Pa spomenuo sam nizak IS i ID na PG/SG/SF jer sam zbog toga i izgubio. Ti gledas taj mec kao utakmicu gde zona nije funkcionisala, a po meni je zona funkcionisala. Odigrali smo brz tempo obojica, a malo koseva sam primio.
A na omasen gdp (fokus) se Branezcev i Bergervoetov SB od 16 i 17 ponasao malo manji (15 i 16), nisu imali ST i nisu imali zamenu, Vidic je usao pod kosem 18min sa SB 9-10. A igrali su protiv ogromnih IS, Chaperon 20, Xiaofa 19, Grganovic 16, Skaliczki ? (verovatno 15-17), Trevellin 14, Bachorz 14, Aruniit 13 i Pak 13.
Imao si vece plate u tom mecu za 50-100k, neuporedivo bolje sekundarce, domaci teren, stvorio si i bolje rejtinge, omasio sam i vazniji od 2 gdp-a, a na 3min do kraja sam vodio 64-63. To meni govori da je zona funkcionisala, ali da nije bilo realno da pobedim sa tako prosecnim napadom, tj. mnogo malim IS na PG/SG/SF.
Ima dosta primera gde se ta zona pokazala uspesnom:
(75264248),
(75774280),
(71840961), etc.
Francuz i Svedjanin su sa 3-2 zonom i solidnim blokerima pod kosem osvajali trofeje u svojim zemljama. Nije njihova liga jaka kao nasa, ali je dovoljno visok kvalitet da se vidi da kada je SB na nivou protivnikovog IS-a, da je moguce zaustaviti ga.