova'nın yalnızca 12 sayı üretmesine rağmen 41 sayılık farkla kazanmayı başardım. Kenardan gelen Zygmunt Ebel 23 dakikada 20 sayı 3 rb 3 as üreterek galibiyette önemli pay sahibiydi. Houston Rockets'ta ise 4 numara Sezen Üksüm'ün yüksek yüzdeyle ürettiği 18 sayı 14 rb mağlubiyete engel olamadı. Üksüm, aynı zamanda 7 top kaybı yaparak yenilginin de mimarı oldu.
@MKE Orhangazi - @Galatasaray B.C. (101 - 88): İlk haftayı galibiyetle kapayan iki takımın mücadelesinde MKE gülen taraf olmayı başardı. Rakibini ilk 3 çeyrek 17'şer sayıda tutan MKE, bu sürenin sonunda 30 sayılık farka ulaşmıştı. Galatasaray'ın son çeyrekteki 37 - 21'lik üstünlüğü averajın daha kötü olmasını önlemekten başka bir işe yaramadı. MKE'de 28 dakikada 12 sayı 14 rb ile oynayan pivot Örnolfur Beitisson bence takımın en etkili ismiydi. 14 ribaundun 8'inin hücum olması dikkat çekici. Rakibini durdurmak için pek çok kez faul yapmak zorunda kalan Galatasaray, bu nedenle rakibinin 30 kez serbest atış çizgisine gidip 25 sayı bulmasına neden oldu. Galatasaray'da 4 numarada oynayan Timothy Whitley'in 16 sayı üretip 6'sı hücum 12 rb alması skoru değiştirmedi.
@Grkm - @Noc Lupas (106 - 94): Grkm bu maçta oyunla ilgilenmemesinin cezasını çekti bir anlamda. İlk maçta sakatlanan pivotunu farketmeyip kadrosunu yenilemeyen Grkm, maçtan 12 sayı farkla mağlup ayrıldı. Noc Lupas'ta 30 sayı 8 rb 5 top çalma ile oynayan Candemir Balaca ile 18 sayı 13 rb 4 blokla oynayan Mehmet Yelcan dikkat çekici isimlerdi. Bu iki isme maçı 13 asistle tamamlayan Sante Leuzzi de eklenebilir. Grkm'de ise takımın yıldız ismi Waldek Szymecki'nin 36 sayı 12 rb 6 asistle oynaması galibiyeti getirmedi. Grkm, bu oyunda daha üst sıraları hedefliyorsa takıma takviye yapmalı ya da en azından düzenli olarak oyunu ziyaret edip inceleme yapmalı. Bir kişi eksik oynamasına rağmen farkın yalnızca 12 olması aslında Grkm'in maçı rahatça alabileceğinin göstergesi. Yenilgi, geçen sezon da yaptığı gibi yeterince ilgi göstermemekten kaynaklanıyor.
Erken bir tahmin olacak ama doğu konferansında şu anki tabloya bakıldığında KhaledBinValeed, ben ve MKE Orhangazi'nin play-off'taki yerleri neredeyse kesin gibi. Dördüncü sıra, diğer takımların takımlarını geliştirmeleri ve Grkm'in oyuna ilgisine göre belirsiz şu an.