BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Prognoza sezona - 17

Prognoza sezona - 17

Set priority
Show messages by
From: Angel961

This Post:
00
191919.261 in reply to 191919.259
Date: 10/9/2011 10:08:45 AM
Overall Posts Rated:
2929
Brat vo pravo si. Vo vtora liga se igra posteno , a vo elitata se mestat utakmici. Poarno e da igras vo vtora liga i da uzivas vo pratenjete utakmici. Vo elitata nema smisla da igras samo da dokazes deka mozes da napravis tim i za vo taa liga.

From: Xsago
This Post:
00
191919.262 in reply to 191919.261
Date: 10/9/2011 11:03:45 AM
Overall Posts Rated:
128128
Gari e vo pravo koga veli deka teoretski sakame timovi so visoki plati. No toa ne znaci deka navistina nekoj raboti vo nasoka na toa. Pred se sakame podobri menadzeri vo prva liga. Podobrite menadzeri ke kupat igraci so povisoki plati sekako taka sto niv ke gi sakame najmnogu.

Za toa sto ne bese napraven faul, za toa se soglasuvam deka e cudno i mozes slobodno da napises predlog/prasanje zosto e toa taka, mozebi kade sto se prijavuvaat bugovi, ne znam kade e najsoodvetno.

A za toa deka ti si imal podobra forma i igraci od nego toa apsolutno ne e tocno. I dvajcata imavte po 3 starteri vo 9 forma i po 2 vo 8 forma. Razlikata e sto barem na 4 pozicii kavadarci ima pokvalitetni igraci od tvoite. Vo odredeni slucai i mnogu pokvalitetni. Ti si ja dobi prednosta od domasniot teren koja vredi 10-15 poeni. Ednostavno kavadarci bese za 2 poveke od toa podobar. Da ne pravime muabet sto ne znaeme kakov PR-menadzer ima kakov vi e soodnosot so entuzijazmot i sl. I najbitno game enginot funkcinira mnogu poslozeno otkolku sto nie go razbirame i ednostavno takticki moze negovata taktika da bila posoodvetna vo slucajot. Jas ne vi gi znam skillovite na igracite (so nekoi isklucoci) za da mozam da komentiram podetalno vo taa nasoka.

Na kraj, eve ne sakam da zboruvam za drugite, no mozam za mene. Ajde daj mi primer na utakmica koja sum ja namestil i sum igral protiv DOLGOROCEN uspeh na mojot tim. Sepak imaj vo predvid deka sustinata na BB e vo toa sto ne na sekoj natprevar treba da se igra so najsilniot mozen tim. Sekoj tim si taktizira onaka kako sto mu odgovara zaradi treningot i zaradi odrzuvanje na formata. Dodatno cesto i kupot gi zamatuva smetkite. Nitu eden klub vo nasata liga nema dovolno dlabok tim za da moze da gi pobeduva site sredbi. Ne e bitno samo da se ima 5 igraci potrebni se poveke za maksimalen uspeh.

I da, objasni mi kako nie necesnite prvoligasi ja namestimvme tvojata sredba so kavadarci. Navistina me interesira kako uspea toa da go pomislis koga nemame nikakov udel vo taa sredba bilo koj od nas. Edinstveni koi mozele da ja namestat taa sredba ste ti i gorge. Se soglasuvam deka vo minatoto sum videl 2-3 somnitelni sredbi no mislam deka odamna (mozebi dve sezoni) ne sum videl takov slucaj.

This Post:
00
191919.263 in reply to 191919.262
Date: 10/9/2011 11:23:29 AM
Overall Posts Rated:
2929
Xsago ne mislev natebe. No vo posledno vremeseslucuvaat cudni rezultati vo korist na nekoi ekipi. Ova e zanimacija no izgleda nekoi go sfajkaat inaku. Kako da sme vo realnata kosarka pa mora da bidime najdobri.Jas odamna se pomniriv so igrava no ne e toa. ako ja igram barem da bide posteno. A za toa koi mestet sami ke se pronajdat i nema da se javat.Jas kako sto razmisluvam da napravam drug tim i neka me baniraat, no pak ke stvoram tim za elitatra i toa so skromni pari,I objasni mi go samo ova.Kako mozeda igras odlucuvacka utakmica gubis so 2 razlika i sveno ne pravis faul, oti saka daizgubis!!!!!I krilo koj ima podobra nad.od prima povejke kosevi od krilo koj ima slaba nad od.NO EDNA POUKA DO SITE KOI SAKAAAT DAVLEZAT VOELITATA : PAZETE SE NE E LESNO DA IGRAS PROTIV 12 UIGRANI TIMOVI.Oa e isklucok za tebe, gledam deka posteno igrasa, a za drugite ne znam .Kako sto vikaat oni zi znaat.

This Post:
00
191919.264 in reply to 191919.260
Date: 10/9/2011 12:25:50 PM
Overall Posts Rated:
203203
Za faulot vo posledni 12 sekundi i mene mi e cudno, iako toa nikoj prvoligas ne moze da ti go namesti. Ne mi e jasno kako toa mislis deka nekoj od prvoligasite namestile da ne se svirne faul.

Inaku, go gledav natprevarot i ispadna deka srekata ti go svrte grbot. Koga Ali Kemal Öymen (17531837), na 16 minuti do kraj na natprevarot, ja napravi 6tata licna, jasno bese deka ke sledat problemi. Ti trebase da igras 16 minuti so Gautier Marie (6807504) na pozicija Krilo (igrac koj prakticno e centar/krilen centar), vo napagjacka taktika Dvizenje; da ne pravime muabet sto Marie trebase 16 minuti da go cuva Rinat Kozlyaninov (8163185), najdobriot strelec kaj gorge.

Kavadarci te pobedi na tvoj teren. Zasluzeno.

Koga zboruvas za mestenki vo Elita daj primer ili primeri.

This Post:
00
191919.265 in reply to 191919.264
Date: 10/9/2011 12:42:01 PM
Overall Posts Rated:
2929
Kako 1. tvojata so GABER doma -31 se suvase za kupot so BC MMC!!.2. ne pisav deka nekoj prvoligas mi namestil da ne pravam faul. 3. Rinat Kozlyaninov protiv igrac sto ima slaba nad od. 5 pati po red promasi a ,Ali kemal ne mozeda go spre.4.ova ne e prv pat da gubam so 1ili 2 razlika i da ne pravat faul.A za pustenje utakmici toa go znaes i ne mozes da negiras i da me razubedis. Ako gi pratat utakmicite od elitata drugite menadzeri sami ke fatat ne mora jas dapisuvam.5Kako site prognoziraana moj poraz koga ne znaat kako ke igram, toa odi od eden menadzer dio drugite.
Ako imas drugo za prasanje slobodno pisi ke ti odgovoram.

This Post:
00
191919.266 in reply to 191919.265
Date: 10/9/2011 12:46:10 PM
Overall Posts Rated:
2929
i pisuvaj na makedonski ne znam angliski

We shall not, we shall not be moved!
Join the brand new Balkan International Basketball League Fed (/community/fedoverview.aspx?fedid=1859

a za drugi utakmici sam mozes dagi najdes i vidis.

This Post:
00
191919.267 in reply to 191919.265
Date: 10/9/2011 1:03:31 PM
Overall Posts Rated:
203203
Mojot natprevar protiv Gaber e mnogu legitimna odluka da se odi na poraz. Vo nikoj sucaj zadninata na taa odluka ne moze da se kaze deka e poradi mestenje na nekogo. Ednostavno, za interesot na Gemidzii bese da se odi opusteno i so treta postava.

Da te potsetam deka natprevarot protiv Gaber bese vo 7mata nedela od sezonata. Jas go imav ovoj raspored:
- Sabota (Liga): doma protiv Gaber
- Vtornik (Kup): gosti protiv BC MMC

- Cetvrtok (Kup?): neutralen teren protiv ??????

Mozni protivnici vo Cetvrtok bea:
- Angelcinja2
- baniran
- Kocani Bulls
- KK Teorel
- Piperkari
- CD Locos
- KK Trtka

Koja logika e jas protiv Gaber da go vadam najsilniot sostav?
So koj sostav ke nastapev ako vo toj cetvrtok mi se padnese baniran (inaku 1/4 finale na kup)?

Zosto ti protiv Baniran vo 1/4 finaleto ne ispadna so najsilnata petorka tuku so:
Plej: A. Songur
Bek: R. Martinov
Krilo: S. Lozanovski
Krilen Centar: G. Spalek
Centar: G. Jurgelas

(retoricko prasanje) Kogo ti go mestese so ovoj poteg?

Zosto baniran, vo natpevarot vo vtornik, vo presret na nasiot duel vo 1/2 finaleto na kupot za cetvrtok, mi odigra vaka: (36535842)? Mestese nekoj baniran?

Angel, nema nikakvo mestenje na nekogo vo moite sredbi. Se sto imam napraveno sezonava, a i prethodnite sezoni, e vo interes na mojot tim.

This Post:
00
191919.269 in reply to 191919.268
Date: 10/9/2011 4:58:30 PM
Overall Posts Rated:
2929
Parovi za VTORNIK 11.10.2011g.

1.Xsago Phantoms--------------baniran
2.Gaber--------------------------Hip Hop Macedonia
3.dragonfly84------------------Vardar Dimoa
4.Bregalnica--------------------Najdobrite