BuzzerBeater Forums

Poland - II.1 > Nasza liga

Nasza liga (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
15165.253 in reply to 15165.252
Date: 9/11/2008 2:17:06 PM
Overall Posts Rated:
1010
Fajnie bybylo:) II.1 Najsilniejsza liga w Polsce:D

@Ksiuu Chodzilo mi o ogolna skutecznosc:) Zobacz na Cracovie wmiare duzo wygrywa grajac to taktyka a zespol wcale nie taki dobry ma:P Hmm jaki skill zawodnika zwieksza ilosc przechwytow? Handling?

From: Ksiuu

This Post:
00
15165.254 in reply to 15165.253
Date: 9/11/2008 3:15:38 PM
Overall Posts Rated:
99

@Ksiuu Chodzilo mi o ogolna skutecznosc:) Zobacz na Cracovie wmiare duzo wygrywa grajac to taktyka a zespol wcale nie taki dobry ma:P Hmm jaki skill zawodnika zwieksza ilosc przechwytow? Handling?

u PG/SG/SF to OD!
a u PF/C pewnie ID?!

TAK JEST, TRZEBA Z TEJ LIGI ZROBIĆ POTĘGĘ!
:]

This Post:
00
15165.255 in reply to 15165.252
Date: 9/11/2008 4:52:31 PM
Overall Posts Rated:
202202
Póki co gramy na zasadzie, kto bardziej dopakowany i cieszymy się z tego, że pensje jeszcze mało znaczą, a portfele puchną

Otóż nie
od jakiegoś czasu już bacznie zwracam uwagę na zrównoważony rozwój ekipy i właśnie obniżanie kosztów, nie bez powodu olałem trening podkoszowców, który wydaje się być najbardziej dochodowym... a zawodników kupuję bardzo starannie dobierając pod kątem przyszłości ekipy...

This Post:
00
15165.256 in reply to 15165.255
Date: 9/11/2008 5:50:41 PM
Overall Posts Rated:
112112
No może przesadziłem w którąś ze stron...Pewny jestem jednak, że w PLK więcej drużyn będzie miało przed oczami ewentualny sukces i trudniej będzie zapanować nad emocjami, bo przecież mistrzostwo tak blisko...Minusik tygodniowo nie będzie w tym przeszkadzał...Tyle, że te minusy się posklejają i z czasem na koniec wyjdzie buba :)

A Twoje rozsądne podejście mogę pochwalić i poprzeć :) Oby jednak jak najwięcej rywali nie miało tak trzeźwego poglądu, bo w końcu mi też zachce się wyjść z tej ligi ;) A takie wymianki warto robić, bo z pensjami jest różnie i nie zawsze są tak wysokie, jak wynikałoby to z poziomu skilli...Ja się jednak za mocno przywiązałem do niemal wyłącznej polskości mojego teamu :)

A najbardziej to przesadziłem z tym puchnięciem portfela :D Mi nawet PP robiło róźnicę, tyle że przytrafiła się wtopka i trzeba inaczej łatać :) Przed oczami, miałem jednak niedawno, szukając talentów do repki, dość sporo historii transferów...I obracane tam miliony zrobiły na mnie duże wrażenie...Ja nie mam z czym do ludu wyjść :)

A czy podkoszowi dochodowi...Mhm...Powiedziałbym, że tanim kosztem można dosyć szybko stworzyć sobie efektywnie grającą i wygrywającą drużynę...Troszkę jeszcze mojego fuksa do pierwszego w karierze draftu i jest się w lidze II.1 ;) A w tym trening jeszcze trochę posiedzę, mimo że już się boję następnego update'u pensji. Trzeba zrobić z moich trumniarzy bardziej multiskillowych wymiataczy ;) Bo czy dochodowi na TLu to już bym dyskutował...Wyspecjalizowani zbieracze (a niech nawet wybitni/rewelacyjni) i tylko to potrafiący robić schodzą za czapkę śliwek...Rynek zrobił się wybredny i chce też konkretnej obrony pod koszem/rzutów z bliska...może jakieś podanka...a do tego oczywiście kondycja i osobiste conajmniej słabe...Wyprodukować takie dziadostwo to za dużo nerwów :) Druga sprawa, że u mnie nie do końca wszystko szło w pełni przemyślanie, a bardziej intuicyjnie -> ponad sezon trenowałem tylko 4grajków :/ Ten piąty pozwoliłby może czymś napełnić sejf w dniu dzisiejszym :) Tu więc wolę się trzymać wersji, że ja się na transferach nie znam i więcej nie dyskutuję :)

This Post:
00
15165.257 in reply to 15165.253
Date: 9/11/2008 6:03:55 PM
Overall Posts Rated:
112112

Cieszę się, że zgoda w narodzie :D To co? Ustawiamy wszystkie mecze do końca tak, żeby wypuścić górą MSz Milan jako na razie najsłabszego, bo dołem to będzie za banalne? :) No i oczywiście Ksiuu i korsarz powinni się poświęcić i zostać z nami :)

A Cracovia widzę, że ładnie cwaniakuje...I chyba eksperymentuje ze stealingową-Ksiuu-3pointową taktyką :) Ja tu jednak przy okazji widzę też, że twierdza krakowska niezdobyta, a mam tam wyjazd :/

This Post:
00
15165.258 in reply to 15165.256
Date: 9/11/2008 6:13:23 PM
Overall Posts Rated:
202202
właśnie na wieloskillowość postawiłem i to już przy zakupie grajka, co by pewnych skillów nie musieć trenować... zobaczymy jak na tym wyjdę, ale mam wrażenie że nieźle, vide zyski z moich transferów... peszek że każda sprzedaż osłabia zespół, a zakup jest trudny, bo jak zarzucę kryteria to na całym TLu spełnia je kilkunastu grajków, z czego kilku po ponad 5mln ten co go ostatnio kupiłem był jedynym spełniającym moje wymogi na TLu

This Post:
00
15165.259 in reply to 15165.258
Date: 9/11/2008 6:44:27 PM
Overall Posts Rated:
112112
U mnie właśnie pokutuje to, że nie zabrałem się właściwie za sprawy od początku. Mimo, że szczęśliwie losnęło mi się w drafcie i ci moi trenowani właśnie z niego pochodzą, to jednak wtedy nie zwracałem uwagi na ich poboczne tylko brałem co dawali :) Po drodze jednak doszły pojedyncze kontuzje, komuś jakieś tygodnie treningowe odpadły i wyszli mi z tego strasznie nierówni grajkowie :/ Co tydzień muszę zastanawiać się co zapuszczać, bo gdy dam zbiórki to niestety skorzysta ten co ma je już wysokie (a pensja rośnie :/), ale jednocześnie warto żeby reszta dostała...Z pozostałymi jest podobnie, bo każdy jest w czymś fajny ;) A nic tracić póki są młodzi nie chcę :)
Czekam więc na ten luksus, aż sam będę mógł sobie wybierać materiał do rzeźbienia :) Naprawdę poważne ruchy (bardziej zaskakujące niż mogące wystraszyć :)) w planach zaraz przed PO...teraz dogram tym co mam i obaczym na ile to wystarczy :)

A transfery widziałem...I z tego PG fajne coś się szykuje - będzie miał kto porządnie Kielbowi podać i może wreszcie linia rzutów za 3 będzie przyjemniejsza :) Stracić na sile,straciłeś pewnie nie tak znowu dużo podczas tej wymiany pokoleniowej, a przejście z 25-27latków na utalentowanych młodziaków z pewnością zaprocentuje. Dobry też moment na to moim zdaniem wybierasz, bo tak jak teraz ludzie chyba nie zwracają uwagi kogo kupują, ważne że dobry, tak za kilka sezonów różnice między kolejnymi rocznikami powinny się zwiększyć...

PS. Bardzo niefajnie wyrzuca mnie z forum :/

This Post:
00
15165.260 in reply to 15165.259
Date: 9/12/2008 2:34:01 AM
Overall Posts Rated:
202202
jeszcze jedno a propos strategii transferowej (bo tak to chyba można nazwać)... nie bawię się w zakup i trening cholernie drogich 18latków (sam sprzedałem tego co dostałem z draftu), wolę kupić 20latka, a nawet 22latka i trenować go dla siebie a nie na sprzedaż, jest spora szansa że przynajmniej paru grajków których trenuję zostanie u mnie kiedy w pewnym momencie zmienię trening

This Post:
00
15165.261 in reply to 15165.257
Date: 9/12/2008 4:19:59 AM
Overall Posts Rated:
99
...I chyba eksperymentuje ze stealingową-Ksiuu-3pointową taktyką :)

wiedziałem, że tak będzie ;(
po co się ujawniałem :(

no dobra, możecie stosować moją metodę (jeszcze nie potwierdzoną) ale należy pamiętać kto jest/był pomysłodawcą ;)

:))))

From: korsarz

This Post:
00
15165.262 in reply to 15165.261
Date: 9/12/2008 4:53:20 PM
Overall Posts Rated:
202202
dysonans podecyzyjny zażegnany, Koppany skoczył dwa dni po zakupie na minutach które rozegrał w poprzednim klubie

a sezon zaczyna się na dobre... coraz ciekawsze pojedynki pomiędzy big i great, no i bardzo ciekawa sytuacja w obu konferencjach... BB wymiata

From: Ksiuu

This Post:
00
15165.263 in reply to 15165.262
Date: 9/13/2008 6:49:54 AM
Overall Posts Rated:
99
ja chyba, mimo wszystko powalczę w PP, więc jeden mecz w lidze będę odpuszczać :/

Advertisement