חילוף הוא לא בהכרח חילוף אוטומטי? אמת. אבל במכבי העונה גודס הנהיג חילוף אוטומטי כל חסימה.
אני מתייחס לסטט' של רנדל וכדיר לאורך 7 העונות האחרונות, מאז ששניהם היו ביחד בגליל. הסטט' של רנדל טובה בהרבה, גם אם נשמיט את החלק הקצר של כדיר במכבי. בקצרה, רנדל עדיף בהכל. קולע יותר 12 נקודות שלו לעומת 10.8 של כדיר. באחוזים טובים יותר, 58 אחוז שלו לעומת 51 אחוז לכדיר. קולע באחוזים טובים יותר בקצת גם ל3 ומהעונשין. מוריד 4.4 ריבאונד הגנה לעומת 3.7 של כדיר, מוריד 2.3 ריב' התקפה לעומת 1.7 של כדיר. ובסה"כ 6.7 ריב' לעומת 5.4 לכדיר. הוא מבצע טיפה יותר עבירות (3.14 לעומת 3.11), וסוחט יותר (3.21 לעומת 3.1), הוא חוטף הרבה יותר (1.3 לעומת 0.8), מאבד פחות (1.6 לעומת 1.9), חוסם הרבה יותר (1.2 לעומת 0.3) ונחסם פחות (0.4 לעומת 0.8), אבל מוסר פחות אס' עם 1.7 שלו לעומת 2.3 של כדיר. זה היתרון היחידי של כדיר על רנדל, סטטיסטית. בסה"כ הוא צובר 16 נקודות מדד לעומת 11 של כדיר. אז כן, הוא טוב בהרבה סטטיסטית, וזה כשמתעלמים מהתרומה ההגנתית שלו בהנגה.
תחזור לראיונות של אנשי הנהלת מכבי בעונה שעברה, ותגלה שהשיח השולט שם היה "גודס עוזר מאמן כבר 6 שנים, צריך לתת גם לו צ'אנס", אז כן. זה כי לא נעים.
אוחיון לא שיחק רק כשוטינג במכבי, בדיוק כמו שפארגו לא רק ריכז. לכן צריך להשוות בין קו אחורי שכולל אותו, פארגו ולינהרט אל מול קו אחורי שכולל את שמחון, אפיק ווויאט. השוואה קצת מצחיקה.
גרשון הוא באמת חלק מצוות האימון, וגם הוא חלק מהכישלון. לא התכוונתי להשאיר אותו ולהעיף את גודס. אני חושב שצריך להעיף את שניהם.
סופו טוב יותר מגוסטבו איון, אני לוקח את רנדל לפני פליפה רייס. היית צריך להשוות את נונצ'יוני טוב מלינהרט, אבל אני לוקח את סמית לפני רודי הפלופר. ובוא לא נשכח שהיה גם פניני בדרך. בעמדות 1-2 יש יתרון אדיר לריאל. בזה אין ספק. אבל בעמדות 3-5 אני חושב שמכבי עדיפה. בטוטאל, ריאל קבוצה טובה יותר, בגלל היתרון הענק שלהם בשני עמדות הגארד.
הסגל של מכבי רחוק מאוד משאר הסגלים בליגה. ככה שגם אחרי הפציעות של סמית פניני ולנדסברג (שלושה שהיו כוכבים בכל קבוצה אחרת בליגה), עדיין מכבי עדיפה ופייבוריטית מול כל קבוצה בליגה.