Gari e vo pravo koga veli deka teoretski sakame timovi so visoki plati. No toa ne znaci deka navistina nekoj raboti vo nasoka na toa. Pred se sakame podobri menadzeri vo prva liga. Podobrite menadzeri ke kupat igraci so povisoki plati sekako taka sto niv ke gi sakame najmnogu.
Za toa sto ne bese napraven faul, za toa se soglasuvam deka e cudno i mozes slobodno da napises predlog/prasanje zosto e toa taka, mozebi kade sto se prijavuvaat bugovi, ne znam kade e najsoodvetno.
A za toa deka ti si imal podobra forma i igraci od nego toa apsolutno ne e tocno. I dvajcata imavte po 3 starteri vo 9 forma i po 2 vo 8 forma. Razlikata e sto barem na 4 pozicii kavadarci ima pokvalitetni igraci od tvoite. Vo odredeni slucai i mnogu pokvalitetni. Ti si ja dobi prednosta od domasniot teren koja vredi 10-15 poeni. Ednostavno kavadarci bese za 2 poveke od toa podobar. Da ne pravime muabet sto ne znaeme kakov PR-menadzer ima kakov vi e soodnosot so entuzijazmot i sl. I najbitno game enginot funkcinira mnogu poslozeno otkolku sto nie go razbirame i ednostavno takticki moze negovata taktika da bila posoodvetna vo slucajot. Jas ne vi gi znam skillovite na igracite (so nekoi isklucoci) za da mozam da komentiram podetalno vo taa nasoka.
Na kraj, eve ne sakam da zboruvam za drugite, no mozam za mene. Ajde daj mi primer na utakmica koja sum ja namestil i sum igral protiv DOLGOROCEN uspeh na mojot tim. Sepak imaj vo predvid deka sustinata na BB e vo toa sto ne na sekoj natprevar treba da se igra so najsilniot mozen tim. Sekoj tim si taktizira onaka kako sto mu odgovara zaradi treningot i zaradi odrzuvanje na formata. Dodatno cesto i kupot gi zamatuva smetkite. Nitu eden klub vo nasata liga nema dovolno dlabok tim za da moze da gi pobeduva site sredbi. Ne e bitno samo da se ima 5 igraci potrebni se poveke za maksimalen uspeh.
I da, objasni mi kako nie necesnite prvoligasi ja namestimvme tvojata sredba so kavadarci. Navistina me interesira kako uspea toa da go pomislis koga nemame nikakov udel vo taa sredba bilo koj od nas. Edinstveni koi mozele da ja namestat taa sredba ste ti i gorge. Se soglasuvam deka vo minatoto sum videl 2-3 somnitelni sredbi no mislam deka odamna (mozebi dve sezoni) ne sum videl takov slucaj.