A ja mimo wszystko będę się upierał, że tego karnego też przeciwko Polsce też nie powinien gwizdnąć. Jasne, że Lewandowski trzymał za koszulkę rywala ale to trzymanie na pewno nie spowodowało jego upadku. On po prostu to wykorzystał by się położyć. Poza tym w tym samym ujęciu kamery widać widać jak inny Austriak trzyma naszego obrońcę za koszulkę...ale ten się nie przewrócił...
Gdyby sędziowie mieli gwizdać takie karne to w każdym meczu byłoby ich po 10. A uwierz mi, że wiem co mówię, bo sam gwiżdżę mecze ( i to wcale nie w takiej słabej lidze ) już od wielu lat. Zawsze staram się bronić sędziów, bo wiem jak to wygląda z tej drugiej strony ale mam wrażenie, że w tamtym meczu Webb zdając sobie sprawę z tego, iż podarował Polakom gola ze spalonego chciał po prostu to oddać gospodarzom...a że pierwsza ku temu okazja nadarzyła się dopiero pod koniec meczu to ją wykorzystał...
Teraz jak patrzę na sędziowanie Webba na MŚ czy w lidze angielskiej uważam, że jest to obecnie jeden z najlepszych sędziów na świecie.
Last edited by Mr.President_ELIT at 7/5/2010 8:20:06 AM