BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Εξωτερικά Συστήματα - Εισαγωγή

Εξωτερικά Συστήματα - Εισαγωγή

Set priority
Show messages by
This Post:
00
244209.28 in reply to 244209.26
Date: 6/17/2013 8:23:17 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Μάνο εάν κατάλαβα καλά οι βασικές σου ενστάσεις είναι

α) Ότι υπάρχει extra μισθολογικό και αγωνιστικό κόστος στην προπόνηση των παιχτών αυτών
β) Ότι δεν είναι εφαρμόσιμο για ομάδες της Α1 (όπως η δική σου) αυτή την στιγμή

υπάρχει κάποια άλλη;

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
244209.30 in reply to 244209.28
Date: 6/17/2013 9:18:59 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Θα προσπαθήσω να πω τα αντί-επειχηρηματά μου με προσοχή και ελπίζω αυτή την φορά να διαβάσεις προσεχτικότερα το post

Το λέω αυτό γιατί για παράδειγμα αναφέρεις ότι εσύ δεν βρήκες παίχτες για να υποστηρίξεις το εξωτερικό σύστημα που ήθελες να παίξεις στην Α1

Αλλά στα αρχικά post γράφω σε δύο σημεία τα παρακάτω
Εντάξει για ένα μάνατζερ που τώρα αρχίζει ή που βρίσκεται σε χαμηλή κατηγορία. Αυτοί που έχουν έτοιμες ομάδες;
Προφανώς δεν μπορεί ο Μάτσας για παράδειγμα, να αρχίζει να δουλεύει 18χρονους από το μηδέν και να ελπίζει να παραμείνει στους στόχους του άμεσα.
Όμως ακόμη και παιδιά της ΙΙ θα μπορούσαν να δουλέψουν για αρχή με πιο μεγάλες ηλικίες (πιο έτοιμους παίκτες), όπου βέβαια θα κάνουν οικονομία αλλά όχι τόοσο μεγάλη.
Για παιδιά όμως της ΙΙΙ και κάτω, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία , να παίξουν περιμετρικά συστήματα αν είναι τα αγαπημένα τους και ταυτόχρονα να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι του 80-90% των αντιπάλων τους.

και
Άνοιξα αυτό το νήμα έχοντας στο μυαλό μου δύο βασικά πράγματα.
Κάποιοι νέοι χρήστες κυρίως ή χαμηλότερης κατηγορίας να έχουν έναν μπούσουλα με κάποια hints ώστε να μπορέσουν να στήσουν καλύτερα τις "πολύπαθες" περιμετρικές επιθέσεις.

Δεν είναι φανερό ότι λέω ότι τουλάχιστον αυτή την στιγμη δεν είναι εφαρμόσιμο για το πολύ ψηλό επίπεδο;
Αυτό δεν είναι προφανές με την αναφορά για τον Μάτσα π.χ ;
Όταν λέω για νέους χρήστες και χαμηλότερης κατηγορίας πως συμπέρανες ότι πιάνει και εσένα;

Δεύτερη αδυναμία που βρίσκεις είναι το αγωνιστικό και οικονομικό κόστος.
Μάλιστα, όταν κάποιος προπονεί ψηλούς για εσωτερικό σύστημα δεν θα έχει το κόστος αυτό;
Δεν είναι φανερό ότι κάθε μορφή προπόνησης έχει κατά εσένα το ίδιο κόστος;
Γιατί το να προπονείς εξωτερικούς ψηλούς είναι κάτι μάταιο αλλά δεν είναι για εσωτερικούς;
Και εάν το πρόβλημα είναι γενικά η προπόνηση για εσένα πόσο πιστεύεις ότι θα κοστίζουν οι παίχτες σε 2-3 σεζόν όταν θα στερέψει κάπως η προσφορά;

Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι άραγε τόσο μεγάλο το κόστος;
Επιθετικόγλου: κέρδος πώλησης - αγοράς = 503 χιλ
Νιε: κέρδος πώλησης - αγοράς = 302 χιλ
Νταυλακ: κέρδος πώλησης - αγοράς = 371 χιλ
Τσίφτες: κέρδος πώλησης - αγοράς = 150 χιλ

Σύνολο 1,3 Μ
Το ποσό για τον προπονητή ήταν 900 χιλ άρα 400 χιλ καθαρό κέρδος!

Για το αγωνιστικό μειονέκτημα που λες επέτρεψε μου ότι για της κατηγορίες που κυρίως αναφέρομαι απλά αυτό δεν υπάρχει! Άποψη μου είναι ότι υπάρχει και όφελος λόγω των συχνών pop-up.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προπονώντας (ειδικά σε μικρές κατηγορίες) έχουμε μέσα στην σεζόν παραπάνω skill (μισθούς) από αυτά που πληρώνουμε

Τώρα ένα-δύο σημεία που μου έκαναν εντύπωση
Λες για παράδειγμα
το πως θα προπονησουμε.....και μιλησες για κρητιρια ΙΙ κατηγοριας εαν παμε να μιλησουμε για ισαξιες
ομαδες Α1 ισως θα πεσει και ο μυθος οτι ειναι το ιδιο οικονομικες για το 10 και το 12 σουτ με αλμα που μπορεις
να εχεις εσυ στην ΙΙ κατηγορια θα πρεπει να γεινει 17 και πανω στην Α1 οταν η μικροτερη αμυνα που θα
βρεις μπορει να ειναι 16αρα και να φτανει ανετα και μεχρι 20αρα....

αλλά είναι φανερό ότι εγώ μιλάω για το skill εμβέλεια (δες την ερώτηση στο αρχικό post)
Έχουν λογική όλα τα παραπάνω. Αλλά η εμβέλεια λένε ότι είναι πολύ ακριβό σκιλ. Πόσο μπορούμε να βάλουμε πια για να έχουμε υπεροχή;
Θυμίζω ότι εξοικονομήσαμε χρήματα από τους ψηλούς για να έχουμε δύναμη στους κοντούς μας. Αυτά μια χαρά φτάνουν για να έχουμε "καυτή" περιφέρεια.

Νομίζω ότι δεν διάβασε καθόλου προσεχτικά το post!

Last edited by GM-sarithin at 6/17/2013 9:20:06 AM

This Post:
00
244209.31 in reply to 244209.30
Date: 6/17/2013 9:30:00 AM
Overall Posts Rated:
11571157
επίσης είπες πολλές φορές και σωστά ότι δεν υπάρχουν οι παίχτες αυτοί στην λίστα
Πάλι από το αρχικό post
Καλά αυτά, αλλά με μια ματιά στη λίστα βλέπουμε ότι είναι σπάνιοι τέτοιοι παίκτες. Εσύ τους γέννησες;
Χαχαχα! Όχι δεν τους γέννησα, τους αγόρασα πολύ φτηνά και τους προπόνησα.

Ειλικρινά δεν είναι φανερό το νόημα της ερώτησης αυτής;
Ξεκάθαρα δεν λέει ότι θα χρειαστεί να τους προπονήσουμε;

Ρε Μάνο το διάβασες το post ή το έχεις ρίξει στα δικά μου χούγια από νωρίς (άτιμη ρακή)

This Post:
11
244209.32 in reply to 244209.23
Date: 6/17/2013 9:35:17 AM
Overall Posts Rated:
13091309
νομίζω ότι στις στοχευμένες επιθέσεις [είτε εσωτερικες είτε εξωτερικές] η "αρχή" των 2,5 απειλών ισχύει σταθερά. αν έχεις καθαρό pg σε motion πρέπει τα sg/sf να έχουν καθαρό σκοράρισμα [όπως στα εσωτερικά οι δύο ψηλοί] και να παίρνουμε το υπόλοιπο σκορ από τους δύο ψηλούς [περίπου όπως το sf στα εσωτερικά].

φαίνεται επίσης πως το 5 είναι αρκετά μικρός παράγοντας στην περιμετρική επίθεση. δε σημαίνει ότι δε θα πάρει ούτε σουτ, αλλά δύσκολα θα τον ψάξει η ομάδα.

το γράφω αρκετά μπακαλίστικα βέβαια, αλλά η αρχή φαίνεται πως ισχύει εξίσου.

Το παράδοξο είναι ότι συνεχίζω να υποστηρίζω την άποψη μου, έχοντας στο μυαλό μου ως αρχή τις "μίνιμουμ 3 απειλές".

Ακόμα και στην περίπτωση του οργανωτικού πόιντ, θέλω ξεκάθαρα να έχω δύο απειλές από SG,SF και άλλη μία, τις πιο πολλές φορές, από PF kai PG μαζί.
Ο οργανωτικός άσος να κοιτάει ξεκάθαρα πρώτα την πάσα, αλλά να μπορεί να διακρίνει και πότε η καλύτερη επιλογή είναι το δικό του σουτ ΚΑΙ να μπορεί να το πάρει, χωρίς να με καταστρέψει.

Σε αυτό το σενάριο κολλάει γάντι ο πασέρ C, αφού όπως λες δύσκολα θα τον ψάξει η ομάδα. Οταν όμως τον βρει, θέλω να έχει πάσα και να βρει τον ελεύθερο συμπαίκτη του και όχι πχ 2πάσα, 7-8σουτ, όπου τότε θα πάρει πολύ περισσότερες προσπάθειες και με χειρότερα αποτελέσματα, από ότι αν πάσαρε την μπάλα σε ελεύθερους συμπαίκτες του με 10-11+ σουτ.

Επίσης, μια ομάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει με...αρχή του ενός πασέρ στην πεντάδα. Ενας εκ των δύο ψηλών που βρίσκονται στην πεντάδα, βολεύει αφάνταστα να συνεπικουρεί ενεργά σε αυτό το κομμάτι. Ενδεχομένως από πλευράς οικονομικής, σίγουρα από πλευράς efficiency και τακτικής οικονομίας.

This Post:
00
244209.33 in reply to 244209.32
Date: 6/17/2013 9:37:25 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Σε αυτό το σενάριο κολλάει γάντι ο πασέρ C, αφού όπως λες δύσκολα θα τον ψάξει η ομάδα. Οταν όμως τον βρει, θέλω να έχει πάσα και να βρει τον ελεύθερο συμπαίκτη του και όχι πχ 2πάσα, 7-8σουτ, όπου τότε θα πάρει πολύ περισσότερες προσπάθειες και με χειρότερα αποτελέσματα, από ότι αν πάσαρε την μπάλα σε ελεύθερους συμπαίκτες του με 10-11+ σουτ.

Μπράβο ρε συ αυτό γενικά είναι το σκεπτικό για την δομή κάθε επίθεσης στο παιχνίδι!

This Post:
00
244209.35 in reply to 244209.34
Date: 6/17/2013 10:19:54 AM
Overall Posts Rated:
7070
Προσωπικά δε με νοιάζει αν όλα τα συστήματα είναι εξίσου καλά.Πιστεύω όμως ότι οι προγραμματιστές τα φτιάξαν έτσι ώστε να είναι όλα ισοδύναμα.
Λέμε συνέχεια ότι δεν υπάρχουν οι παίκτες εκεί έξω για να παίξουμε όλα τα συστήματα και όντως έτσι είναι.
Μια εξαίρεση.Τα τέρατα που βλέπουμε με 15+ σε όλα τα skills παίζουν όντως όλα τα συστήματα αλλά το παιχνίδι δε σχεδιάστηκε για να παίζουμε με μια ομάδα που έχει ισορροπημένους παίκτες σε όλες τις θέσεις.
Έχεις ψηλό με 1 στο jump shot και 1 στην πάσα?Μην απογοητεύεσαι.Γιατι υπάρχει σύστημα που δε λαμβάνει υπόψιν του με μεγάλη βαρύτητα το jump shot και την πάσα στον center σου.Πρόσεξε όμως γιατί ζητάει κάτι παραπάνω σε μια άλλη θέση.
Έτσι λειτουργούν τα συστήματα.Ζητάνε κάτι παραπάνω σε μια άλλη θέση για να καλύψουν τις μικρότερες απαιτήσεις από άλλες θέσεις.Αν βρεις τι και πώς συμβαίνει αυτό τότε θα μπορείς να νικάς ομάδες με μεγαλύτερο και καλύτερο ρόστερ από το δικό σου αλλά μην περιμένεις κ θαύματα.

This Post:
00
244209.36 in reply to 244209.34
Date: 6/17/2013 10:34:33 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Τι να πω ρε Μάνο ο καθένας τελικά καταλαβαίνει διαφορετικά πράγματα

Ας τα πάρουμε ένα-ένα
1) Είναι η πρώτη ερώτηση-δήλωση για να καταδείξω την αγωνιστική ισότητα των συστημάτων, ακολουθεί ένα πλήθος ερωτήσεων-απαντήσεων που πιστεύω φωτίζει τις δυνατότητες αλλά και τα προβλήματα-αδυναμίες των εξωτερικών συστημάτων

2) Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις ειλικρινά

3) Ναι φτάνει το rebound και η τάπα,.....η πάσα και ο χειρισμός είναι το ίδιο απαραίτητα skill και σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ψηλούς. Ενώ το js & jr καλό θα ήταν στην θέση 4 αλλά δεν είναι καθοριστικό για να παιχθεί καλά το σύστημα
Πήγαινε σε ένα salary calculator και δες τις διαφορές σε μισθούς και potential,......είναι εντυπωσιακές!

Ότι skill έχουν στα περιμετρικά οι εσωτερικοί ψηλοί μπορούν κάλλιστα να έχουν και οι εξωτερικοί ψηλοί, ειδικά εάν πάμε με τρεις σκόρερ στην περιφέρεια ή διπλώσουμε απειλές στο 3 κ.λ.π

4) Μα εγώ ξεκίνησα από την ΙΙ βρε Μάνο και τους αγόρασα 18 ετών!
Πάντα πρέπει κάποιος να κάνει την αρχή
Σκέψου το από την οπτική γωνία ενός manager της ΙΙΙ , ΙV ή V. Όσο πιο μικρή είναι η κατηγορία τόσο πιο εύκολη είναι η προπόνηση χωρίς αγωνιστικούς μπελάδες!

Το νέο αίμα μπορεί να ξεκινήσει τέτοια projects σαφώς πιο εύκολα.

και αφού δεν μπορει να εφαρμοστει στις μεγαλες κατηγοριες οπως πρεπει γιατι
να μπει σε αυτη την διαδικασια ενας νεος αφου δεν εχει καν ενα σημειο αναφορας
απο τις μεγαλες κατηγοριες που θα του δωσει το θαρος αλλα να βρει και στοιχεια
να μελετησει...εσυ ΟΚ μπορεις να το κανεις και να το φτοιαξεις εχοντας ομος χιλιαδες ωρες
παιχνιδιου και ατελιωτες μετρησεις μεχρι να φτασεις σε αυτο το σημειο και οι νεοι βασικα
κοιτουν τις πιο πετυχημενες ομαδες και πως παιζουν αυτες και δεν βρισκει ενα παραδειγμα
ωστε να ασχοληθει με αυτο το προτζεκτ και στην τελικη βρε αδερφε να του δωσει θαρος
να το προσπαθησει...

Δηλαδή άμα ξεκινήσει να τον προπονεί και ανέβει τις κατηγορίες πρέπει να σταματήσει να τον προπονεί ή να τον πουλήσει;
Θα τον κρατήσει προφανώς και θα έχει έναν super ψηλό!
Εάν τον πουλήσει,....... κάποιος σε μεγάλη κατηγορία θα βρεθεί με κατάλληλο ψηλό (δες ποιος πήρε τον Νιε) και ο μικρός με τα χρήματα

Λες ότι ένα νέο παιδί δεν θα βρει θάρρος από έλλειψη στοιχείων, παραδείγματος κ.λ.π
Αυτό το post δεν τους δίνει στοιχεία ή θάρρος;
Δεν είναι τουλάχιστον μια προσπάθεια;
Δεν θα ήθελες αφού σου αρέσουν και τα εξωτερικά να είχες διαβάσει κάποιο τέτοιο post ή και επόμενα πιο νωρίς και να είχες πάρει τα μέτρα σου;

Έχω γράψει μία σειρά από post κατά καιρούς για συστήματα και ειδικούς παίχτες ακόμη και όταν ήμουν σε πιο μικρές κατηγορίες.
Με το δικό σου σπεπτικό κακώς το έκανα αφού κανένα παιδί από τις μεγάλες κατηγορίες δεν είχε μία ομάδα με αυτά τα χαρακτηριστικά

Θα το θεωρούσες πιο ωφέλιμο να γράψω 5-6 ακόμη post για το Look Inside;

Όπως και να έχει προφανώς διαφωνούμε,......γίνεται και αυτό δεν είναι κακό

Advertisement