BuzzerBeater Forums

Poland - IV.44 > SEZON XXXVI

SEZON XXXVI

Set priority
Show messages by
From: Tales

This Post:
00
282033.26 in reply to 282033.25
Date: 9/13/2016 4:14:18 PM
Overall Posts Rated:
120120
da_masta już tak nie słodź bo jak zliczymy wszystkie sezony to okazuje się, że bijesz mnie na głowę, czyli raczej ukłony do hyper-uber-ultra-menago zespołu Krekken Team...

Co do moich statów to ja wychodzę z założenia że wszystko zaczyna się od dobrej obrony a i jest tańsza w utrzymaniu bo zawodnik z rzutem z wyskoku świetny i obroną na obwodzie znaczący ma niższą tygodniówkę niż taki z rzutem wyjątkowy i obroną wybitną... Nie stać mnie na ten moment na zawodników z rzutem i obroną świetną a tacy robią awanse...

Co do patienta to tak jak piszesz... silnik szuka zawodnika z najwyższymi liczbami określającymi rzut z wyskoku i czasami można spotkać że taki zawodnik wystawiany jest w ataku na C na przeciwko słabo broniącego podkoszowego a do obrony wraca w ustawieniu na swoją naturalną pozycję... widziałem kilka niespodzianek gdy niżej notowany zespół grał tą taktyką i w połączeniu z np. wyższym nastawieniem ogrywał potencjalnie silniejszego rywala... jak się przyjrzeć kadrze U21 to w ostatnim czasie nasi dostali kilka takich strzałów i na podstawie tych meczów można wyciągnąć pewne wnioski i doświadczenie jak grać patienta...

@Piter

Co do drugiego pytania to podaj na początek jakie polecenia ustawiłeś dla trenera??? Może to nam wyjaśni co tam się stało a może nam nic nie powie bo BB to taki dziwny twór że silnik meczowy wyprawia czasem takie rzeczy że nawet najbardziej doświadczeni zachodzą w głowę... what's happen???

Last edited by Tales at 9/13/2016 4:15:47 PM

From: da_masta

This Post:
00
282033.27 in reply to 282033.26
Date: 9/13/2016 5:05:44 PM
Krakken Team
III.15
Overall Posts Rated:
143143
Tales, nie nawijaj tu makaronu na uszy, bo kiedy ja zaczynałem te grę w sezonie 18, to Ty już hasałes na ogolnym forum z poprzednia swoja drużyną w 2giej bodajże lidze i moglem wtedy jedynie "spijaç" te wszystkie porady z Twojej klawiatury. A teraz udwalo mi sie wygrywać, bo masz krotko dopiero zespół, kiedy Twoim nestorom w końcówce poprzedniego sezonu ewentualnie skille pospadały. Mialbys taką halę jak ja, to już dawno pławiłbys sie co najmniej w 3 lidze. Fakt, ze też nie mam za dużo czasu zeby wczytywać sie dokladniej i częściej w TL ... ale to już temat na zupełnie inną opowieść.

This Post:
00
282033.28 in reply to 282033.26
Date: 9/13/2016 5:30:34 PM
Overall Posts Rated:
66

obrona: 3-2
przewidywana koncentracja rzutów: obwód
przewidywane tempo ataku: szybkie

Dlaczego tak ustawiłem? Bo ostatnie mecze Anwilu były run and gun, a najlepsze laurki mieli w jego meczach obwodowi

--

Co do normala, to oczywiście zgoda. Nie będę tak grał co mecz (wysoko jeszcze w ogóle nie grałem). Ale od ostatniego meczu ligowego z nie-botem znacznie wzmocnił mi się zespół i chciałem się przekonać jak bardzo. Chociaż oczywiście wiem, że porównania korespondencyjne są mocno wątpliwe.
Poza tym gram teraz serię meczów u siebie i zależało mi, żeby na te następne ściągnąć trochę więcej kibiców niż te 58% pojemności, jak poprzednio.

Dziękuję za odpowiedzi, Tales, da_masta.

This Post:
00
282033.29 in reply to 282033.27
Date: 9/13/2016 5:41:08 PM
Krakken Team
III.15
Overall Posts Rated:
143143
No i Tales wykrakał. To a propos nieprzewidywalnosci silnika gry. Wystawilem do meczu swojego Virgo na wszystkich trzech miejscach (na glownego i do zmian) centra. Koleś ma kondycję sprawną, zmany ustawione na "dokładnie wg. listy rezerwowych" a trener chyba widzi, ze za dużo już wygrywam i wstawia na całą czwartą kwartę innego goscia, wystawionego przeze mnie na drugiego zmiennika na PG. I weź tu qrna wyrób się z minutami do treningu!

Ps.:Tales: a tak w ogóle to Ty tak od tego goscia z Miletu, czy że z angielskiego opowieści? bo opowiadać to Ty umiesz ;-)

Last edited by da_masta at 9/13/2016 5:43:50 PM

This Post:
00
282033.30 in reply to 282033.29
Date: 9/13/2016 5:57:23 PM
Overall Posts Rated:
66
No jak tak, to olewam inne wątki na forum, i tylko wierzę w Talesa i da_mastę :)
No bo właśnie dzisiaj sobie poczytałem, że gwarantowany sposób na 48 minut do treningu 3 różnych grajków na tej samej pozycji przy 3 meczach tygodniowo, to się robi tak jak da_masta z Virgo. Chyba, że gość wyfauluje, ale na pewno sprawdziłeś że nie, prawda? A może miałeś ustawione "na ławkę", i to zadecydowało że trener wstawił czwartego?

A przy okazji to może dlatego u mnie cały mecz grał jeden center, bo ma solidną kondychę a zmiennik słabą?

This Post:
00
282033.31 in reply to 282033.30
Date: 9/13/2016 7:00:26 PM
Krakken Team
III.15
Overall Posts Rated:
143143
2 razy, God damn' it, sprawdzilem!!!!!!!
p's . któryś tam: nie zapominaj ze jestesmy rywalami w lidze ... he he he

This Post:
00
282033.32 in reply to 282033.31
Date: 9/14/2016 12:07:04 AM
Overall Posts Rated:
66
Racja :)

From: Tales

This Post:
11
282033.33 in reply to 282033.29
Date: 9/14/2016 1:54:25 AM
Overall Posts Rated:
120120
U mnie Ben-Yehuda też był wystawiony na 3 pozycjach no i... zagrał 44min mimo że nie wygrywałem wysoko aleu mnie najwyraźniej chodziło o kondycję bo ma słabą :( ...trzeba to poprawić w przerwie na All Star.

Co do mojego Pseudo to jest tylko jedna odpowiedź - Tales z Miletu! Na matematyce kumplom rozwiązywałem sprawdzainy a że nade mną wisiał portret owego gościa a moje nazwisko rozpoczyna się od TAL... no to chłopaki wymyślili :) I tak zostało...

Co do opowieści to może trochę dlatego że studiowałem dziennikarstwo sportowe i tak sobie lubię w stronę felietonu posta przeciągnąć :)

This Post:
00
282033.34 in reply to 282033.32
Date: 9/15/2016 8:34:08 AM
Overall Posts Rated:
66
Tylko tak na serio, to kiedy ja zacznę się liczyć w walce o górną czwórkę konferencji, Wy obaj dawno będziecie po awansie do III ligi. Chyba,  że w BB możliwy jest skokowy awans z IV do III, z III do II... i wyżej, i taką ścieżkę wybraliście. No, ale w takim razie to rywalem dla mnie to będą wasze głębokie :-)
A docelowo... pewnie, każdy liczy, że kiedyś to on będzie tym superekspertem, do którego wszyscy walą jak w dym po wiedzę. Tylko żeby jeszcze było BB, kiedy ja Was doścignę wiedzą :-) :-) ...

This Post:
00
282033.35 in reply to 282033.34
Date: 9/15/2016 1:43:31 PM
Krakken Team
III.15
Overall Posts Rated:
143143
NIektórzy, tak, jak Ty, mają naturalny talent do takich gier, więc powinieneś dac szybko rade. Ja np. tępy w ..., miałem kolegę jako mentora i po 2 sezonach awansowałem z ligi V do IV (wtedy w piątej był podobny poziom, jak teraz tutaj). Nie znaczy to, że wiesz już wtedy wszystko ale dajesz rade. Aha, udało mi się też raz np. że po kilku dłuuuuugich sezonach w IV udało mi się awansować do III i sezon póżniej do II. Niestety, żeby było człeka stac na utrzymanie sie w wyzszych ligach potrzebna jest wieksza hal. A jej rozbudowa ze względów finansowych niestety "trochę" trwa.

JUST WALCZ!!!

Last edited by da_masta at 9/15/2016 1:52:00 PM

This Post:
00
282033.36 in reply to 282033.35
Date: 9/15/2016 2:25:02 PM
Overall Posts Rated:
66
No, będę walczył...

Dzisiaj walczyłem, z drżeniem serca, bo po poprzednim meczu zorientowałem się, że muszę "leczyć" minuty wszystkim prócz podstawowej piątki. Akurat w pucharze! No więc żeby trener nie wywinął mi numeru cała podstawa oglądała mecz z trybun (wstawiłem do składu tylko rezerwy i głębokie - siedmiu grajków). Niby wiedziałem, że i tak na każdej pozycji mam lekką przewagę pensji, ale wiadomo, że pensja nie oddaje w pełni jakości zawodnika na jego pozycji.
Ale zagraliśmy bardzo dobry mecz. Będzie kasa! :-)

Advertisement