BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 BiH NT by enynho

U21 BiH NT by enynho

Set priority
Show messages by
This Post:
22
315973.244 in reply to 315973.1
Date: 11/29/2023 3:23:00 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
🇪🇸 Španija 96 - 79 Bosna i Hercegovina 🇧🇦

Poraz u finalu protiv "Crvene furije". Jednostavno nismo mogli bolje. Išli smo na rizik znajući da je Španija kvalitetnija od nas i ovog puta smo polovično uspjeli postaviti ekipu u odbrani. Djelovalo je da možemo i imamo snage za povratak ali smo na kraju pokleknuli.

Ipak, nakon što je generacija tih mladih igrača postavljena na transfer listu, stvarno je bilo jasno zašto nismo mogli više, Španija je ipak bila jača od nas.

Mi smo prethodnu sezonu završili kao veliki pobjednici !

Osvojili smo srebro na Eurobasketu i vratili našu zemlju na veliku scenu ! Ovim rezultatima smo postali 4. reprezentacija Europe i 6. reprezentacija svijeta !

Ogroman posao smo napravili i sada nam slijedi uživanje i igra na Svjetskom prvenstvu, sa 16 najboljih ekipa svijeta !

Draft je također u ova 2-3 dana odrađen. Sklopljena je generacija, dogovorene su prodaje igrača i igrači pristižu u klubove kod trenera. Oformićemo još jednu u nizu odličnih generacija i idemo dalje našim putem !

Cilj je zadržati naše mjesto u samom vrhu bb velesila !

Volim te Bosno 🇧🇦❤️❗️

This Post:
11
315973.245 in reply to 315973.244
Date: 12/3/2023 6:21:18 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
🏀 SEZONA 63 🏀

U21 reprezentacija BiH u sezoni 63 nastupa na Svjetskom prventstvu. Po prvi put nakon sezone 47, tačnije nakon punih 16 sezona, vratili smo se na veliku scenu i sudjelujemo na Svjetskom prvenstvu za juniore.

U ovu sezonu ulazimo kao 4. reprezentacija Europe i čak 6. reprezentacija na svjetskom poretku što je ogroman rezultat za nas i našu malu zajednicu ❗️

Nakon prošlosezonskog rezultata sve će oči biti usmjerene u našem pravcu jer možemo biti dobar rival svima te će nas svi uzeti sa dozom respekta.

Naše ovosezonske ambicije i cilj sa kojim bismo bili i viš nego zadovoljni su plasman među top 8 ili eventualno plasman među top 10 svjetskih selekcija.

Plasman među top 8 će biti izuzetno zahtjevan i izazovan cilj ali uz dozu sreće i dobrih taktičkih predstava takav rezultat nije nerealna opcija.

Naši protivnici u grupi na Svjetskom prvenstvu su:

🇦🇺 Australija
🇮🇱 Izrael
🇳🇬 Nigerija
🇵🇦 Panama
🇵🇱 Poljska
🇷🇸 Srbija
🇺🇲 Sjedinjene Američke Države

Grupa je izuzetno zahtjevna, teška i prvi dojam nam govori kako smo uistinu mogli lakše proći u ovom žrijebu. Sa nama su u grupi prvak Američkog prvenstva i Azijskog prvenstva te izuzetno uvijek neugodne i dobre selekcije Izraela, Poljske i Srbije. Šta je tu je, sa svima ćemo igrati jako i hrabro jer želimo da se pokažemo u što boljem svjetlu i ostavimo dobar dojam te najavimo sezone koje dolaze ispred nas i da zadržimo kontinuitet plasmana na završnice prvenstava.

❗️DRAFT SEZONA 63 ❗️

Na ovom draftu smo uspjeli udomiti čak 23 naša igrača i oformiti odličnu generaciju za budućnost. Pohvale za cijelu zajednicu, saradnju menadžera koji su prodavali igrače kao i sve one menadžere koji su nastavili sa treningom naših mladih igrača.

Želim svim menadžerima koji treniraju naše igrače da poželim uspješnu sezonu bez povreda i sa što više skillova i idemo dalje jako u nove pobjede 💪.

Volim te Bosno 🇧🇦❤️❗️

This Post:
00
315973.246 in reply to 315973.245
Date: 12/11/2023 11:52:21 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
🇧🇦 Bosna i Hercegovina - Australija 🇦🇺

Danas se od 19:30 sastajemo sa U21 reprezentacijom Australije, popularni Boomersi ili "Kenguri" su prvi protivnik protiv kojeg otvaramo Svjetsko prvenstvo.

Na ovom prvenstvu nema loših protivnika a nas su, kako sam već pisao, zadesila čak dva kontinentalna prvaka. Jedan od njih je naš prvi protivnik na Mundobasketu.

Australija je jedna veoma jaka ekipa i imaju nekoliko odličnih individualaca u ovom rosteru koji odskaču kvalitetom i mogu biti prevaga protiv svih protivnika.

Mi nastupamo zdravi i spremni koliko je to moguće biti u prvom kolu i nakon prvog treninga.

Nadam se da možemo doći do prve pobjede na ovom prvenstvu...

Volim te Bosno 🇧🇦❤️❗️

This Post:
22
315973.247 in reply to 315973.246
Date: 12/11/2023 3:31:19 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Fantasticno odigrano, maestralna pobjeda i otvaranje SP-a! 🇧🇦👊

This is where we hold them!
This Post:
44
315973.248 in reply to 315973.247
Date: 12/11/2023 6:29:22 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
🇧🇦 Bosna i Hercegovina 95 - 84 Australija 🇦🇺

Maestralna pobjeda na strartu Svjetskog prvenstva ❗️

U prvom kolu Svjetskog prvenstva smo odbranom zaustavili mladu reprezentaciju Australije i ostvarili prvu pobjedu. U ovoj, nevjerovatno uzbudljivoj utakmici koju smo prelomili u zadnjoj četvrtini.

Perfektno smo zaustavili najjače oružje koje Australija ima i njihova tri startna vanjska igrača su zaustavljena na šutu 13/46. Ostali igrači su im manje uzimali šuteve i nisu ni mogli doći do izražaja. Cijelu utakmicu su hvatali ofanzivne skokove i mislio sam da smk tu zaista u nedostatku ali se pokazalo da sam u krivu i da smo se na kraju sabrali u prilog čenu govori i omjer skokova 58 - 47 u našu korist. U ovoj utakmici smo izgubili čak 17 lopti i još gore od toga, napravili 29 faula što je ogromna brojka. Inače nemamo agresivne igrače i tim više me ovo zabrinjava ali smo pokazali da uprkos tim atipičnim pojavama za ovaj roster možemo da privedemo rezultat u našu korist. Petrović, Torić i Grbeša su se večeras prometnuli u lidere ove ekipe i svojim mirnim rukama u završnici su presudili Australiji.

Mi smo danas savladali velikog protvinika, ekipu jaču od nas i glavnog konkurenta za plasman u top 8 što nam je glavni cilj.

Idemo dalje jako i hrabro, željno iščekujemo trening u petak i idemo se spremiti za naše poznanike od prethodne sezone koje smo savladali na putu do europskog srebra. Idemo dalje ❗️❗️❗️

Volim te Bosno 🇧🇦❤️❗️

This Post:
11
315973.249 in reply to 315973.248
Date: 12/13/2023 1:52:10 PM
KK Frenki
II.2
Overall Posts Rated:
1616
Second Team:
KK Farma
Bravo ekipa

This Post:
22
315973.250 in reply to 315973.249
Date: 12/18/2023 3:32:16 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
N A J A V A

Danas operacija Izrael.

U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine 🇧🇦 danas igra izuzetno tešmu i zahtjevnu utakmicu protiv Izraela. S njima smo se susreli prošle sezone u polufinalu Eurobasketa i pobjedom smo se plasirali u finale. Izrael iz sezone u sezonu ima izuzetno kvalitetnu ekipu, pogotovo vanjske igrače zbog kojih su na oprezu svi protivnici. Mi ćemo se danas probati predstaviti u što boljem svjetlu ali nećemo trošiti entuzijazam bespotrebno jer je ispred nas duga sezona u kojoj očekujemo još nekoliko pobjeda i biće nam potreban entuzijazam za posljednja dva kola i završnicu grupe. Pobjeda protiv Australije nam je dala tu mogućnost da možemo kalkulisati.

Idemo hrabro i večeras i probati odigrati još jednu tvrdu utakmicu, pogotovo odbrambeno i nadamo se da možemo doći do nove pobjede na Svjetskom prvenstvu koja bi nam uveliko otvorila vrata drugog kruga !

Večeras od 19:30 pratimo uživo još jednu napetu i zanimljivu utakmicu...

Volim te Bosno 🇧🇦❤️❗️

This Post:
11
315973.252 in reply to 315973.251
Date: 12/20/2023 2:51:03 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Nažalost poraz...

Izrael 110 - 103 Bosna i Hercegovina

Većim dijelom utakmice smo vodili, čak imali u jednom momentu i prednost od 12 razlike ali nas je Izrael slomio i preokrenuo rezultat u zadnjih 5 minuta utakmice.

Neću mnogo pisati o ovoj utakmici jer me uveliko razočarao rezultat iste s obzirom da smo sa pobjedom mogli da se nadamo drugom krugu a ovako nam preostaje da pored dva relativno lakša protivnika moramo dobiti i minimalno jednog protivnika između USA, Poljske i Srbije da bismo osigurali drugi krug.

Šta je, tu je. Mi idemo dalje u istom ritmu. Ne treba dozvoliti da nam jedan poraz pokvari ovu lijepu priču. Nalazimo se na smotri najboljih svjetskih ekipa na BB-u i to je samo po sebi nakon godina i sezona posta veliki uspjeh i zadovoljstvo.

Svakim treningom rastemo sve više i tako ćemo se i ponašati na terenu...

Do iduće najave !

Volim te Bosno 🇧🇦❤️❗️

This Post:
11
315973.253 in reply to 315973.252
Date: 12/27/2023 6:20:16 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
🇧🇦 Bosna i Hercegovina 127 - 75 Panama 🇵🇦

Druga pobjeda na Svjetskom prvenstvu i otvaranje istog sa 2-1.

Nakon nezgodnog poraza od Izraela, vratili smo se pobjedama i nadamo se da ćemo u istom ritmu i nastaviti.

Panama je nažalost mala zajednica i njen sam plasman na ovo veliko takmičenje predstavlja svojevrsni uspjeh za cijelu njihovu zajednicu i za repezentaciju. Zbog toga nećemo puno analizirati ovaj meč. Najvažnije je to da smo ih uspjeli dobiti sa ogromnom razlikom od 52 poena razlike i popravili koš razliku pred rasplet ove grupe.

Slijede nam tri izuzetno teške utakmice, redom USA, Poljska pa Srbija. Treba nam barem jedna pobjeda da bismo osigurali drugi krug i makar dvije da prenesemo eventualno jednu pobjedu u drugi krug.

Željno očekujemo petak i novi trening pa da vidimo sa čim raspolažemo pred utakmicu sa timom Amerike.

Mi smo još malo popravili naš ranking i sada smo 4. ekipa Europe i 5. ekipa na svijetu. Želja mi je da nas zadržim u samom vrhu i pred kvalifikacije za Europsko prvenstvo zadržimo mjesto u prvom šeširu...

Idemk dalje !

Volim te Bosno 🇧🇦❤️❗️

This Post:
77
315973.254 in reply to 315973.253
Date: 12/28/2023 11:42:53 AM
Skafiskafnjak Svemirci
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
594594
Second Team:
Vremeplov Svemirci
Veliki rezultati su ostvareni tokom tvog mandata,koji će nadam se trajati još sezona, cestitke već sad imaš od mene za sve dosad ostvareno i postignuto
Sva tvoja pozitivna energija,angazovanost i doslednost na svom putu koji si zacrtao i koju prenosis na cjelu ekipu koja je angažovana oko ove lijepe priče je već urodila plodom i donijece jos bolje a sigurno i konstantne rezultate tokom narednih sezona
Ova naša mala zajednica je već sad nadmašila sva očekivanja i iskreno radujem se unaprijed svemu onome šta još možemo uraditi
Nadam se da imaš još dovoljno energije i podrške od cjele ekipe da se nastavi ovaj niz uspješnih sezona još dugi niz
Sve naj... da nam 2024 bude još uspješnija a i ako ne bude da zadržimo ovaj duh zajednistva i zajednickog ulaganja u buduće generacije
Sretno nam svima, kako na buzzeru tako i u privatnim životima

idemo dalje...
Advertisement