Pred utakmicu sa FBiH imao sam sledecu dilemu:a) da li igrati Normal utakmicu i izabrati adekvatnu (protiv)taktiku i ici na (sigurnu) pobedu protiv komsija a nakon toga igrati sa osnovim entuzijazmom protiv objektivno jacih reprezentacija sa lako predvidljivim ishodomilib) igrati jos jednom "opusteno" i dodatno povecati entuzijazam pa na taj nacin kompenzovati zaostatak za jacim timovima. U ovoj varijanti je ostao samo problem taktike.Imajuci u vidu sve retke vrline i mnogobrojne mane nase reprezentacije (da ih ne nabrajam i da ne objasnjavam zasto ih ne nabrajam ovde na javnom forumu) jasno je da postoji jako mali broj taktika koje mozemo uspesno odigrati i kada igramo normal a sa TIE se broj opcija dodatno smanjuje.Najlogicniji izbor u takvoj situaciji je bio da odigramo onu taktiku (i napadacki i defanzivno) koja je pokazala najbolje rezultate do sada i koja nam daje najvise sansi za uspeh.Sustina je bila da se u napadu "ugurava lopta u kos" iz neposredne blizine tj. ono sto su radili Pinter i Djuka a u odbrani da se zatvori reket i da se pokupe sve lopte pod nasim kosem.BiH ne spada u red jakih repki niti spada u suterske velesile i iz tog razloga nisam zazirao od njihovog suta. Na zalost, imala je jednog suterski raspolozenog igraca i to je presudilo.Napravio sam jednu takticku gresku: na njihovog raspolozenog SF sa game shapeom proficient stavio sam nasa krila koja su bila respectable. Nadao sam se da cemo to (po 100-ti put) kompenzovati na visokim pozicijama.Sa druge strane, to sto sam izabrao sracunat rizik zarad velikog dobitka smatram da nije moja greska vec trenerska sirina.Ukoliko neko ima nekih dodatnih pitanja rado cu odgovoriti...
Uhhhh...imaju jos 2 strane postova c,c,c,c,c,cMrzi me sve da citam, ali sam ovaj na svu srecu procitao. I KONACNO POHVALA ZA SELEKTORA JER JE KONACNO URADIO NESTO SELEKTORSKIEvo posle ovog posta sam i ja dobio zelju da pomognem i da vam ponudim da napravim poseban privatni forum na kome bi mogli da pricamo ovakve stvari...jer ko zna da li sada Finci imaju nekoga spijuna koji zna srpski ;)
bravo bill-i. moje cestitke.