Já bych to spíše porovnával s Turnajem útěchy v U21/NT, protože tam je podobný formát. I tam je základem úspěchu dostat slušný los, což jsme sami poznali třeba v NT, kdy jsem minulou sezonu dostali velmi přijatelný los, zatímco o 2 sezony dříve hodně náročný (i když i naše výkonnost se za ty 2 sezony hodně zvedla).
Vidím tam ale rozdíl v tom, že do B3 se třeba někdo dostane jen jednou za celou kariéru, když k tomu dostanete navíc nějaký brutální los, tak to pořádně naštve.
Když to mám porovnat s pohárem, tak ten hraje každý tým každou sezonu, takže jednou ti pohár připraví těžší los, jindy lehčí. Kdyby tady byl systém třeba jako na HT, tak by finále poháru byly většinou docela stereotypní a těžko bysme v nich viděli týmy jako Vizovice Plums (Amare), Karlin Vibrators, kteří se tam dostali jako druholigoví (Karlin v té sezoně až do finále nenarazil na ligový tým, Amare jednoho cestou porazil). A navíc systém jako na HT by znamenal pro mě osobně, dokud budu v ČR číslo 1, že bych v každém kole dostal nejslabšího možného soupeře a měl bych cestu pěkně dlážděnou až do finále ještě snadněji než ve stávajícím systému.