Campos - myślałem, że piszemy o trenowaniu w PLK od 'zera'. Jeżeli piszemy o trenowaniu ukształtowanych graczy, to ja tu widzę luzik. Sam przecież dobrze wiesz, jakie skille ma dobrze trenowany 25 latek :) Przecież w głównej mierze ten trening odbywał się w IV lidze - aż 5 sezonów. Teraz widzę, że Dolar kupił kolejnego 25 latka (teraz 26 lat), więc zakładam, że trenuje trening na 2 pozycje 4em graczom, to chyba też luzik? Teraz trochę zgaduję, bo nie zerkałem w minuty tych graczy.
Kończąc - Dolar trenuje w PLK, ale ci gracze mają 26 lat, wcześniej szkolił ich w niższych ligach.
Goranj,
Dolar trenuje tylko tych 3 graczy. Chyba, że są wyjątkowe okoliczności (mecz gwiazd itd.) to wówczas wciskach na dwóch pozycjach. W takich okolicznościach ktoś inny może otrzymać trening rykoszetem. Jednak nie rozmawiajmy o oczywistościach.
Wracając do treningu w PLK i korzyści z treningu. Patrzysz na to ze złej strony.
Wysnułeś hipotezę, że
nie można zarobić na prawdziwym treningu. Ponieważ:
musimy doliczyć koszt zakupu gracza lub scoutingu, potem trenera, trenera młodzieżowego, wymiana trenera itd. oraz przedłożyłeś:
historia kosztów, przegranych meczów jest długa.Jednak nie zauważasz, że Dolar w wieku 26 lat ma graczy, którzy są gotowi na grę w PLK, których i tak by musiał kupić grając właśnie na tym poziomie rozgrywek! (chcąc coś osiągnąć). W dodatku na graczy tej klasy musiałby wydać kilkanaście baniek, ale nie musi bo już ich ma!
Dodatkowo dochodzi profit w postaci większych gadżetów, jak również w postaci ulgi treningowej (z której np. ja teraz sobie śmiało korzystam mając WIELKIE pensje!). Dodatkowo po powołaniu do NT gadżety jeszcze wzrosną.
Jeśli na to spojrzysz w ten sposób zobaczysz mnóstwo
zarobionej kasy!
Dodajesz, że trening w PLK się nie liczy i nie można go zaliczyć bo:
więc wg mnie pisanie, że Dolar trenuje graczy w PLK to jednak lekkie naciąganie. w wieku 25 lat mają już bardzo wysokie SS, w wieku 22 lat to była ciągle IV liga.Znów nie zauważasz tego, że takich
gotowych graczy również musisz dać na 48 minut na jednej pozycji. Za czym idzie fakt, że nie będą na tyle wydajni na ile mogli by być grając krócej bez treningu. W związku z tym trenując trzech graczy i chcąc dbać o formę nie jesteś w stanie grać optymalnym składem.
W mojej opinii wszystko to wskazuje, że jednak Dolar trenuje w PLK.
PEACE! :D