BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: kaygee

This Post:
00
237319.24 in reply to 237319.14
Date: 3/5/2013 9:03:31 AM
Overall Posts Rated:
173173
A kapitány jelöltekhez a következő kérdéseim lennének:

Írjátok le válogatott szinten milyen poszton mi az elvárás egy "alap" értékekkel rendelkező játékosnál és ugyan arra posztra egy "multis"-nak nevezhető játékos értékeit. Tehát egy poszton mi lenne a fő értéke és mennyi egy válogatott játékosnak? Mennyit is engednétek le ezekből a multizás kedvéért és melyikből? Számszerűen is kérném. Köszönöm.

Remélem érthetően fogalmaztam.

Érthetően fogalmaztál, csak nem tudom, hogy itt a nyílt fórumon mennyire érdemes kiteregetni, hogy milyenek a játékosaink skilljei. Azt tudom, hogy az elvárás mi lenne, de azt vedd figyelembe, hogy mind tisztában vagyunk azzal, hogy milyen játékost szeretnénk (én például nagyon szeretnék egy lottó ötöst vagy egy príma új autót vagy mindkettőt :DDD).

Elmondok néhány irányelvet:

- A védekezés esetében nincs kecmec, abból nem szabad engedni. IR/DH poszton alap a minimum 18, bedobó esetében a két védekezés összege 29-30, benti játékosoknál jelenleg a többség 17-es. Innentől nem is írom a védekezést.

- Alapskillben erős játékosnál IR/DH poszton én fontosnak tartom, hogy magas legyen a dobás, 19/15-re törekszünk, van egy játékos, akinek alacsonyabb a tempója, de magasabb a dobótávja. Ez kb. az a szint, amit hozni tud egy MVP a megfelelő védekezéssel. Irányítónál a passz minimum 15-öt szabok meg, de legendánál már nagyobbat. A labda és a technika legyen 15-16 körül DH-nál, irányítónál lehetőleg egy-két szinttel magasabb. DH passzoljon lehetőleg legalább 13-mal.

- Ha multis kintiről van szó, akkor úgy tűnik, hogy megoldható akár 14-15 körüli 2 pontos is úgy, hogy a dobótávból leveszünk, és 13 körül lesz. A többi úgy, ahogy kihozható, irányítóról egyelőre nem beszélek, mert a nálam és Ciminél lévő, erre esélyes irányító egyelőre nincs még teljesen kész. Ez egyelőre hiányposzt, kellhet 1-2 szezon hozzá, és nem biztos, hogy ekkora 2 pontos összehoztató, mert az irányítónak magasabb passz kell.

- Alapskilles bedobó szerintem nem létezik. Aki bentre támad, annak nem árt 17 körüli 2 pontos, mert még a mostani multis korban is elég valószínű, hogy szembejöhet vele egy ECS védő. A kintiektől elvárás a 18-as tempó, a 13-14 körüli dobótáv. A többire azt szoktam mondani, hogy határ a csillagos ég, amennyi csak lehet, de azt vegyétek figyelembe, hogy olyan bedobó is van jelenleg a keretben, akinek a passzolását 1-esről kellett edzeni. Legalább 10 körüli passzolás nem ártana, de oda már csak akkor jut el valaki, ha szinte végig 6-ossal megy az edzése, és nincsenek hosszabb sérülések, erőnlét meg bajnoki eredmények miatti forma edzések.

- A benti multisról többször említettem, hogy a korábbi rossz felhozatal miatt alacsonyak a kiegek. Tartanám magam ahhoz, hogy a játék jelenlegi feltételei között nem jó ötlet alacsony 2 pontossal játszani, tehát ahhoz nagyon nem árt legalább a 18-as, akár multis, akár nem. A kérdésedre válaszolva egy dolog maradt, hogy a lepattanót kicsit lejjebb lehet hagyni 15 körülre), és a multisnál azt nem brutalizálni el. Kevesebbet is keres valamivel.

This Post:
00
237319.25 in reply to 237319.22
Date: 3/5/2013 9:08:09 AM
Overall Posts Rated:
145145
2 hasonló játékossal, akik kicsit gyengébbek, így olcsóbbak.
Egy szóval nem írtam sehol, hogy feltaláltam a spanyolviaszt, és ilyen meg olyan multisokat fogunk edzeni, miközben diadallépésben haladunk a BBB győzelem felé. Fenntartható csapatot írtam, perspektívákkal. Az első pár szezon szívás lesz, igen. De inkább akkor szívjunk amikor a fiatal 6-7000 pénzt keres, és ne akkor, amikor 180k-t.
Aki ilyet akar edzeni, pontosan le lesz neki írva, hogy mire vállalkozik. És amint a kinti skillek megvannak egy magas játékosnál (ez akár 1 év alatt is meglehet), onnantól ecs/c poszton kell edzeni. Ergó kell mellé még 2 center, nem 1-es tempó-technika-labdavezetés hármassal, és még ők is boldogok lesznek a végén.

Kihagytam a kinti játékosra az edzéstervet.
Nyomnám neki a 2b-bv-t 3 szintet (ez ugye egy 9-10-es szint, kiemelkedő játékos esetén). Bő egy év, lehet picit kevesebb.
Ha van értelmes lepattanója, azt is.
Majd mehet a külső edzés. Passzolást a végére hagyva (persze egy 9-10-re azért még korán felnyomni).

Más, sikeresebb nemzetek is így csinálják, erre bizonyítékunk van (egy scouttól kapott levél egy lengyel válogatott esélyes játékosnál). Az hogy kinél, az hadd maradjon meg a mi titkunk.

This Post:
11
237319.26 in reply to 237319.25
Date: 3/5/2013 9:14:05 AM
Overall Posts Rated:
173173
Más, sikeresebb nemzetek is így csinálják, erre bizonyítékunk van (egy scouttól kapott levél egy lengyel válogatott esélyes játékosnál). Az hogy kinél, az hadd maradjon meg a mi titkunk.

Látom, hogy a módszer semmit sem változott két szezon alatt. :D

From: Wenger92

This Post:
11
237319.27 in reply to 237319.26
Date: 3/5/2013 9:19:15 AM
Overall Posts Rated:
145145
Nem tudom, itt mire utalsz, de ez egy új ciklus, új választás, fölösleges utalgatni olyanokra, amik több mint fél éve történtek.

This Post:
00
237319.28 in reply to 237319.27
Date: 3/5/2013 9:21:37 AM
Overall Posts Rated:
173173
Új ciklus, új választás, de a minden választásnál előkerülő szupertitkos információk a régiek... Azoknak se vége, se hossza, és mindig elmaradhatatlanok...

Last edited by kaygee at 3/5/2013 9:23:14 AM

This Post:
00
237319.29 in reply to 237319.28
Date: 3/5/2013 9:27:38 AM
Overall Posts Rated:
145145
Én csak egyet nem értek:

Ha van egy olyan lengyel válogatott, ami évek óta dominál nemzetközi szinten, és a csapatunk egyik tagja megvesz nem is kis pénzért egy lengyel fiatalt, és így értékes információkhoz jutunk a lengyel válogatott követelményeivel, edzésrendszerével kapcsolatban, akkor még miért mindig ők a hülyék?
Vagy én hazudok, és ilyen levél nincs is, csak kitaláltam, kampányfogás. Lehet választani.

(20915)

A legutóbbi meccsünk. Szerintem nem baj, hogyha a világ legjobbjaitól kapott információkat megpróbáljuk felhasználni a saját javunkra.

This Post:
00
237319.30 in reply to 237319.29
Date: 3/5/2013 10:01:06 AM
Overall Posts Rated:
173173
Itt pedig annak a bizonyos meccsnek a beharangozója van a kinti fórumról (járj be gyakrabban):

Megállapodtam a lengyel kapitánnyal a lazában.

Ezen a meccsen még azonos csapatszellemmel is az ellenfél lenne az esélyes, most viszont a mi csapatszellemünk csak 7-es, az övék pedig gondolom 10 körül lehet, nagy valószínűséggel lazázták az összes eddigi meccsüket. A kiscsapatok közül sem próbálta meg őket elcsípni senki.

Mivel innentől kezdve biztos, hogy az utolsó két meccsüket a lengyelek lazázni fogják, ezért az utolsó meccs a lengyel-belga minden valószínűség szerint laza-teljessel fog menni.

Mi egy nagyobb arányú vereséggel még kieshetünk akkor, ha a belgák megverik a moldávokat, majd pedig két hozzáállás előnnyel a lengyeleket el tudnák kapni. A moldávoktól is függ annyiban a dolog, hogy ellenük a belgák maximum egy normállal mehetnek, mert ha nem, akkor a lengyelektől még két hozzáállás előnnyel is kikaphatnának. A moldávok választhatják tehát azt a verziót, hogy az utolsó két meccsüket teljessel játsszák le, de azt a verziót is, hogy csak minket próbálnak legyőzni a végén. Ezért sok függ attól, hogy mekkora lesz a lengyelek elleni meccsünk gólkülönbsége, illetve hogy a belga-moldáv meccsen milyen hozzáállással mennek majd a dolgok. Ezért semmiképpen sem kezelem tényként, hogy kijutottunk az EB-re, nyilván nagyot nőttek az esélyeink, de ez még messze nem tuti, komolyan kell vennünk mind a két hátralévő meccset.

Felhívom a figyelmedet néhány dologra:

- A két csapat között legalább 10-7 volt a csapatszellem különbség a javukra. Ettől függetlenül ők voltak az esélyesek,de:

- Az említett lengyel csapatból többen mára aggastyán korúak (főként a magas játékosok), ők álltak szemben egy olyan csapattal, ami a legnagyobb jóindulattal is átalakulóban volt, és még most sem érett be teljesen mindenki. Gondolom az feltűnt, hogy azóta vannak új nevek.

A példák hajigálása előtt járj utána a tényeknek.

Tudom, hogy nem szereted a visszautalásokat az előző kampányra, de ha tudsz múltbeli példát hozni, akkor én miért ne tehetném. Ott állt már akkor is fehéren, feketén, leírtam, hogy az a véleményem, hogy a lengyel és a cseh edzésterv jól helytállt a múltban, de abban már nem vagyok biztos, hogy ebben a jelenlegi edzéstervben is működik hosszabb távon. Ebben az edzéstervben ugyanis vészesen lelassul a főskill edzés idősebb korban, és nem biztos, hogy 24-25 éves korra lesz jó szembesülni azzal, hogy nem megy az a védekezés vagy az a 2 pontos. Akkor is elmondtam, hogy hiányolom az új cseh vagy lengyel generációt, aki pedig most ebben a pillanatban kezd el 18 évesekkel foglalkozni, annak nagyon óvatosan kell vagdalkozni az olyan tervekkel, hogy ennyi vagy annyi szezon multi, ennyi vagy annyi fő vagy kiegészítő skill 22 vagy 23 éves korra. Ha csak tudnátok azt, hogy hányszor kell belevariálni egy játékos edzésébe menet közben, hogy csak egy tényezőt említsek, annak alapján, hogyan edződik a többi.

Az sem tetszik a kampány szövegedben, hogy azt sugallja, hogy becsaptuk a tulajdonosokat, és innentől kezdve ti majd igazat mondtok mindenkinek. Én személy szerint nem csaptam be senkit, egy teherautónyi olyan játékos fordult meg a kezem alatt, akik tulajdonosának én mondtam meg, hogy mit kell tennie a válogatottsághoz, és a játékosa bent volt a keretben vagy pedig most is bent van. De ha már itt tartunk, egy kicsit azért fúrja az oldalamat az, hogy Hegeace az általa felvázolt tervből egy huncut szót sem valósított meg. Remélem, hogyha nyertek, akkor nem ez lesz a felfogás ezután...

This Post:
00
237319.31 in reply to 237319.30
Date: 3/5/2013 10:14:58 AM
Overall Posts Rated:
145145

Én egy szóval nem kritizáltam sem a taktikát, sem a vereséget. Ők jobbak, ez van.
Te viszont azzal a mondatoddal hogy
"Új ciklus, új választás, de a minden választásnál előkerülő szupertitkos információk a régiek... Azoknak se vége, se hossza, és mindig elmaradhatatlanok..."
teljesen egyértelműen azt mondod, hogy én csak kitalálom ezeket az információkat.
Én azt hiszem, hogy akik évek óta a csúcson vannak, értenek hozzá, ha változik az edzésterv, ah nem. Ezért próbáljuk a drágán megszerzett információt beépíteni a mi tervünkbe. Ami szerencsére passzol hozzá (ugyebár a hosszútávú fenntarthatóság). Lehet, hogy nem véletlen.
Azt a meccset csak példának hoztam fel, írhattam volna azt is, Poland 4, Magyarország 18.

"Az sem tetszik a kampány szövegedben, hogy azt sugallja, hogy becsaptuk a tulajdonosokat, és innentől kezdve ti majd igazat mondtok mindenkinek."

Nem mondtam, hogy becsaptátok. Viszont ha fel lett volna világosítva mindenki, hogy az általa választott edzésterv mivel jár, akkor nem jött volna ide egy tulajdonos sem panaszkodni, hogy miért megy a csőd felé.
Annyit kellett volna neki mondani, hogy ne csak 1 játékost eddzél. Vagy hogy várhatóan 100k körül lesz a fizetés 22 éves korra, ezzel számoljál.
De szegény ember csak követte a stáb utasításait, majd csődközelbe kerül. Így elveszítünk egy elkötelezett menedzsert, aki hajlandó úgy edzeni, ahogy mondjuk, és megbízható, ha csődbe megy ha nem.

Tehát nem lett senki becsapva. Csak egy amatőr, kezdő játékos kedve elment egy életre attól, hogy a stábra hallgasson.
Ez nem becsapás, ez csak nemtörődömség.

This Post:
00
237319.32 in reply to 237319.31
Date: 3/5/2013 10:56:31 AM
Overall Posts Rated:
350350
Átverés? Ne beszéljünk demagóg hangon...

Elnézést az offért. Bemutatom, hogy milyen körlevelet küldök szét minden u21 (leendő Nt) esélyes játékos csapatának.
Csak, hogy lásd, nem verünk át senkit. A baj az, hogy többször nem kapunk választ a kérdésekre! Tehát a menedzser önmagának árt...
Minden év végén megsaccolom a fizetéseket és megkérdezem a tulajt fogja-e bírni?
Ha nem bírja, akkor azt jelezni kell itt a fórumon vagy nekem esetleg blivénél. Próbálunk új csapatot találni neki (megjegyzem nagyobb a kínálat,mint a kereslet...)
Nem rajtunk múlik kizárólag egy-egy scout-nevelőklub kapcsolat sikeressége.
Nagyon sok csapat menedzserével a jó együttműködés kapcsán kerültem baráti viszonyba, legyen akár külföldi is az illető.

Kérdezni kell csak merni és hátha tudunk segíteni.

Íme a levél:

Szia!
A magyar U21-es válogatott figyelője vagyok. Játékosod és megfelelő edzéssel akár odaérhet az U21-es válogatott közelébe is.

Mi a terved vele? Ha szeretnéd edzeni a következőket kéne megvalósítani, hogy U21-re odaérhessen.

-2 pontos és belső védekezés edzésénél csak center posztra való edzés és játszatás, attól függetlenül, hogy ő erőcsatár
- minimum 5-ös edző
- az edzett poszton mindig legalább 48 percet kell játszania
- a 4 legfontosabb posztra kell edzeni (lepattanózás, belső védekezés,2pontos és kiegészítésként néha tempódobás támadó poszton ha olyan a tempó skill, ami alkalmas az edzésre)

Most hányas az edződ? Tudod vállalni az egyposztos center posztra való edzést tartósan?

Küld át a skilleket bb-mélben vagy
Légy szíves, itt frissítsd majd a képességeit:(http://buzzerbeater.hu/index.php?menu=6)
Hogy kell feltölteni? Jelentkezz be a BB felhasználó neveddel és biztonsági kódoddal (ez nem egyezik meg a BB jelszavaddal, a Beállítások menüben tudod megadni) és kattints a Játékosok ellenőrzése menüre!

Ha nem fogsz tudni ezeknek a feltételeknek megfelelni, inkább rakd ki játékosadat az átadólistára 0$-ért, hiszen így megfelelő helyre kerülhet és anyagilag te is jól jársz.

köszönöm

Üdv:

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/5/2013 10:59:08 AM

This Post:
00
237319.33 in reply to 237319.32
Date: 3/5/2013 11:01:46 AM
Overall Posts Rated:
145145
"Átverés? Ne beszéljünk demagóg hangon..."

Mutasd meg legyél oly szíves, és idézd azt a mondatot, ahol megemlítettem az átverés szót.

Addig nincs több kérdésem, és nem válaszolok neked erre a leveledre.

This Post:
00
237319.34 in reply to 237319.33
Date: 3/5/2013 11:07:45 AM
Overall Posts Rated:
350350
bemutatkozó szövegből:
nem lesznek olyan elégedetlen csapatok, akik panaszkodnak, hogy az U21-es "monsterük" csődbe vitte őket

Elégedetlen csapat, kvázi átvert.

Advertisement