Az lesz így, hogy kihalnak a trédelők, a menedzserek rájönnek, hogy saját játékost kell edzeni, akár megtartásra, akár eladásra (főleg ha drágulnak a játékosok). Fellendül az edzés, nem lesz elterjedt, hogy aki sikeres akar lenni, az összevásárol egy 30-33 év átlagéletkorú csapatot és csak formát edz. Meg lehet amúgy fordítani a kérdést, mi okozta ezt a tendenciát? Az, hogy olcsók voltak a játékosok, nem érte meg edzeni, legalábbis saját célra, csak válogatottnak.
Magyarul így néz ki a dolog: olcsó játékosok >> egyre kevesebben edzenek >> fogynak a jó játékosok >> felmegy az ár >> elkezdenek újra edzeni, mert megéri >> egyre több a jó játékos >> megy le az áruk >> vissza az első pontra.
Aki meg azt hiszi, hogy ha belepumpálnának a játékba több pénzt, az megoldaná a dolgot, valószínűleg sosem tanult minimális szinten sem közgázt (vagy megbukott belőle). Ne vedd ezt sértésnek. Ott tévedsz, hogy csak a saját csapatodat nézed. "Ha dupla ennyim lenne..." De gondolj bele, mire mennél vele, ha mindenkinek dupla annyija lenne. Mindenki dupla annyit tudna költeni játékosra, személyzetre, megfigyelésre, stb. És már most tudom, hogy lesz, aki azzal jön, hogy akkor könnyebb lenne stadiont fejleszteni (sőt azt is tudom, ki lesz az). Nos ez sem igaz. Aki fejleszteni akarja a stadionját, az most is megteheti. Aki a "megélhetés" határán egyensúlyoz, az nem jó menedzser és ő dupla ennyi pénzt is elszórna. Aki ráül a pénzére, annak meg nem a stadionfejlesztés a célja, nem akar fejlődni, mert elégedett a mostani anyagi helyzetével.
Mellesleg beütöttem, hogy minimum 10 kv-s, de maximum 25 éves játékost keresek és 254 találat jött ki, szóval azért nem mondanám, hogy ne lehetne megfelelő játékost találni. Nekem eddig mindig sikerült úgy alakítanom a csapatomat, ahogy szerettem volna. Mondjuk az is igaz, hogy ha kellett, vártam 2-3 hetet, mire olyan jött, aki nekem kell és soha nem hagytam az utolsó napra a bevásárlást.
Don't feed the troll