BuzzerBeater Forums

BB Poland > Polska w ME

Polska w ME

Set priority
Show messages by
This Post:
00
131289.26 in reply to 131289.24
Date: 2/12/2010 6:59:58 PM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
Zapytaj Big_Z czy nie wystawił by Zelka w meczu, który decydowałby o jego być albo nie być w PLK ;)

This Post:
00
131289.27 in reply to 131289.26
Date: 2/12/2010 7:03:39 PM
Overall Posts Rated:
3030
Szybko odpowiem na to pytanie
Jeśli miałbym wystawić przysłowiowego Zelka w meczu o "być albo nie być", nie wystawiał bym go we wcześniejszym spotkaniu, które nabija mu minuty (ewentualnie wystawiłbym go w rezerwie). A jeśli ten mecz o wszystko miałby być pierwszym w tygodniu liczonym meczem to nie widzę problemu aby Zelek grał w podstawie

Ale to tylko moja subiektywna opinia

Last edited by MuzG at 2/12/2010 7:04:10 PM

From: MuzG
This Post:
00
131289.28 in reply to 131289.27
Date: 2/12/2010 7:09:19 PM
Overall Posts Rated:
3030
Dodam jeszcze na szybko coś od siebie
Nie wiem jak w waszym przypadku, ale ja zawsze kiedy zaczyna się nowy tydzień zerkam nie tylko na najbliższe spotkanie ligowe, ale również na następny ligowy mecz w tym tygodniu. Oceniam które spotkanie jest trudniejsze, które łatwiejsze i staram się rozplanować jaki zawodnik powinien grać pierwsze skrzypce w jakim spotkaniu (jako uzupełnienie oczywiście sparing bądź PP).
Planowanie z wyprzedzeniem to naprawdę świetne narzędzie do dbania o lidera w drużynie (a wiem coś o tym bo sam hoduję miejmy nadzieję przyszłego reprezentanta). Przez ostatnie bodajże 3 tygodnie nie miałem gorszej formy niż sprawna, wcześniej była silna a jedynie na początku sezonu zdarzyła się porządna.

This Post:
00
131289.29 in reply to 131289.26
Date: 2/13/2010 4:18:11 AM
Overall Posts Rated:
2121
Nie zadaje się pytań na które zna się odpowiedz.

This Post:
00
131289.30 in reply to 131289.19
Date: 2/13/2010 9:04:40 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Oj drogi Kozliku;) mógłbyś pracować jak spin doktor ;), wspaniale dostosowujesz fakty pod siebie;). Chodziło mi o to że Ty jako opiekun C dostrzegłeś, że wszędzie jest źle tylko w Twoim ogródku najlepiej. Co wg mnie nie jest prawdą ;). Mniejsza o to.
Ty też byłbyś świetnym spin doctorem;-) Tłumaczył Ci to Mr.President, pisałem Ci to ja...a Ty dalej swoje. Moje podwórko to w tym momencie co najwyżej U-21, bo tam grają pierwsi gracze scautowani przeze mnie...a my ciągle poruszamy się w środowisku dorosłej reprezentacji. Mam nadzieję, że to w końcu zauważysz:) Miałem już do tego nie wracać...ale nie dam sobie i przy okazji innym wcisnąć kitu, że to ja odpowiadam za stan polskich podkoszowych, którzy w tym momencie mają powyżej 21roku życia.
Opdowiadając na jeszcze jedno Twoje dostosowaniee. Zajrzyj łaskawie tutaj :
(http://www.bbinfo.yoyo.pl/index.php?option=com_content&am...)
Przeczytasz tam na o ostatnich zakupach PLK. Ja tam Zyska nie widzę, a to Ty mi zarzuciłeś nieprawdę gdy napisałem o tym iż cztery ostatnie zakupy w PLK to niestety nie byli Polacy.
Ok. 4 ostatnie transfery do PLK to gracze z zagranicy...ale czy to taka różnica czy Zysk był 9 od tyłu, czy 4. PLK kupuje ostatnio sporo. Zysk był kupiony 26.01, a transfery z tego artykułu były dokonane od 2.02-9.02, czyli daty wcale nie tak odlegle w czasie. To nie jest ważne. Zarzuciłeś, że polscy podkoszowi nie trafiają do PLK, więc chciałem Ci udowodnić, że tak nie jest. Fakt niewielu trafia do PLK i ten jeden przykład za wiele nie zmienia, a ja sam przyznałem rację, że trzeba to zmienić...ale weź w końcu pod uwagę, że ja odpowiadam w tym momencie tylko i wyłącznie za graczy do 21 roku życia. Ci którzy są trenowani nie są na TL-u w trakcie sezonu. Co najwyżej po sezonie, po grze w U-21 kilku będzie na sprzedaż. Właściciel Zyska też chciał go sprzedać po sezonie i prawdopodobnie dopiero wtedy byłby na sprzedaż...ale odezwał się cortez, że szuka pilnie jakiegoś podkoszowego i że jest chętny trenować go do U-21, a nawet dalej, więc udało się namówić właściciela do szybszego wystawienia zawodnika na TL. Dlaczego starsi polscy gracze nie pojawiają się na TL-u, albo dlaczego pojawiają się ale wy ich nie chcecie tego nie wiem...a w każdym bądź razie nie ja za to odpowiadam. Mogę tylko obiecać, że będę się starał żeby to się zmieniło...bez Was to mi się nie uda;-) Także mam nadzieję, że się wykażecie:) Ja ze swojej strony zrobię co się da.

This Post:
00
131289.31 in reply to 131289.12
Date: 2/13/2010 9:31:06 AM
Overall Posts Rated:
299299
faktycznie Aleks ma OD niższe od części obwodowych U21 ;) i potencjał już mu chyba nie pozwala się dalej rozwijać

Jak jest sytuacja naszych obwodowych?
jaka jest sytuacj naszych podkoszowych ?
Ilu z naszych obecnych kadrowiczów trenuje ?
Jaki jest stan bezpośredniego zaplecza kadry ?

Ja mogę odpowiedzieć o U21 :)
1) Całkiem dobrze, co prawda mamy tylko 1 gwiazdę na obwodzie Frymusa, ale pozostali są całkiem dobrzy. Posiadamy też kilku wyspecjalizowanych graczy. Dwóch PG pod LI, Dwóch PG pod Runa, kilku dobrych, ale nie rewelacyjnych SG(głównie braki w jednym aspekcie, o którym mogę powiedzieć po sezonie), SFa pod LI i kilku SFów robionych(od miwmana, juniorro)

2) Rewelacyjna. Tak mocnych Centrów nie mieliśmy nigdy :) Poza tym mamy 2ch pseudo PFów (Buła, Pankiewicz), których niestety potencjał już chyba zablokował. Więc wieloletnia gwiazda, to już niedługo będzie za mały potencjał na C w U21, należy chyba z nich robić bardziej uniwersalnych PFów, jeśli się da. Poza tym mamy 2ch centrów pod obwód (ID+RB+BL)

3) Podobno trenują wszyscy: (ale opisze szczegółowo każdego)

Gradzik -> trenuje cały czas, na początku sezonu trenował zgodnie z moimi zaleceniami, przez ostatni 2 tygodnie postanowił podciągnąć coś innego, co mnie średnio cieszy, ale ważne, że podnosi swoje umiejętności. Bardzo dobry dół.

Frymus -> właściciel bajkowy, zawodnik też, trenuje to co chcę, przyszła gwiazda NT szkoda, że ma taki mały potencjał, ale na pewno uda mu się wywalić Żelka i Pustułę z kadry.

Danek -> przyzwoity SF, aktualnie podnosi swoje obie obrony, trenuje cały czas, pewne braki w RB, słabsza kopia Frymusa

Dubicki -> trenuje zgodnie z moimi zaleceniami, trochę martwi potencjał, który wkrótce może się wyczerpać;/ bardzo ciekawy PG, który nadaje się też na SG, niezbyt rozwinięty dół

Hezel -> właściciel bardzo fajny, słaby dół, martwi potencjał, typowy SG z pewnymi brakami, ale prawie zawsze w formie

Anczykowski -> trenuje tak jak chcę, po 3 tygodniach zastoju, ostatnio 3 skoki w 2 tygodnie, świetny potencjał, posiada zbiórki i bloki co jest jego dodatkowym atutem

Odoj -> trenuje po swojemu, co mnie średnio cieszy, ale powiedzmy, że jestem z kierunku treningu zadowolony

Zygmuntowski -> kolejny właściciel, któremu nie zależy na wynikach i wystawia naszego SFa, na każdej pozycji zależnie od treningu, ostatnio skupiał się na OD :)

Last edited by Leszek(World Champion) at 2/13/2010 11:09:18 AM

This Post:
00
131289.32 in reply to 131289.31
Date: 2/13/2010 11:19:12 AM
Overall Posts Rated:
299299
Podkoszowi:

Luderitz -> właściciel w sumie może być :PP zawodnik bardzo ciekawy, zawsze w formie 8-9, potencjał kosmiczny, jak wszystko dobrze pójdzie to przyszły kadrowicz NT, o ile właściciel będzie chciał się zabić pensją:P trenuje zgodnie z zaleceniami

Perko -> przeważnie w formie, trenuje cały czas, ale zgodnie z wytycznymi właściciela a nie moimi, za rok pensja powinna być dużo wyższa

Haiss -> najlepszy C, w zasadzie bez dziur, tylko powoli wyczerpuje chyba swój potencjał

Buła -> najlepszy PF w kadrze szkoda tylko, że po 2 skokach w tym sezonie, skończył mu się chyba potencjał ;/

Pankiewicz -> na TLu każdy sobie może zobaczyć, potencjał wykorzystany, 1 skok w sezonie...