BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Mistrzostwa Europy - Sezon 39

[NT] Mistrzostwa Europy - Sezon 39

Set priority
Show messages by
From: alicja

This Post:
00
287843.26 in reply to 287843.18
Date: 7/1/2017 9:08:54 AM
Overall Posts Rated:
635635
Teraz już wiesz dlaczego mówiłam , że potrzebne IS jeszcze , a dużo wcześniej by robić RB ??
Ale nie każdy user chce się poświęcić tak kadrze bo pensje go "zjedzą" Na szczęście jest kilku tzw. "napaleńców", którzy ładują w te główne skille, niestety w niższych ligach :( ( Brawo Campos )
Ogólnie ja jestem zwolenniczką obron przede wszystkim w pierwszej kolejności , a jak już niestety Campos wspomniał teraz lepiej najpierw ładować 1v1 bo później łatwiej np. OD wchodzi ale ilu jest takich userów , którym będzie się chciało trenować to OD skoro przy 1v1 tyle skoków , a później trzeba czekać i czekać ??
Ciężka też jest sytuacja jeśli chodzi o podkoszowych ponieważ tu chodzi o jeszcze większe poświęcenie bo nie dość , że do poziomu reprezentacyjnego trzeba mieć to IS i ID minimum po 17 ( dla mnie 18) to jeszcze ta góra , która wymaga na prawdę dużo wyrzeczeń , a na koniec te Zbiórki , które już w ogóle zjadają , a jak ktoś najpierw ten dół zmaksuje to weź później utrzymuj wysokiego co na obwodzie dla treningu góry musi grać :(

From: alicja

This Post:
11
287843.27 in reply to 287843.15
Date: 7/1/2017 9:32:04 AM
Overall Posts Rated:
635635
Jeśli mogę to skomentuję opisy wyboru zawodników .

Kurzyk- coś z niego będzie pełna zgoda ale na 12 do taktyk podkoszowych nie ma szans (jeszcze) ,a na obwód bym polemizowała
Jędrzejowski - pełna zgoda
Bubuła- nie mogę się zgodzić , że 2 rozgrywający bo to też zależne co gramy
Czyż - świetny gracz , szkoda , że jego umiejętności nie są w pełni oddawane podczas meczu :(
Szmul- super gracz, na pewno obrońca do doszlifowania ale wierz mi , że na rotację za szybko (mecze mogą zweryfikować jego braki) bo sam wiesz czego mu brakuje i wiem , że tego za bardzo nie chcesz trenować (pensja) ;)
Dodenhof- pełna zgoda
Ausweger- dla mnie to mimo wszystko nie SF tylko PG/SG ale do grania taktyk podkoszowych , czasami jak coś z odwodu na rezerwę
Szarwark- w zależności co gramy to ewentualnie w rotacji
Kuchniak- mimo braku tego co Campos teraz trenuje to już pewna 12 ze względu na ten dół i fajną górę
Aszkelowicz- pełna zgoda
Kowarski- pełna zgoda
Makowiecki- pełna zgoda
Wierzba - jak forma to 12
Kalbarczyk- pełna zgoda
Stasilowicz - 12 tylko pytanie co nowy właściciel mu zrobi ?? zmaksuje zbiórkami czy da coś jeszcze na górze
Wityński - pełna zgoda

Last edited by alicja at 7/1/2017 9:32:30 AM

From: toshii

This Post:
00
287843.29 in reply to 287843.18
Date: 7/1/2017 11:00:09 AM
LZS Niemyslowice
III.3
Overall Posts Rated:
11161116
Second Team:
Wellingborough Town F.C.

Brakuje przede wszystkim potężnych podkoszowców z IS, ID i RB jednocześnie
i rozgrywających z OD, PA i JS.

Ale wiadomo, pensje takich graczy byłyby bardzo duże...

Murza nadchodzi :P

From: gooziec

This Post:
00
287843.31 in reply to 287843.30
Date: 7/1/2017 2:00:38 PM
Overall Posts Rated:
543543
Ja bym proponowal:
- "zatrudnic" 2-3 scoutow ktorzy by prowadzili zawodnikow juz od pierwszych dni po drafcie
- wypracowanie jakiegos wzorcowego modelu treningowego czy chociaz ustalenie jakiegos planu treningowego - czy trenujemy najpierw obrony, czy latamy dziury, czy skille poboczne, czy dla niskich najpierw ogarniamy gore, aotem dol (a u wysokich odwrotnie), itp. Bo mam wrazenie, ze ludzie nie wiedza jak trenowac pod kadre. Nawet ja sam nie bardzo wiem, a moglbym jakos taka wiedze wykorzystac przy okazji skautowania do u21

Po prostu mam wrazenie, ze to nie jest wina tego, ze nikt nie chce (przynajmniej jesli chodzi o mlodsze roczniki). Bardziej kwestia zeby podzieloc sie know how

From: Sztuker

This Post:
00
287843.32 in reply to 287843.31
Date: 7/1/2017 3:21:35 PM
Szerszony
II.3
Overall Posts Rated:
13031303
Second Team:
Szerszony II
Ja bym proponowal:
- "zatrudnic" 2-3 scoutow ktorzy by prowadzili zawodnikow juz od pierwszych dni po drafcie
- wypracowanie jakiegos wzorcowego modelu treningowego czy chociaz ustalenie jakiegos planu treningowego - czy trenujemy najpierw obrony, czy latamy dziury, czy skille poboczne, czy dla niskich najpierw ogarniamy gore, aotem dol (a u wysokich odwrotnie), itp. Bo mam wrazenie, ze ludzie nie wiedza jak trenowac pod kadre. Nawet ja sam nie bardzo wiem, a moglbym jakos taka wiedze wykorzystac przy okazji skautowania do u21

Po prostu mam wrazenie, ze to nie jest wina tego, ze nikt nie chce (przynajmniej jesli chodzi o mlodsze roczniki). Bardziej kwestia zeby podzieloc sie know how

Mi się zdaje, że brakuje programu dla HoFów i nie mamy odpowiedniego zaplecza, które mogłoby stanowić zastępstwo obecnych zawodników w przyszłości.

OG.
From: gooziec

This Post:
00
287843.34 in reply to 287843.32
Date: 7/1/2017 3:35:57 PM
Overall Posts Rated:
543543
Owszem, ale żeby było zaplecze trzeba zacząć od podstaw. Nawet jak teraz za wiele nie da sie zrobić, to należaloby zadbać aby w przyszłości było lepiej.

Z tego co zauważyłem, to ludzie często po prostu nie wiedzą że mają perełke a tym bardziej nie wiedzą jak o nią dbać. Jak zawodnik dobije do 23-24 lat z przyzwoitym ss to mysle, ze znajda sie osoby, które pociągną trening. Problem jest żeby do tego czasu miał sie kto nimi zająć

This Post:
11
287843.36 in reply to 287843.35
Date: 7/1/2017 3:48:18 PM
Overall Posts Rated:
102102
Ja bym proponował jakieś '500+' dla ludzi zajmujących sie treningiem potencjalnych kadrowiczów ;)
oczywiście w dozwolonej formie :) np. za regularny trening, w przerwie miedzy sezonami, każdy dostałby w nagrode powołanie na jakiś meczyk o pietruche lub 'powołanie' podbijające cene jakiegoś cieniasa ze swojej drużyny na TL (zawsze flaga może podbić troche cene, dzieki czemu taki użytkownik bedzie miał troche wiecej kasy na kolejnych młodocianych do oszlifowania) :)

Advertisement