BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21-ME] Polska - Japonia

[U21-ME] Polska - Japonia

Set priority
Show messages by
This Post:
00
125360.25 in reply to 125360.17
Date: 12/28/2009 10:03:34 AM
Overall Posts Rated:
7676
A jeszcze mogę dodać iż sprawdzałem zeszły sezon U21 i stwierdziłem , że dużo ich nie dowoływałeś .
Praktycznie cały zeszły sezon jechałeś tymi samymi zawodnikami .
Oczywiście żeby nie było nie porozumień nie mówię , że w ogóle nie było dowołań .

Naprawdę wg. mnie to trochę nonsens , nie mamy kadry U21 A i B jest jedna i powinni być ci najlepsi co będą wg. Leszka grać jak i ci którzy są tak jakby zapleczem , a w meczu nie muszą zagrać . A zawsze te 2 miejsca można sobie zostawić .
Irytuje mnie to :P

Last edited by pankol102_ at 12/28/2009 10:04:06 AM

This Post:
00
125360.26 in reply to 125360.24
Date: 12/28/2009 10:14:45 AM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
To może ja postaram się Tobie odpowiedzieć ale w imieniu swoim ( bo ja mam niewiele więcej zawodników w kadrze ) a nie Leszka i być może on sam inaczej Ci to uargumentuje.
Maksymalnie możemy mieć w kadrze 18 zawodników. Już wiele razy pisałem o tym, ze przy wyrzucaniu zawodnika z kadry spada entuzjazm. Nie zawsze jest to od razu widoczne, bo spada on o jakiś ułamek ale moim zdaniem jak najrzadziej powinno się to robić.
Pierwsze powołania zawodników na początku sezonu to są te co do których mamy 90% pewność, że będą decydować o obliczu zespołu w ciągu sezonu. Wśród nich nie powinno być graczy co do których mamy wątpliwości. Skoro na początek gramy ze słabszymi rywalami ( Leszek też ) to moim zdaniem wystarczy 10-12 zawodników do tego by pewnie i wysoko wygrywać.
Uważam, że nie powinno się odkrywać od razu wszystkich kart i pokazywać rywalom od razu wszystkiego co mamy najlepszego... To samo tyczy się taktyki.
Po kilku meczach nasi kolejni rywale oceniają naszą siłę na podstawie dotychczasowych meczów i taki as wyciągnięty z rękawa może im dać trochę do myślenia. Można wręcz zasugerować przeciwnikowi co "chcemy" ( a w praktyce i tak zagrałbym coś odwrotnego ) zagrać... Bo jeśli np selekcjoner Czech zobaczy, że przed meczem z nimi w kadrze pojawia się C z pensją 385 tys to moim zdaniem może mu to sugerować, że zagramy LI... A my gramy wtedy RnG
To tylko jeden z aspektów nie powoływania od razu wszystkich...
Innymi mogą być kontuzje, słaba forma, lub brak chęci współpracy właściciela... Czasem przed rozgrywkami wydaje się, że jakaś reprezentacja mocniejsza jest pod koszem a trakcie rozgrywek wychodzi, że niekoniecznie...Trzeba czasem dobrać zawodnika do koncepcji pod danego rywala... Dlatego ja nie robiłbym "afery" z tego, że na początku sezonu w kadrze jest tak mało zawodników. Gwarantuję Ci, że jak przyjdą najważniejsze mecze to będzie ich więcej.

Sorki, że się tak rozpisałem ale ja już tak mam ;) Mam nadzieję, że chociaż częściowo przekonałem Cię do tego dlaczego tak jest w NT

This Post:
00
125360.27 in reply to 125360.26
Date: 12/28/2009 10:20:42 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Ale jaja z tym meczem:D Już myślałem, że jest po...:) Może się zacznie o 11 czasu bostońskiego??:D

This Post:
00
125360.28 in reply to 125360.26
Date: 12/28/2009 10:37:43 AM
Overall Posts Rated:
7676
No ok co do dorosłej to ja rozumiem twoje argumenty :)
Co do U21 to nie! ponieważ wydaje mi się , że teraz są już powołani chyba najlepsi więc tych asów nie ma za wiele .
No i jeszcze raz napisze , porównywałem zeszły sezon to Leszek tych asów z rękawa nie dodał za dużo :P

This Post:
00
125360.29 in reply to 125360.24
Date: 12/28/2009 11:08:06 AM
Overall Posts Rated:
299299
Nie wiem może mnie lekceważysz ale jeszcze raz powtórzę posta :

"No dobra , najpierw odpowiedz ile jest miejsc :)
Po drugie skoro powołasz zaplecze no to chyba są to kolejni zawodnicy w kolejce do kadry !! tak czy nie ???
No to co to za różnica czy powołasz teraz czy później ???

A miejsc możesz sobie zostawić np. z 3 !
Z tego co widzę na przykładzie rerezentacji Chin to jest 17 , czyli kilku możesz jeszcze dowołać :P"

Ja zawsze będę zostawiał(zostawiałem) maksymalną ilość miejsc w kadrze, na Japończyków 10 mi wystarczy, nie widzę potrzeby większej ilości zawodników w kadrze. Ta 10 co jest powołana, to sama czołówka, w co najmniej porządnej formie (dlatego brakuje np: Ariela Litwinka, którego właściciel się oburzył, że nie powołałem go w przeciętnej formie, jak ostatnio miał tak udany występ)

Na zapleczu jest 10-15 równych obwodowych, różniących się 2-3 skillami i którego z nich mam powołać?? jak przyjdę ciężkie mecze i gracze podstawowi nie będą mieli formy (albo co gorsza nie będą trenowani) to na ich miejsce wskakuje najlepszy gracz z zaplecza, w najlepszej formie. W zeszłym sezonie w taki sposób dowołałem Kurczewskiego, Windera, Jaczynskiego, Frymusa i pewnie jeszcze kilku pominąłem. Jakbym miał więcej miejsc to dołączyłby Haiss na Niemców (ale przez powołanie innych wcześniej, na niego już miejsca nie miałem, a mógłby nam pomóc). Potem mi wychodzą cyrki jak z Dzikiem, Szypulskim, Liszczem, Polerowiczem, że właściciele obiecują trening i formę, a wychodzi katastrofa.

Jak będzie możliwość to będę trzymał 12 zawodników w kadrze aż do finału, żeby mieć możliwość 6 rotacji przed finałem. Bo taki jest mój styl, nie mój się gracze poza kadrą trenują tak samo szybko, więc ich obecność w kadrze szybkości treningu nie zwiększy. A Chiny powołując 17 robią błąd, stracą formę i nie będą mieli możliwości zaskoczenia rywala. Na koniec kadencji w U-21 Polski pewnie będzie już 18 zawodników, ale czym później będę miał komplet tym lepiej...

This Post:
00
125360.30 in reply to 125360.25
Date: 12/28/2009 11:16:50 AM
Overall Posts Rated:
299299
A jeszcze mogę dodać iż sprawdzałem zeszły sezon U21 i stwierdziłem , że dużo ich nie dowoływałeś .
Praktycznie cały zeszły sezon jechałeś tymi samymi zawodnikami .
Oczywiście żeby nie było nie porozumień nie mówię , że w ogóle nie było dowołań .

Naprawdę wg. mnie to trochę nonsens , nie mamy kadry U21 A i B jest jedna i powinni być ci najlepsi co będą wg. Leszka grać jak i ci którzy są tak jakby zapleczem , a w meczu nie muszą zagrać . A zawsze te 2 miejsca można sobie zostawić .
Irytuje mnie to :P

A mnie irytują twoje posty... 2 miejsca to zdecydowanie za mało, na ten moment, zresztą mam taki styl i tego nie zamierzam zmieniać. (sorry, że tak ostro, ale się wkurzyłem)

Najlepsi(na ten moment skille+forma+uniwersalizm) 21 latkowie są już w kadrze, a kto będzie najlepszy jak będę robił dowołania, ten dostanie powołanie, nie będę teraz strzelał, który z całej gamy obwodowych czy podkoszowych będzie najlepszy za pół sezonu, w najwyższej formie, kto ile skoków zaliczy od początku sezonu, wróżką nie jestem ;)) Zresztą zawodnicy są pod opieką skautów, więc na pewno mają się nieźle. W kadrze brak mi głównie Kazubowskiego, ale jego wyeliminowała kontuzja.

This Post:
00
125360.31 in reply to 125360.29
Date: 12/28/2009 11:17:35 AM
Overall Posts Rated:
7676
No to na razie dziękuję za wyczerpującą wypowiedź , która mnie w chwili obecnej satysfakcjonuje :P

PS. Węgrzyn koźlika jest chyba teraz w lepszej formie kilku Centrów :PPP

This Post:
00
125360.32 in reply to 125360.31
Date: 12/28/2009 11:20:39 AM
Overall Posts Rated:
299299
No to na razie dziękuję za wyczerpującą wypowiedź , która mnie w chwili obecnej satysfakcjonuje :P

PS. Węgrzyn koźlika jest chyba teraz w lepszej formie kilku Centrów :PPP

ale to gracz zadaniowy, tak samo jak Ludritz... na niego pewnie jeszcze przyjdzie czas, na taksę, która mieliśmy dziś grać się zbytnio nie nadaje...

co z tym meczem... zdążymy go dziś zagrać hmm....

This Post:
00
125360.33 in reply to 125360.32
Date: 12/28/2009 11:32:17 AM
Overall Posts Rated:
7676
Już po meczu wygraliśmy :))
Leszek nie myśl , że ciebie nie lubie ale krytyka musi być :PP

This Post:
00
125360.34 in reply to 125360.33
Date: 12/28/2009 11:36:42 AM
Overall Posts Rated:
22
Brawo dla U-21. Szoda, że nie można było oglądać na żywo. A NT już leci!!! Oglądajcie.

This Post:
00
125360.35 in reply to 125360.34
Date: 12/28/2009 11:40:33 AM
Overall Posts Rated:
7676
Ale dorosła już leci i można sobie pooglądać :P

Advertisement