Bosna i Hercegovina 104 - Kanada 77
Završili smo svoju takmičarsku sezonu i učešće na Svjetskom prvenstvu. Pobjedom u zadnjem kolu nad Kanadom, potvrdili smo 9. mjesto na svijetu. Mogu reći da smo imali ogroman problem u ovoj generaciji sa staminom koja nas je koštala vjerovatno i boljeg rezultata jer su vlasnici ispoštovali trening i bila je ovo veoma dobra generacija. Ipak, bilo je ovo moje prvo Svjetsko prvenstvo i veoma sam zadovoljan na kraju ishodom i 9. mjestom u ukupnom poretku.
Ono što je najvažnije, zadržali smo mjesto u prvom šeširu pred iduću sezonu, tačnije pred žrijeb za kvalifikacije za Eurobasket. Iako to ništa mnogo ne znači s obzirom da ćemo u žrijebu čak i u trećem šeširu imati ekipe poput Litvanije, Mađarske i Njemačke te niko iz prvog šešira ne može računati na siguran plasman na EP, ipak je lijepo znati i imati određenu dozu samopouzdanja i nade pred i za dobar žrijeb i dobru grupu u kvalifikacijama.
Već smo počeli slagati ekipu i generaciju za narednu sezonu, te možemo reći da imamo i iduće sezone solidnu generaciju koja je spremna za velike bitke i velike ekipe da. Ono što mogu da garantujem jeste da nikome nećemo biti lak plijen i svima ćemo biti veoma težak protivnik. Kroz samu sezonu vidjećemo koji su realni dometi ove ekipe.
Za kraj, veliko hvala menadžerima:
Tarikz, maniacJoe, whitessnake, subivlado, dejanr, Memexx, haris_alibaba, lokalac, gavrilo...
Koji su u ovoj sezoni trenirali reprezentativce i izgurali ovu generaciju ! Nadam se da od iduće sezone nastavljamo istim tempom...
Toliko od mene za sada, u nekim narednim postovima više o ekipi, ambicijama, protivnicima i sl...