BuzzerBeater Forums

BB Israel > הומור, שטויות. עולם הסתלבט !!!

הומור, שטויות. עולם הסתלבט !!!

Set priority
Show messages by
This Post:
00
259440.253 in reply to 259440.252
Date: 6/18/2015 2:49:18 PM
Maccabi Sharp Tel Aviv!
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
512512
לפי הכותרות כרגע, לצערי ההנהלה לא מאשימה את גודס, ומשאירה אותו כמאמן.. כרגע לפחות לפי הכותרות באתרי הספורט השונים נראה שניקולה הוא הקורבן הפעם.. זה קצת מפתיע לאור העובדה שעונה שעברה הוא היה "היס-מן" של ההנהלה בצורה מובהקת, הגן כל הזמן על המדיניות של פדרמן ושות' בתקשורת, וקיבל המון המון מחמאות. כנראה שגודס פשוט עוד יותר כנוע להנהלה מאשר ניקולה. (וזה הישג כביר)

סופו וטיוס הם שני סנטרים נהדרים, אני לוקח את כל אחד משניהם לפני יוטר. סופו בלי בשר? סופו מסתדר גם כשמביאים עליו עזרה, הוא יודע להוציא כדורים לשלשות, הוא עושה את זה הרבה. אבל בשביל זה צריך להכניס לו את הכדורים נכון, ואת זה מכבי פשוט לא עשתה העונה.. אז מה הבעיה? סופו העונה לא מקבל כדורים איפה שהוא צריך לקבל אותם, וכשסופו לא מקבל כדורים, הוא מאבד את העשתונות ועושה המון המון שטויות. בכלל, סופו הוא אחד השחקנים הכי חלשים מנטלית שראיתי אי פעם. זה מאוד מאוד בולט. כשסופו טוב התקפית, הוא טוב (יחסית) הגנתית. כשלסופו נמאס, הוא פשוט עושה שטויות, זה בדר"כ מתבטא בפאול מהיר ברגע שנמאס לו. הוא ממש ילד. ולמרות זאת, אם היו משתמשים בו בחוכמה השנה, הוא לא היה נראה כמו שהוא נראה היום..

רנדל אל מול כדיר? סליחה, אבל זו פשוט לא השוואה רצינית, כדיר שחקן חלש, ואם לא היה ישראלי, אני לא רואה אותו בארץ. למען הגילוי הנאות, לא האמנתי שרנדל יוכל לתרום את מה שהוא תרם בליגה גם ביורוליג, אבל העונה הוא לגמרי הוכיח שהוא מסוגל לעשות את זה גם ברמות הכי גבוהות באירופה. שחקן הגנה נפלא, אחד הטובים באירופה. אחרי העונה הנוכחית, להשוות בין רנדל לכדיר זה לא רציני. ושוב, לפני העונה הנוכחית, חשבתי שרנדל הוא שחקן ברמת הליגה וזהו. לא האמנתי שהוא יוכל לשחק גם ביורוליג ככה. אני אגב לא חושב שכדיר עדיף על רנדל גם התקפית. לטעמי רנדל שחקן טוב ממנו בהרבה (אבל באמת הרבה) בהגנה, וטוב ממנו בהתקפה.

לינדהרט/היינס הם לא השחקנים שאתה צריך להשוות לוייאט, אלא פארגו אל מול וויאט, יוגב אל מול אפיק ניסים ושמחון אל מול לינהרט. אני לוקח את כל השלושה (פארגו, יוגב ולינהרט, אל מול מה שיש לאילת להציע). מרקיז לא צריך לראות פרקט. מסכים, טעות להעלות אותו לדקה. עדיף להעלות את לאומי ואלטיט.

אז כן, מכבי קבוצה חזקה בהרבה מאילת. גם בסגל המצומצם שהיה לגודס לשחק איתו.

This Post:
00
259440.254 in reply to 259440.253
Date: 6/18/2015 3:06:39 PM
Overall Posts Rated:
105105
לגבי ניקולה/גודס - זה מראה שהם מחפשים להטיל אשמה.
הם ייבחרו כנראה בזה שיעלה להם פחות להיפטר ממנו.
נשמע הגיוני שגודס זול מניקולה.

סופו לא מסוגל לשמור פיק-אנד-רול.
כשיש שחקן כמו יוטר שיכול לזוז מהר אבל יש לו יחסית בשר, סופו מפסיד פעמיים.
פעם אחת בהתקפה כי הוא לא מספיק לחזור לשחקן שלו.
פעם שנייה כי יוטר יכול לתת גוף יחסי ולהתיש אותו מספיק עד שמגיעה עזרה.
סופו מוסר סביר, אבל לוקח לו הרבה זמן לבצע את פעולת המסירה ולכן הוא לא כזה יעיל כמוסר. בטח כשיש דאבל-אפ.

אם חשבת שרנדל לא מתאים וטעית, האם זה בלתי סביר שגם הדעה ש-כדיר לא ברמה היה מקבל מענה זהה אם היה מקבל את אותה הזדמנות שרנדל קיבל?
במשחקים בין הקבוצות, רנדל לא עשה יותר מדי בהתקפה וכדיר לא ממש שותק ע"י רנדל.
אחד מגן טוב במיוחד, השני שחקן התקפי לא רע בכלל.
יותר מזה, הם שיחקו יחד בגליל (כמדומני) לפני כמה עונות ולשניהם היתה עונה שקולה בסה"כ ביכולת והחשיבות.
עונה שבגללה מכבי הביאה את כדיר (להתייבש על הספסל, לצערו).

ווייאט מול פארגו. לטעמי ווייאט טוב יותר.

יוגב כ-ש"ג מול אפיק כ-פ"ג, אפיק בקלות.
בעמדת הפ"ג יוגב עדיף, אבל בפועל זו לא העמדה בה הוא שיחק היות ושיחק ליד פארגו.
לינהארט מול שמחון, לדעתי שמחון. אני יודע מה הנקודות החזקות והחלשות של שמחון. לינהארט? לא יודע מה הנקודות שלו בכלל.

מה שבטוח אני לא רואה כאן, זה יתרון חד-משמעי של איכות.
אפשר לטעון קצת לפה וקצת לשם, אבל לא מעבר.

אגב, הזנחנו שחקנים אחרים ששיחקו באילת (בעיקר הזרים שאני לא זוכר את שמם).

This Post:
00
259440.255 in reply to 259440.253
Date: 6/18/2015 3:20:08 PM
TF Opena
II.2
Overall Posts Rated:
162162
Second Team:
TF National Farm
לינהארט שחקן נשמה אבל הכישרון בינוני.
אין מה לעשות, עם כמה שאני אוהב את השחקן הזה הוא פשוט לא מספיק טוב (או לתת לו ללכת או להשאיר אותו כזר שישי ולהביא עוד ישראלי).

היינס שחקן עם כישרון אבל אני לא מבין מה נכנס בו. מתחילה העונה סומך על השלשות שלו, ואני חושב שזה בגלל המשחק הראשון בעונה, מול לימוז', שהיה לו משחק שלשות טוב. מאז הוא לא מפסיק לזרוק.
וזאת בעיה של צוות האימון.
אף אחד אפילו לא ניסה להכניס לו לראש שהוא צריך להתחיל לשחק פנימה.
ומה יוצא? זריקה אחרונה ומטופשת מול אילת.

פארגו לא חירב את המשחקים של מכבי כמו שכולם חושבים.
הוא השחקן הכי טוב של מכבי השנה ואין לאף אחד מה להגיד בנושא הזה.
אבל קבלת ההחלטות שלו חייבת להשתפר.
אולי כדאי להשאיר אותו ואולי לא, את זה אני אשאיר להנהלה.

יוגב אוחיון לא שחקן התקפה טוב. אבל הנתינה שהוא מביא, המסירות, ההקרבה והאכפתיות.
חייבים להשאיר אותו. גם בגלל שהוא ישראלי וגם בגלל ההגנה שלו. זוכרים איך הוא מירר לגאודלוק את החיים בהצלבה מול פנר? מקווה מאוד שאתה זוכרים.

על רנדל, סופו וטיוס כבר לקחתם לי את המילים, אבל הם שחקנים מאוד חשובים למכבי.
בלי רנדל למכבי לא הייתה קבוצה. לסמית' לא הייתה עזרה. סופו? עליו בנויה כל הקבוצה. רק חבל שגודס לא חשב כך.
טיוס יצטרך להישאר וזהו.

Last edited by Miro231 (Trainer of Andy Zadok, 2x World Champion) at 6/18/2015 3:20:33 PM

This Post:
00
259440.256 in reply to 259440.254
Date: 6/18/2015 4:30:44 PM
Maccabi Sharp Tel Aviv!
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
512512
סופו טוב מיוטר כשהוא מקבל כדורים במקום הנכון, הוא כיכב מול שחקנים גדולים רחבים וחזקים מיוטר. לא פעם ולא פעמיים. יוטר לא מסוגל להתמודד פיזית עם סופו. סופו שומר טוב, כשיש לו רצון לשמור, ולסופו יש רצון לשמור רק כאשר הוא מצליח התקפית. סופו לא יכול להצליח התקפית כשלא בונים תרגילים בשבילו ולא מכניסים לו כדורים פנימה. והנה הגעת למעגל שלא נגמר לעולם, כל עוד לא מכניבים כדורים לסופו. כישלון של גודס. לא סתם סופו עשה קריירה כמו שעשה, ויוטר כרגע בהפועל אילת. כנ"ל לגבי פארגו.

איזה קו אחורי תעדיף? אוחיון-פארגו או אפיק ניסים-וויאט. אני לא מאמין שאני שואל בכלל שאלה כזו. מבחינתי נוקאאוט לצמד הצהוב.

ציינתי בכוונה שטעיתי לגבי רנדל, כדי לומר שייתכן ואני טועה גם לגבי כדיר. ככלל, אני מנסה להיות תמיד כנה ואמיתי ככל האפשר עם עצמי. רק השבוע הוכחתי את זה בתרד הנבחרת. האם ייתכן שאני טועה לגבי כדיר? כן. אבל צריך לזכור שני דברים חשובים: הראשון, כדיר קיבל צאנס במכבי עוד לפני רנדל. ונכשל. השני, גם בליגה, רנדל טוב סטט' מכדיר. והסטט' כידוע מעלימה המון מנתוני ההגנה. שעליה שנינו מסכימים שטובה בהרבה אצל רנדל. נוקאאוט נוסף למכבי.

אם אתה לא יודע מה הנקודות של לינהרט, תחזור ותצפה במשחקי נכבי בהם שותף. הוא לא פראייר. לא זר יורוליג מוביל, אבל אם היה ישראלי, היה ישראלי מוביל. שנחון לא ישראלי מוביל.

אני רואה כרן יתרון חד משמעי למכבי בכל עמדה. אני מבין שלא נגיע להסכמה אז נראה לי שכדי לעצור את הדיון פה. כי כרגע כל אחד נשאר איפה שהתחיל..

*מצטער על טעויות כתיב, אם יש, אני מהסמארטפון.

This Post:
00
259440.257 in reply to 259440.255
Date: 6/18/2015 4:32:46 PM
Maccabi Sharp Tel Aviv!
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
512512
מסכים לגבי הרוב המוחלט. רק לגבי המסקנה שלמרקיז היינס יש פוטנציאל, לא ככ הבנצי את המשפט הזה.. אני לא רואה אצלו שום פוטנציאל.. זר שלא היה צריך לנחות פה, ומשנחת פה, היה צריך לעוף מפה מיד. פשוט שחקן כושל.

This Post:
00
259440.258 in reply to 259440.256
Date: 6/19/2015 12:37:09 AM
Overall Posts Rated:
105105
הקריירה של סופו מסתכמת במכבי. הוא היה שחקן ספסל במקומות אחרים.

היתרון של הגודל שלו הוא חד-משמעי.

אבל גם החיסרון של הכבדות שלו חד-משמעית.
ככל שהוא מזדקן, זה רק יותר בולט.
ככל שהוא מזלזל בשמירה על משקל וכושר זה פשוט הופך לבדיחה.

בהגנה הוא לא יכול להיות זריז כי אין לו את היכולת הפיזית להיות.
לכן, זה לא קשור לרצון.
זה כמו שתגיד שאפיק ניסים יכול לשמור על סופו, זה רק עניין של רצון. זה לא.

בהתקפה, כל תרגיל שלא יהיה הוא כזה שבו סופו צריך לנוע ולהדביק את השחקן שלו על חסימה.
סופו לא זז מי יודע כמה מהר, אז עד שהוא מתמקם לשחקן המגן שלו יש מספיק זמן לחזור בלא מעט מהמיקרים.
לא זוכר יותר מדי מיקרים, בכל הקריירה, שהוא קיבל כדור לסל קל.
זה תמיד התמקמות וקבלת כדור קרוב (יחסית) לסל. ואז הכל תלוי בגובה המגן שממול והעזרה שהוא מקבל.
לכן, מול שחקנים גבוהים מאד שבהם הדחיפה הקלה שהוא מבצע כשהוא מקבל את הכדור לא מספיק אפקטיבית להתגבר על הבדלי הגובה והוא מתקשה מולם.

יוטר הוא נמוך לתפקיד הסנטר ולכן יפחיד תמיד קבוצות יורוליג.
פרט לכך, נזכיר שוב שרנדל (ולא רק) הסתובבו שנים מחוץ ליורוליג לפני שהגיעו ליורוליג. אז זה לא אומר דבר וחצי דבר על האיכות של יוטר ובטח לא על טיב המאצ'-אפ ביניהם.

אילת חשפה את הבעייתיות של סופו ובזה זה מסתכם.
הוא לא יכול לרוץ עם יוטר מחד, ל-יוטר יש מספיק גוף והעזרה היתה טובה מאד וסופו הראה שהוא לא מוסר כזה יעיל - בין אם בגלל מהירות חשיבה, מהירות ביצוע המסירה או ראיית המשחק.

לא פחות חשוב, סופו מוגבל בכמות דקות שהוא יכול לשחק.
המחליף - טיוס - התקפית משיג דברים ע"י תנועה, רק שזה לא חיסרון אצל יוטר.
הגנתית, טיוס חוסם מצויין, אבל מתמודד עם משחק פיזי (יוטר) פחות טוב.

קו אחורי של פארגו-אוחיון-ליינהארט או ניסים-שמחון-ווייאט?
נוק-אאוט בעמדת הס"פ לטובת ווייאט.
יתרון לפארגו כ-פ"ג למרות ששיקול הדעת שלו וניהול המשחק שלו לא היסטרי.
יתרון ל-שמחון על אוחיון (במקסימום שיוויון), כי לאוחיון אין יכולות של ש"ג ול-שמחון יש (ומדובר על עמדת ה-ש"ג).

זה לא משנה שכשחקן אוחיון טוב יותר, כי זה כמו לשאול אם ניקח את חמשת הסנטרים הכי טובים באירופה או קבוצת יורוליג ממוצעת מי יותר טוב.
התשובה - קבוצת היורוליג הממוצעת, כי אותם סנטרים, טובים ככל שיהיו לא יכולו לשחק התקפה או הגנה סבירה מול קבוצה שבנוייה לפי עמדות.

כדיר לא באמת קיבל הזדמנות במכבי.
אני לא ראיתי אותו משחק שם, ולקבוע שהמאמן ראה שהוא לא מתאים, זה להסתמך על דעה של מישהו אחר.
קשה להשוות סטטיסטיקה של שחקן שמשחק בקבוצה שכמעט לא מפסידה ולא פעם מביסה - מכבי, אל מול שחקן בקבוצה שחיפשה את עצמה חלק נכבד מהעונה והיתה צריכה (כמו רוב הקבוצות) להיערך לסגל חדש לגמרי, מה שלוקח זמן ומשפיע על איכות הקבוצה ותפקוד השחקנים בה.
אם משווים סטטיסטיקה כאשר שניהם היו מחוץ למכבי, מבינים שאין יתרון בולט לרנדל.
נזכיר שוב - מכבי בחרה ב-כדיר, לא ברנדל, בסיומה של אותה עונה.

כל מה שכתבתי כאן מסתכם בזה שגם אם יש הבדל, ההבדלים הם קטנים.
שיבק לא מאמן על, וגודס לא מאמן נוראי. אם היה כזה, הדעה לגביו היתה צריכה להיות כזו לפני העונה והיא לא היתה.
אם היה כזה, נשאלת השאלה מדוע הובא למכבי.
הקבוצות הגיעו למשחק חמישי ביד-אליהו כשכל קבוצה רוצה לנצח.

התוצאה היתה ניצחון לאילת במשחק צמוד.
שזה מתאים בדיוק לטיעון שלי. אני טוען שגם אם יש יתרון יחסי (אפילו אם הוא) לטובת מכבי, הוא קטן.
שזה הזוי כשמבינים כמה תקציב יש לכל קבוצה.

כיוון שיש הבדלי תקציב ענקיים, שלא מגיעים אל קאדר השחקנים הבינוני, האשמה העיקרית אינה של המאמן.

This Post:
00
259440.259 in reply to 259440.258
Date: 6/19/2015 12:43:24 AM
Overall Posts Rated:
105105
נ.ב. - מוזר בעיניי שבכלל לא מתייחסים לזה ש-פיני גרשון ישב על הספסל של מכבי ת"א.
הם צוות מאמנים, ואי אפשר לתת קרדיט ל-גרשון, כפי שניסו ונתנו כשהקבוצה הצליחה, ולהפיל אשמה רק על גודס.
גרשון נתן את מה שהוא יודע, וזה רק מחזק יותר את העובדה שההפסד כאן לא היה בגלל נוק-אאוט מאמנים. לא משנה כמה מעריכים או לא את גרשון, אי אפשר לטעון ששיבק טוב ממנו.

This Post:
00
259440.260 in reply to 259440.257
Date: 6/19/2015 1:16:02 AM
TF Opena
II.2
Overall Posts Rated:
162162
Second Team:
TF National Farm
הוא שחקן כושל במכבי. הוא היה אחלה שחקן בסיינה.

From: Alfa
This Post:
00
259440.261 in reply to 259440.260
Date: 6/19/2015 1:26:25 AM
Montanas
III.1
Overall Posts Rated:
277277
אני חושב שיותר מדי מסתכלים על מה קרה ופחות מדי על איך קרה. גם אם נניח שמכבי ברמה של אילת (שאני לא חושב ככה, וגם חשוב לציין - בלי הפצועים שלה שאיתם היא ב-10 דרגות מעל), היא עדיין הובילה 2-0 בסדרה אחרי שחיטה במשחק חוץ ומשחק 3 בבית. להפסיד 3 משחקים ברצף כשאתה ביתרון 2-0 זה בלתי נסלח מבחינתי, ולא משנה מה יחסי הכוחות. מכבי לא נראתה כאילו היא הגיעה מאומנת למשחקים הבאים. אוקיי, נניח שקרתה תקלה והפסדתם את משחק מספר 3. איפה ההתאמות? איפה השינויים? מכבי הגיעה למשחק 5 כאילו היא מגיעה לנצח על סמך הכשרון שלה, בלי תוכנית משחק, בלי כלום. למה נניח לא לשים את אוחיון על ניסים ולהגיד לו לשתק אותו, כמו שעשו לגאודלוק בפנרבחצ'ה? למה לא לנסות ללכת עם סופו פנימה הרבה ולטחון את אילת מבפנים? אין לי מושג אם הדברים הללו היו עובדים, אני לא מאמן, אבל לפחות לנסות לשנות, להפתיע, ליזום.לא לסמוך על כשרון נטו. וזה מבחינתי הכשלון הגדול של גודס. קבוצה שמובילה 2-0 ועוד עם יתרון ביתיות, חייבת לקחת את הסדרה, לא משנה מה. מכבי פשוט התפרקה, וכשקבוצה מתפרקת צוות האימון אשם.

חייבים לזכור שמבחינת בניית הקבוצה, מכבי בבעיה. היא צריכה לבנות 2 קבוצות שונות - אחת ליורוליג ואחת לליגה. ברגע שפניני ולנדסברג נפצעו - לגודס לא הייתה שום אפשרות לשחק עם ההרכבים. או סופו וכהן, או טיוס ורנדל. פארגו ואוחיון חייבים לשחק כל הזמן, או שאתה משחק עם כהן וטיוס. אין יכולת תמרון בכלל. תוסיף על זה את סמית הפצוע ואת אלכסנדר שלא התלבש, וקיבלת קבוצה בלי 4 (!!!) שחקנים מרכזיים ברוטציה. קשה מאוד להתמודד עם דבר כזה. ועדיין אני חושב שמכבי הייתה צריכה לעבור את אילת.

שורה תחתונה - גודס נכשל. באירופה הייתה עונה יפה מאוד. אבל לעוף בחצי גמר אחרי שהובלת 2-0 זה כשלון מהדהד שרשום על שמו של המאמן. ואני אחד שאוהב את גודס. אבל נכשל. נקודה.

This Post:
00
259440.262 in reply to 259440.258
Date: 6/19/2015 1:35:33 AM
Maccabi Sharp Tel Aviv!
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
512512
קודם כל, לגבי ההתקפה פתח יוטיוב, סופו עושה נהדר פוסט אפ כשהוא מקבל את הכדור בלואו פוסט. וסופו עושה נהדר פיק אנד רול. אלו 2 הדברים המרכזיים שיש לסופו בהתקפה. וכשסופו מקבל כדור בלואו פוסט, אין אף סנטר באירופה שיכול לעצור איתו כשהוא בכושר.והוא הוכיח את זה. אגב, סופו לא מתקשה בכלל מול שחקנים גבוהים בפוסט אפ. תשאל את בורוסיס מולו הוא רשם שיאי קריירה. ושוב, סופו יודע לעשות הגנה, סופו עשה הגנה לא מעט במכבי. אי אפשר לומר שהוא איטי ולא יכול, כשבעונות קודמות הוא הוכיח שהוא יכול. מה הייתה הבעיה? אצל גודס שומרים חילופים אוטומטיים. כל פעם שיש חסימה מתחלפים. בלי קשר למי השומרים בכלל. וזו הסיבה שסופו מתקשה בפיק. סופו לא צריך לרוץ אחרי גארדים, זה קרה גם ביורוליג וגם בליגה.

אוחיון-פארגו-לינהרט, תגובות קודמות הספיקו לי. לא הסכמת? סבבה.

יש יתרון סטט' לא קטן לרנדל על פני כדיר לאורך הקריירות שלהם ,בארץ, תוסיף לזה את השמירה הנהדרת של רנדל. ותקבל שחקן טוב הרבה יותר. מכבי בחרה בכדיר כי הוא ישראלי, בלי קשר להשוואה מול רנדל. מכבי צריכה ישראלים. ולכן לקחו את כדיר.

גודס פשוט מאמן חלש, שלא היה צריך להיוצ במכבי. הוא מאמן במכבי רק כי לא נעים, ואחרי 6 שניפ כעוזר מגיע לו שדרוג. ולא הגיוני לו לתת לו את האימון..

ושוב, יש הבדלים ענקיים בסגל, לא פחות מאשר הההדלים בתקציב.

ושוב, אני מציע לעצור את הדיון פה, אף אחד מאיתנו לא זז במילימטר לכיוון השני.

This Post:
00
259440.263 in reply to 259440.260
Date: 6/19/2015 1:42:20 AM
Maccabi Sharp Tel Aviv!
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
512512
הוא שיחק בסיינה ביורוקאפ וליגה איטלקית בלבד. קיבל פעמיים צאנס ביורוליג ונכשל.

Advertisement