Hnízdil u mne dostal 18 tréninků na C, myslím si, že to je významný podíl na jeho tréninku, byť samozřejmě tvůj je u tohoto konkrétního hráče za 8 sezon neoddiskutovatelně větší. Anabáze při jeho prodeji ode mne mrzí, naštěstí netrvalo ani půl sezony, co se vše v jeho případě k dobrému obrátilo. Bohužel se občas stane, že manažer přecení finanční možnosti klubu, po té jsem ještě koupila Candru a Pavlovského a po několika měsících to už nešlo táhnout. Tehdy se ale přes neustálou inzerci nedařilo najít u nás kupce a tohle byl jen další způsob inzerce, vůbec jsem tehdy nepočítala, že by se za tu cenu mohl prodat. A od té doby již 280 dní dobrušuju Pavlovského :-) Nějakou tu negativní epizodu si zažijí mnozí z nás, ať je takováto nebo třeba pokažený trénink nebo forma nenastavení sestavy nebo něco úplně jiného.
Jak sám píšeš, každý má své místo a proto náš NT fungoval a snad zase bude. Je podle mne zcela logické, že týmy z první ligy obvykle netáhnou mladé hráče od 18 let, ale naopak ve chvíli, kdy je z jakýchkoli důvodu potřeba, vezmou k sobě roztrénované hráče. To, čemu ty říkáš dobroušení, je často ta hranice mezi tím, jestli to hráč do NT dotáhne a jak dlouho se tam udrží nebo jestli skončí před branama nebo sehraje jen epizodní roli.
Jestli si pořádně četl předchozí zprávy, zásluhy Maxsonovi za trénink STA/FT jsem vůbec neupírala. Jen jsem prostě neviděla ty kvalitně vedené hráče, takže děkuji, že jsi tady uvedl dlouholetou oporu NT v podobě Císařovského. Asi jsem ho musela přehlídnout v těch letech, co táhnul NT.
Ale rozhodně koncept, ve kterém bychom měli v U21 na perimetru spoléhat na hráče, kteří kontrolu a nájezdy třeba nemají ani na úrovni 5-7, nemohu podporovat, protože nevěřím, že by to na hřišti fungovalo. Naštěstí další diskutující tímto směrem nehodlají jít.
Pro NT jsou potřeba různé typy manažerů, jak ti, co je vytrénují od píky až třeba do důchodu, tak ti, co je rozténují a spolehlivě prodají někomu dalšímu, tak ti, co je budou trénovat ve středním věku. Stejně tak ti, kteří je budou dobrušovat na konci klasického tréninku a také ti, kteří jim následně dotrénují STA/FT. A také ti, co je budou udržovat ve formě i ve 33 a více letech a navíc k tomu budou mít trenéra se specializací na veterány. A v neposlední řadě jsou taky potřeba ti, kteří mají přípravenou finanční rezervu a jsou ochotni koupit hráče, když je potřeba, aby nečekaně neskončil v zahraničí a následně ho buď trénovat nebo přeprodat, ve chvíli kdy se pro takového hráče najde další spolehlivé působiště.