BuzzerBeater Forums

BB România > [NT] Sezonul 27/28.

[NT] Sezonul 27/28. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
257599.24 in reply to 257599.22
Date: 5/29/2014 1:47:13 PM
Iwillsurvive
II.4
Overall Posts Rated:
116116
Pana nu se formeaza un nucleu de 10-15 manageri care sa antreneze constant pentru nationala, nu vom avea niciodata o nationala puternica. sincer sa fiu pe unii din jucatorii cu salarii mari de la nationala i-am vazut pe TL si mi s-a parut ca au salariu crescut cam artificial mai mult din skilul de Jump Shot, care dupa mine raportul JS/salariu e groaznic. trimite un jucator decent la un salariu aproape inaccesibil chiar si echipelor din liga nationala.
Referitor la neimplicarea managerilor din RBBA, mi se pare normal sa nu se implice. au rezultate de obtinut nu sa joace la minute de antrenament sau sa mai duca jucatori in skill-uri legendare si un urmatorul sezon sa nu mai poata sa ii tina. In momentul in care retrogradezi din RBBa automat trebuie sa vinzi jucatori.
Cu nationala mica e alta poveste. Se poate face performanta dar trebuie sa gasesti jucatori talentati si care sa fie antrenati bine. Eu tot raman la ideea mea ca un jucator cu rezistenta si libere sub 4 nu are ce cauta la nationala mica nu conteaza ce skiluri are. Nu stiu ce mai e acolo acum dar stiu ca la un moment dat a intrat la nationala un jucator cu rezistenta 1. si subliniez din nou ca antrenamentul de JS e can inutil. E adevarat ca si baza de selectie e foarte mica, avand efectiv doar 3 divizii din care unele divizii de a III-a au peste 50% bots si e greu sa tragi 5 jucatori in acelasi sezon care sa merita sa ajunga la nationala si care sa pice chiar la antrenori dornici sa faca ceva. daca pica ceva bun in RBBA automat ajunge pe lista, si acum sincer sa fim nu stiu daca sunt romani care sa de-a 1.5 mil pe un jucator de 18 fiind constient ca nu o sa mai recupereze banii antrenant acel jucator.

Last edited by Iwillsurvive at 5/29/2014 1:48:45 PM

This Post:
00
257599.25 in reply to 257599.24
Date: 5/29/2014 2:32:56 PM
Overall Posts Rated:
690690
Nu sunt de loc de acord cu tine.

1. Dupa parerea mea, JS este cel mai important skill in acest joc. Si costa mai putin decat JR sau PA pentru exteriorii. Poti sa ai un jucator de exterior cu top nivel international si salariu 100k. Pentru interiorii, salarii sunt mai mari, pentru ca recuperarea costa mult. Dar sa nu-mi spuneti ca in RBBA nu se tine un interior cu 200k+ salariu. Daca joaca in nationala sunt si produse diverse...

2. De ce in alte tari managerii din liga 1 se implic si in Romania nu? De ce in alte tari managerii vreau jucatori de nationala la orice pret si in Romania, nu? De ce in alte tari jucatorii care sunt in liga 1 sunt antrenati si in secundare si in Romania nici nu sunt antrenati in skillurile principali? (Exemplu: (23959832) care este antrenat de cand in cand pe pozitia de PG de 3 sezoane, mai sunt multe exemple) Sigur ca nu e usor dar e posibil cu putin motivatie.

Clar inteleg ca managerii nu vreau sa se implic. Fiecare are placere lui in acest joc. Dar echipa nationala nu va progresa.

This Post:
44
257599.26 in reply to 257599.25
Date: 5/29/2014 3:41:54 PM
Overall Posts Rated:
807807
Salut!
Pe ce te bazezi cand spui ca JS costa mai putin decat JR sau PA. De cand antrenez pentru mine a fost invers. Sunt de 2 sezoane in RBBA si m-am straduit sa antrenez si pentru nationala. Da, poti tine un pivot de 200k in RBBA daca nu mai ai inca 4 jucatori de 100k + rezerve care te duc la o situatie financiara pe minus. Eu personal am tras sa merg in cupa ca sa fiu cu 10k pe +. Nu stiu daca se da ceva si cat la castigarea RBBA, doar asa cred ca ai putea sa te mentii financiar.

Antrenarea secundarelor unui jucator presupune pierderea meciului respectiv, mai ales in RBBA. Daca ajungi sa retrogradezi va trebui sa vinzi jucatorii cu salarii mari. Deci unde este motivatia de a antrena un jucator la maxim?

This Post:
11
257599.27 in reply to 257599.24
Date: 5/29/2014 4:08:42 PM
Overall Posts Rated:
345345
Nici eu nu sunt de acord cu tine sub nici o forma, sa nu o iei in nume de rau, dezbatem doar . Si nu am nevoie de 10-15 manageri. Imi trebuie 7-8 oameni sa antreneze constant, si nu ii avem. Am mai zis-o de 100 de ori. Antrenand e foarte simplu sa iti faci o echipa puternica, si sa faci bani. Jucatorii de 20-21 de ani antrenati corespunzator sunt poate cei mai valorosi de pe piata de transfer.

Cu nationala mica iti spun cum e, deorece sunt implicat de peste 10 sezoane. Rezistenta nu are aproape nici o legatura, un minim de 2-3 e suficient, e nevoie de skill-uri. Atata timp cat sunt minim 2 jucatori pe o pozitie, line-up-ul se paote seta astfel incat cand un jucator e obosit sa fie inlocuit, etc. Rezistenta e prea putin importanta, liberele la fel.

JS e foarte important. Iti pot arata jucatori care au toate skillurile mai mult de 12 si JS sub 10 si sunt aproape inutili.

Faptul ca RBBA sunt neimplicati e uluitor, iti spun sincer. Nu mai exista tara cu asa numar de useri cu situatia de la noi. Cei din RBBA, cu exceptia lui Remus, sa fie complet neimplicati in nimic ce inseamna nationale. Ei sunt elita noastra, ei au cea mai mare experienta, si ar trebui sa ajute.

Ma supara ca jucatorii tineri romani nu sunt antrenati, si cand sunt antrenati, sunt antrenati prost.
Iti pot descrie exemplul curent. Acum la nationala mica, avem un singur pivot relativ bine antrenat, si acela are potential 5, iar Diaconescu iar pot zice ca sta binisor, el are potential 6. Avem pivoti cu 15 IS, si 7 RB... avem pvoti cu 15 ID, si 7 RB. Si nu... nu e vorba de acelasi jucator. E neverosimil. Sezonul acesta puteam avea echipa buna, daca aveam 2 pivoti buni, dar nu am avut, si am luat-o in barba pe interior de la toate echipele.

Eu, Remus, Philippe, MCMXC, si altii care mai sunt prin staff avem o gramada de cunostinte legat de cum ar trebui antrenati jucatori, si incercam sa ajutam foarte mult. Adevarul e ca suntem prea putin ascultati. Intr-adevar, e vorba de un joc sigur, nu zic nu. Insa de ce sa nu il jucam cum se cuvine?

@captain tsubasa

Pe ce te bazezi cand spui ca JS costa mai putin decat JR sau PA

Se bazeaza pe experienta:) e lucru stiut ca JR, SB, si PA sunt foarte scumpe. Sigur, vorbim denivele inalte. Dar poti vedea si posturile developerilor care zic ca vor icnerca sa redreseze acest lucru pe viitor, e un lucru stiut.

Antrenarea secundarelor unui jucator presupune pierderea meciului respectiv, mai ales in RBBA. Daca ajungi sa retrogradezi va trebui sa vinzi jucatorii cu salarii mari. Deci unde este motivatia de a antrena un jucator la maxim?

Din pacate, asta este atitudinea gresita, si imi pare rau sa o spun. Secundarele fac diferenta. Degeaba ai un pivot cu 300k salar daca isi bate mingea in picior. Oricine poate face un pivot cu primare la maxim in 3-4 sezoane, chiar nu e mare lucru. Care e motivatia atunci, sa ai un jucator cu potential mai mare de 8?
RBBA, si castigarea RBBA presupune pregatire indelungata. si antrenament. In ultimele 9 sezoane, 8 titluri s-au dus la o singura echipa. Crezi ca e intamplator? Uita-te cati jucatori de nationala i-au trecut pe sub mana la ilysian si genul de strategie care a abordat-o el. Sunt multe lucruri de discutat si de corectat insa trebuie sa existe si receptivitate.

This Post:
22
257599.28 in reply to 257599.27
Date: 5/29/2014 4:35:04 PM
Overall Posts Rated:
807807
Nu am spus ca secundarele nu sunt importante ci doar greu de antrenat in RBBA. Daca doresti sa antrenezi secundare un sezon si retogradezi ajungi sa vinzi jucatorul respectiv, atunci pentru ce te chinui? Daca imi spui pentru bani deja nu are rost sa continuam discutia.
In ce priveste castigarea campionatului eu ma refeream doar la partea financiara si in ce priveste pe ilysian nu stiu cat antrenament a bagat si cat strategie. El poate sa spuna cati jucatori a antrenat pentru nationala, oricum bravo lui pentru performantele atinse.

Eu as vrea sa te vad si pe tine sezonul viitor in RBBA si sa vedem cat antrenezi pentru nationala fara sa retrogradezi.
Bafta!

This Post:
00
257599.29 in reply to 257599.28
Date: 5/29/2014 4:40:19 PM
Overall Posts Rated:
345345
Sunt intr-adevar greu de antrenat insa nu imposibil. Si nu, nu te chinui pentru bani. Te chinui pentur a castiga, si pentru performanta. Normal, nu e foarte greu sa antrenezi secundarele, atata timp cat le antrenezi la vremea potrivita. chiar si in RBBA. Evident ca daca ai nevoie sa antrenezi secundare la un pivot de 200k, atunci ai cam dat de bucluc.

Daca totul merge cum am planuit, imi vei simti prezenta daca nu, nu.

Cele bune!

This Post:
00
257599.30 in reply to 257599.26
Date: 5/29/2014 5:08:23 PM
Overall Posts Rated:
690690
Problema ta este ca vrei sa ajuti nationala antrenand jucatori, dar cum te am zis deja, nu inteleg strategia ta. Ai multe jucatori interesanti (Dumbrava, Ionescu, Coman, tinerul Grigo, a fost si Albu acum 2 sezoane) dar fiecare are nevoie de un antrenament specific si dupa parerea mea sunt incompatibili.

Atunci pana la urma nu ajuti nationala pentru ca Dumbrava nu are destul JS, joaca doar pentru ca nu e destul concurenta si cand e in forma 9, e mai bun decat celalalti cu forma 7. Ionescu nu are destul secundare...etc...

Vorband de JS o sa-ti dau un exemplu: cu +4 JS, salariu lui Dumbrava creste de 20-25k. Si cu +4 JS si -1 PA, salariu ramane la fel ca acum (160k) si jucatorul este de 10 ori mai eficient. PA e un skill foarte scump, ca si JR, Rbd, SB. Stiu ca n-ai antrenat PA, dar era doar sa-ti explic.

Stiu ca nu e usor sa antrenezi secundarele in RBBA, l-am zis deja. Dar e posibil, un meci 48 min pentru antrenament si un alt meci ca titular sa incerci sa castigi cel putin un meci pe sapt.
De exemplu, era posibil fara risc pentru tine in acest sezon. Danube Delta si Defenders nu mai au echipa, South town are o echipa dezechilibrata...etc...
Dar pentru asta, ar fi trebuit sa ai doar un jucator de a antrena pentru nationala si niste jucatori de complement pentru a prinde si ei antrenamentul.

Toate echipele din RBBA nu joc pentru titlu in campionat. Atunci trebuie sa va pregatiti cu antrenamente grele, si sa faceti bani. Dupa 2/3 sezoane sunteti bine pregatiti pentru a juca pentru titlu daca vreti.

Cred ca in Romania sunt multe manageri care nu au inteles importanta de secundare si care nu au o strategia pe termen "lung". Jucatorii cu secundare bune sunt mai eficienti pe teren si mai ieftini cu salariu (IS/ID e aproape gratis pentru exteriori, OD/PA e gratis pentru interiori...etc...)

This Post:
11
257599.31 in reply to 257599.30
Date: 5/29/2014 7:06:18 PM
Carbó VB Ploiesti
II.4
Overall Posts Rated:
147147
salut comunitate...
abia acum, la 1 noaptea, dupa 2 luni, am reusit sa ma pun la punct cu forumul. din pacate nu mai sunt in Romania si asta este si motivul pentru care nu am mai reusit sa ma implic corespunzator la nationale, abia reusesc sa intru o data pe zi pe BB si asta tarziu in noapte.
regret ca nu mai pot ajuta, dar peste cateva sezoane voi reveni.
mi-a parut foarte rau cand am vazut msgul lui philou... am simtit multa frustrare si dezamagire si are dreptate, acelasi lucru l-am experimentat si eu pe cand activam ca antrenor la U21, insa lucrurile stateau atunci mai bine ca implicare din partea celorlalti manageri. philou a avut rezultate exceptionale referindu-ma la reconstructia nationalei, de aceea l-am sustinut si-l voi sustine intotdeauna, este foarte greu la acel nivel si personal ii multumesc pe aceasta cale pentru tot ce-a facut pentru Romania. UN OM CARE SE IMPLICA NU POATE FACE NIMIC DECAT ALATURI DE OAMENI CARE SE IMPLICA, iar daca in aceasta comunitate implicarea e doar 10%, atunci am zis totul...
puteti ajuta oricand, trebuie doar sa vreti.

Last edited by MCMXC a.D. at 5/29/2014 7:07:30 PM

This Post:
22
257599.32 in reply to 257599.31
Date: 5/30/2014 2:56:47 AM
Overall Posts Rated:
690690
Multumesc. ;)

Dar sincer n-am avut rezultate exceptionale. Am avut doar rezultate normale pentru Romania. O generatia s-a schimbat dar dar n-am progresat si mi se pare ca suntem aproape la maxim. Si viitorul apropriat nu arata frumos cand vad generatia care are intre 22 si 26 si care nu progreseaza cum trebuie (sunt exceptii dar nu faci o echipa cu 5/6 jucatori)

Cand am prins echipa, eram pe locul 52, acum suntem pe locul 51. Asta e locul nostru.

Last edited by philoumiha at 5/30/2014 2:57:01 AM

This Post:
11
257599.33 in reply to 257599.27
Date: 5/30/2014 5:43:49 AM
Iwillsurvive
II.4
Overall Posts Rated:
116116
Jucatorii de 20-21 de ani antrenati corespunzator sunt poate cei mai valorosi de pe piata de transfer.

aici te contrazic. cei mai valorosi jucatori sunt cei de 18 ani cu ceva skiluri si potential. si ca sa faci un jucator de 21 ani valoros, ghici ce trebuie sa cumperi unul de 18 care face cat ai lua tu daca l-ai antrena pana la 21 ani. Exista o mare probabilitate sa nu iti mai scoti niciodata investia. o singura exceptie exista aici e vorba de extremele bine facute, dar nu stiu cine da 3-4 mil pe o asemenea extrema si sa nu mai pui la calcul ca trebuie sa o antrenezi minim 8 sezoane in care rezultatele vor lipsi cu siguranta. teoria e testat pe propria-mi piele cand am antrenat extreme si 6 sezoane am avut rezultate slabe dupa care m-am desteptat si am zis ca nu mai antenez extrema decat daca are facut ori partea de sus ori pe cea de jos, dar iarasi trebuie investitie.

JS e foarte important. Iti pot arata jucatori care au toate skillurile mai mult de 12 si JS sub 10 si sunt aproape inutili.

Am avut jucatori cu JS mare si experienta mea spune sa sunt inutili. sigur, daca te uiti doar la punctele marcate sunt super, dar daca te uiti la eficienta de iei cu mainile de cap. deci pe langa un JS mare iti trebuie si RB mare ca sa tot incerci sa inscri,deci salariile se duc de nu te vezi. daca ai o echipa echilibrata cu JS relativ egal pentru toti jucatorii ai sa vezi cat de utili sunt.

Avem o gramada de cunostinte legat de cum ar trebui antrenati jucatori

Nici aici nu sunt asa sigur. Am primit acum 2 sezoane mail ca un jucator de 18 ar putea prinde nationala daca il antrenez cum trebuie. era vorba de un CJ. In primul rand un CJ de atroce IS si atroce RB nu are ce cauta in veci la nationala mica. In al doilea rand imi spunea sa antrenez 1 la 1 in conditiile in care el era deja 7 DV si 7 HA iar celelate skiluri sunt pe la 5. nu zic ca nu sunt bune de antrenat, dar cand ai atatea de 5 pe skilurile de CJ te apuci de PA OD nu de DV, asta e parerea mea. Am citit pe forum si despre efectul elastic, si am alta idee despre cum functioneaza.

Oricum toate discutiile de aici referitor la nationala mica sunt si antrenament sunt inutile atat timp cat nu avem nici macar
7-8 oameni sa antreneze constant.
Eu am obiectiv sa fac performanta, si antrenatul pentru nationala nu prea se pupa cu performanta, cel putin nu pentru U21. iar la nivel mare iti mai dau exemplul lui Ilysian care a avut PIV de nationala Silviu Cazan (17040137) ce i s-a accidentat 3-4 saptamani, l-a vandut si si-a luat altul de nationala pe Stefan Alexa (23097578) care avea un salariu de 185 mii in sezonul 26. si sa vezi surpriza in sezonul 27 are acelasi salariu(ma indoiesc ca a antrenat secundare din moment de l-a jucat doar Pivot. astept sa ma contrazici daca ma insel). deci dupa cum se vede nu se renteaza sa mai antreneze. Bravo lui ca stie ce trebuie facut sa aiba performanta, dar dupa cum se vede in RBBA nu se mai antreneaza pentru nationala, daca vrei rezultate. Eu cred ca rezistenta, libere si forme sunt singurele antrenamente care renteaza daca vrei performanta cel putin in RBBA.

This Post:
11
257599.34 in reply to 257599.33
Date: 5/30/2014 7:46:54 AM
Overall Posts Rated:
7272
Advertisement