E tako, sad imam malo vise vremena za piskaranje. Odigrali smo prvu utakmicu druge faze,
Srbija - Izrael 105-85! (43170)Opet smo takticki skroz nadmudrili protivnika, koji uopste nije za potcenjivanje, odlicno se pokazao u prvoj fazi, pun je energije za nastavak takmicenja i ima visokoplatezne igrace, gotovo duplo visih plata nego nasi igraci. Ali nasi momci su, iako slabije placeni, odigrali srcano i izvojevali na kraju prilicno ubedljiv trijumf. Zamisao je bila ova: oni igraju sve zivo u napadu podjednako dobro, imaju fenomenalne sutere pa smo spolja stavili sve sa OD 20 na PG i SG i Vukcevica i Dogandzu sa jakim OD da cuvaju njihova krila, u slucaju da odigraju spolja, a zato im gadjali unutra ipak, da se osiguramo od napada unutra i ne ispadnemo pi.kice koje nista ne gadjaju

Proslo nam je sve i prva pobeda je ostvarena.
Sad tek sledi pakao, ni ja jos uvek pojma nemam sta cemo i koga cemo da napadnemo, otom potom, forma ce krojiti dosta toga. U ostalim utakmicama nase grupe iznenadjenje se desilo u derbiju izmedju Spanje i Francuske. Spanci su takticki unistili Francuze ne dozvolivsi im da igraju svojom granitnom zonskom odbranom i tako jos vise zakomplikovali situaciju u ''grupi smrti'' jer su se Francuzi smatrali sigurnim polufinalistom, s obzirom da ipak odskacu kvalitetom i aktivni su sampioni starog kontinenta. U drugom mecu nase grupe, Litvanija je ocekivano lako savladala pomalo i istrosenu Madjarsku, koja je veliki podvig napravila samim prolaskom u ovu fazu iz cak 7. sesira pri zrebu. U drugoj grupi, iznenadjenja prakticno nije bilo, Portugal i Poljska su rutinski savladali BiH i Nemacku, a Turska je jos lakse savladala potrosenu Sloveniju. Dovoljno je pogledati rejtinge timova iz nase grupe i suprotne i zakljuciti koliko je kvaliteta na jednom mestu, a nekvaliteta na drugom.
Strucni stab je kako-tako kompletiran. Od 15 menadzera sa kojima sam pregovarao, dvojica su pristala da pomognu kao aktivni skauti,
vvicktor (KK Miner) i
Jorge Mendes Saric (KK Funjare sa Adica). Kao neki ''part skauti'', koji ce pratiti manju grupaciju igraca tu su
Bimbilin (The Bimbilins) i
dr (brasnjari). Ostali ni blizu nisu hteli, a neki nisu ni odgovorili na mejl. Tako da, neeeeekako imamo kao strucni stab, mada je i to nekako bas mlitavo i vec vidim da ce biti koliko od sledece sezone odustajanja od strane nekih i usled te nezainteresovanosti ne pise nam se dobro u buducnosti. Nije da kukam, samo sam realan, a videcete vec.
Pozdrav do vikenda, kada ce kladionica ponovo da se aktivira (izvinjavam se jos jednom) i kada se spremamo za sledecu utakmicu.