Zelo dobra ugotovitev! Sem šel prav gledati. Moj PF je imel takrat met od zunaj (JS) 13, JR pa 10. V resnici sem ga v preteklih sezonah pogosto uporabljal kot SF, ker je res vsestranski. Pa vendar: v prvi četrtini je imel met 6/7 in od tega 4 iz rakete. V drugi je zadel vse tri, dvakrat iz rakete. V tretji ponovno trije koši, eden iz rakete.
Še vedno mislim, da je bila luknja pod košem. Mogoče v SF, ki je tudi hitro sfaulal. Na polovici tekme je imel 5 osebnih, vsega skupaj je igral 28 min, njegova zamenjava pa je dobila raiting 9,5. Je pa zanimiva razporeditev njegovig faulov. Trije v napadu in trije proti mojim centrom.
Kaj pa vem. Pogledal sem še statistike po četrtinah. Vtis je, da je bila tekma za Kerlce že na polovici izgubljena. 20 točk razlike, pri tem da so vsi statistični parametri podobni, razen učinkovitosti v napadu. Ainmosni 24/37 (7/13 izven rakete; 17/24 v raketi), Kerlci 15/34 (3/16 izven rakete; 12/18 v raketi). Se pravi: Ainmosni je imel več metov pod košem in tudi boljši %, čeprav so Kerlci igrali 2-3 cono, medtem ko so Ainmosni igrali 3-2. Vtis je, da je bila selekcija Kerlcov (mogoče tudi glede na trenutno pripravljenost) manj prilagojena izbrani taktiki. +smola, seveda.