Mi imponuje to, jak takie drużyny jak Niemcy, czy USA wierzą w sukces. Ich mentalność jest niesamowita. Myślę, że umiejętnościami Polska byłaby w stanie dorównać takiemu zespołowi jak USA, ale mentalnością to chyba nie prędko. Możliwe, że turniej u nas w Polsce na naszym terenie jakim będą ME w 2012 da naszym pewność siebie i mentalność zwycięzców...chociaż obawiam się, że oczekiwania mediów i surowe komentarze z jakiej znani są Polacy mogą jednak zadziałać odwrotnie. Oby to Franek jakoś poukładał;-) Człowiek ma charyzmę i temperament więc może mu się uda. Chciałbym zobaczyć na ME u nas drużynę, która będzie chociaż walczyć tak jak USA do samego końca.
Co do Niemców to jest to chyba jedna z najbardziej niedocenianych drużyn. Przed MŚ mało kto widział ich w roli faworytów...a mi się wydaje, że mogą nawet wygrać ten turniej. Wyraźnie z meczu na mecz się rozkręcają. Grają ofensywnie, ładnie dla oka. Spodziewam się świetnego widowiska w ich kolejnym meczu z Argentyną. Co ciekawe Niemcy mają bardzo młodą ekipę i wydaj się, że przyszłość dla nich może być tylko lepsza...czego nie można powiedzieć np. o ekipie Włoch, czy Francji.
PS. Dzisiaj 8 pkt. wpadło:D