BuzzerBeater Forums

Srbija - I.1 > Sezona 32

Sezona 32

Set priority
Show messages by
This Post:
00
271858.262 in reply to 271858.260
Date: 10/25/2015 3:58:20 PM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
265265
Second Team:
Mount Doom
Ja sam ti dao čist primer, gde sam sa užasnim timom dobio i Finca i tebe

Potrosio si 15.7m na tih 7 igraca koji su igrali protiv mene, a ja sam potrosio 9m na svojih 8 igraca, ako je tvoj tim uzasan, koju rec da upotrebim za taj moj tim
Jednostavno: Primarni skilovi su nam se razlikovali pre svega kod centara, tvoji su imali IS, a moji SB i ID, RB nam je bio isti/slican.Spolja smo imali slican OD, HA, DR i JR, ti si imao veci PA i JS. I kljucno, imao si mnogo mnogo bolje sekundarce. Znaci neka prosta logika je: Da sam imao sekundarce kao ti, dobio bih taj mec, i pored tvojih vecih plata, domaceg terena, etc.

Drugo, ti sve gledaš kroz prizmu IS/ID/SB

Ne.

Ko o čemu baba o uštimci a ti o tome koliko sam ja potrošio na tim.Valjda ti je jasno da sam ja te igrače kupovao dok su bili u treningu, oduta sam morao da izdvojim tolike novce, zasigurno sada, a ni tada kada je igran taj meč, ne vrede ni približno.
Postoji samo jedna relevantna činjenica, svidela se tebi ili ne, niko mene nije dobio u takmičarskoj utakmici osim Ale onomad u kupu.
Ni ti, ni burazer, ni Ivko, ama bas niko...stoga, jako mi je smešna tvoja konstatacija da bi me dobio da je bilo ovo ili ono...možda bi me dobio da nisam izveo tim?
Još mi stoji u pameti tvoja poruka, nakon, čini mi se, prošlogodišnjeg duela, na tvom terenu, gde sam u jednom trenutku imao i 40, a gde si i ti imao neka svoja očekivanja.Sećam se da si ostao u čudu, kako sam te lagano dobio, valjda je i tada nedostajao taj jedan igrač, možda koji milion više ili šta već...

This Post:
00
271858.263 in reply to 271858.262
Date: 10/25/2015 5:36:39 PM
Tunjevina
II.1
Overall Posts Rated:
560560
Second Team:
Krompir
Valjda ti je jasno da sam ja te igrače kupovao dok su bili u treningu, oduta sam morao da izdvojim tolike novce, zasigurno sada, a ni tada kada je igran taj meč, ne vrede ni približno.

...i meni je Vidic bio u treningu, a De Ceglie je imao 38god i sigurno nije vredeo kao u trenutku kad sam ga doveo. Zapravo sam izracunao, ti si 4 od tih 7 igraca prodao i bio si na gubitku na njima od 2m. Ja sam prodao 6 od tih 8, na prvoj cetvorici koje sam prodao, sam na gubitku 2.2m, tako da cak i taj argument ide zapravo na moju stranu..Logicno da svakome igrac manje vredi kada omatori, a ne samo tebi.

Ni ti, ni burazer

A sta je onda ovo (56217382) ;)
Ili racunas da te niko sem Ale nije dobio od kada si krenuo da trosis 2-3 puta vise (u proseku) od ostatka lige?
Jos jedna cinjenica postoji: Nikada niko (sem matije) iz nase prve lige nije potrosio (ni priblizno) para koliko i ti. Ivko se ove sezone priblizio, ali ni on te jos nije stigao. Ti si u nasoj ligi nesto kao CSKA u Ruskoj/VTB ligi. Dominiras, ali to je potpuno normalno obzirom koliko si ulozio u tim, a koliko su drugi.

From: Navaro

To: Ogi
This Post:
11
271858.264 in reply to 271858.254
Date: 10/25/2015 7:23:13 PM
Overall Posts Rated:
178178
Hvala Ogi na lepim željama, i ja se nadam da ću se brzo vratiti.. Došlo je do malog zasicenja a i nedostatka vremena pa mi se po prvi put u karijeri dešavalo da ne namestim postavke, ali valjda ce se sve vratiti na svoje tokom bitisanja u nižem rangu jer se ovde greške teško ispravljaju.. Pozdrav svima do novog druženja..

This Post:
11
271858.265 in reply to 271858.262
Date: 10/25/2015 9:43:18 PM
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Trbonje

Ko o čemu baba o uštimci a ti o tome koliko sam ja potrošio na tim.Valjda ti je jasno da sam ja te igrače kupovao dok su bili u treningu, oduta sam morao da izdvojim tolike novce, zasigurno sada, a ni tada kada je igran taj meč, ne vrede ni približno.
Postoji samo jedna relevantna činjenica, svidela se tebi ili ne, niko mene nije dobio u takmičarskoj utakmici osim Ale onomad u kupu.
Ni ti, ni burazer, ni Ivko, ama bas niko...stoga, jako mi je smešna tvoja konstatacija da bi me dobio da je bilo ovo ili ono...možda bi me dobio da nisam izveo tim?
Još mi stoji u pameti tvoja poruka, nakon, čini mi se, prošlogodišnjeg duela, na tvom terenu, gde sam u jednom trenutku imao i 40, a gde si i ti imao neka svoja očekivanja.Sećam se da si ostao u čudu, kako sam te lagano dobio, valjda je i tada nedostajao taj jedan igrač, možda koji milion više ili šta već...

E aj nemoj da se sad tu ku*cis. Prosle sezone sam si ko sisic predao meni u kupu, gde bih ja imao veci ent i ko zna sta bi bilo, mozda bi prosao ko bos po trnju, s obzirom da si me jedva dobio pre toga u prvenstvu gde je razlika u entuzijazmu na utakmici bila skoro duplo veca u tvoju korist. Konacan rezultat ne odslikava pravo stanje stvari na toj tekmi. Drugo, kad sam vec video da se nisi pojacao do plej ofa, imao sam stek za jos jedno world class pojacanje, sreca tvoja pa sam toliko konobarisao tih dana da sam propustio neke licitacije takvih igraca koji su mi bas bili potrebni, dovoljno da te dobijem i u prvenstvu, gde si me na kraju na jedvite jade nategao, a ja sa 6 igraca.
Ove sezone imas realno nepobediv tim. Prethodnih sezona to uopste nije bio slucaj, jednostavno ostali nemaju niti toliku finansijsku moc niti ih je interesovalo da se ukljuce u trofej bitke. Preferirali su recimo trening nasih igraca, sto je tebi potpuno nepoznato, igras igricu samo radi licne slave i isticanja. Ok, svako ima pravo na svoje ambicije. Isto kao sto i ti ili Matija, ne znam vise koji je to napisao, tvrdis da bi bar 15 menadzera u nasoj zajednici osvojilo zlato sa reprezentacijom, isto tako i ja tvrdim da bi isti toliki kontigent nasih menadzera, da se fokusira samo na taj finansijski i trofejni deo, lagano osvajalo trofeje. Interesi ljudi su razliciti. A ti to nikako da shvatis. Neke interesuju domaci trofeji, neke visesezonski plan za dominiranjem u B3, neke prosto samo trening igraca i skill up-ovi, u cemu vide satisfakciju, a neke rad u reprezentaciji. Prekini vise da ponizavas ostale ljude ovde, a velicas sebe i ''pobratima'', dosadan si kao tesne gace. A inace, svaka cast na uspesima, tezis ka tome i ostvarujes.

This Post:
00
271858.266 in reply to 271858.263
Date: 10/26/2015 2:25:49 PM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
265265
Second Team:
Mount Doom
Mislim da grešiš, pogledaj koliko si ti spiskao na bekove, a sam vičeš kako loše trguješ, od kada sam ja, recimo, doveo Chaperona?
Druga stvar, jel tebi i drugima neko branio da troše novce? Pouzdano znam da nikada nisam bio medju vodećima što se finansija tiče, nikada nisam imao na računu preko 6mil, to što sam znao da izaberem igrača koji će mi igrati 7/8 sezona, to je druga stvar.
Dalje, pogledaj koliko dugo sam ja u Prvoj ligi, a znas da sam ušao sa minusom od 500k, to sam već pisao.Takođe, obrati pažnju koliko sezona ja uzimam trofeje, sve te sezone si ti tankovao, gde su te pare?
Neverovatno, ja osvajam sezonama unazad titule, trošim novce u pohodu na B3, ti tankaš i opet imaš obraza da pričaš o finansijama?
I da, niko me nije dobio od kada sam krenuo jurim trofeje, zar ti nije čudno kad pogledaš tu utakmicu i vidiš koja 2 igrača su mi igrala centra, da ne crtam iz kog razloga je moralo tako da bude.
Dakle, samo i isključivo me je Alavi dobio, a ti si imao prilike sejaset puta, baš kao i stariji ti brat.
Zašto nisi uspeo, razmisli, nije sve baš kako ti vidiš... iskren da budem, nikad nisam imao ni najmanju sumnju u pobedu u duelima sa tobom, kao što ti reče, a tu se slažemo, nisi mi bio u top 10 rivala.

This Post:
00
271858.267 in reply to 271858.265
Date: 10/26/2015 2:39:28 PM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
265265
Second Team:
Mount Doom
Braća su očigledno nervozna, vidim pale su i teške reči, sad se koriste neki novi izraze, verovatno pokupljeni iz vrtića?
Opet treba da crtam? Dobio sam te u gostima 13 razlike, kako sam mogao da prodjem bos po trnju?
Imao si prilike i za revanš u play offu, zašto se tada nisi dokazao? Tada si imao veće zalaganje i izgubio si 9 razlike...
Gde god da smo igrali, kad god da smo igrali, ishod je uvek bio identičan, braća su gubila od mene.Ne krivim vas, zamrzeli ste i Matiju i mene, neretko su to bile brutalne pobede, kako meni ono beše reče Tuna, nije očekivao da tako lagano pukne od mene, pa sve na njegovom terenu.
Ajmo ovako, od početka igranja sa Kurajberom imam 21:5 odnos pobeda, protiv Tune 12:2...
Pametnom dosta
Dobro, sigurno svaki poraz ima neko svoje opravdanje...
Apropo prošle sezone, čitao si forum, znaš koliko sam bio aktivan, da sam propustio brdo centara isključivo zbog mog nemara i nezainteresovanosti...da je centar iz Hong Konga lane stigao, bilo bi to još brutalnije...
Nikada ja nisam komentarisao NT, niti sam tako nešto izjavio.Ivku, pa i tebi, sam lično, mimo svakog pravila, čestitao na osvajanju trofeju u uvodnoj vesti za sezonu, za to sam mogao da budem i kažnjen...
Dakle, nikada se nisam mešao nekom selektoru u rad, niti me je to zanimalo.Nemam previše vremena, i ovo vreme što sam gubio na BB je previše za moj privatni život, stoga sam uvek bio iskren i svima govorio da NT nije za mene, niti će ikada biti...što, opet, ne znači da cenim uspehe koje ste napravili Ivko, Sire i ti.
Sa druge strane, imate sve vreme ovog sveta da ponovite ono što sam ja uradio, a siguran sam da niko od vas, koji budete pretendovali na B3 trofej, neće imati rivale kao što sam ja imao, a menjali su se iz sezone u sezonu.

This Post:
00
271858.268 in reply to 271858.266
Date: 10/26/2015 4:46:10 PM
Tunjevina
II.1
Overall Posts Rated:
560560
Second Team:
Krompir
Na bekove sam uvek trosio poprilicno malo, ranije Bancevic 500k, Dongwen 890k, Daliang 1.5m, Yingyun 1.4m...Sadasnji bekovi Kaiyu 3.8m, Jugovac 2.5m, Menyhert 1.8m. Prva 2 su dovedeni na pocetku sezona kada su imali 31god. U ovakvoj ekonomiji i Chaperon i Trevellin bi u tim godinama bili prodati za preko 4m lagano. Ako si pratio listu, video si i sam da su slicni igraci sa 32god odlazili za 4m.Bajaga je otisao za 4m sa 32god (u vreme kad sam doveo Kaiyua), a slican kvalitet igraca je kao Trevellin. Revan je doveo Wai-a koji je slican kao Chaperon za 4.2m a sad ce 33god, etc.

Nikada se nisam hvalio da dobro baratam finansijama, naprotiv, uvek sam smatrao da sam najgori/jedan od najgorih u prvoj ligi sto se tog segmenta tice.
Gubio sam na transferima po 500k-1m vrlo cesto. Npr. Bergervoeta sam uzeo za dosta vece pare nego sto je vredeo i znao sam da cu na njemu biti na gubitku, ali morao sam da dovedem Branezcu jos jednog blokera ;)
Morona sam stavio na listu u vreme kada je retko ko na vezi, samim tim i gubitak veci od 1m na njemu. Vedeshkina sam preplatio da isprobam Patient, takodje se znalo da ce finansijski to biti veliki minus, etc.
Bilans transfera od -50% pokazuje moje 'eksperimentisanje' sa transferima.

Uvek mi je pre finansija i uspeha bilo bitnije da sklopim tim koji ce mi biti zanimljiv da vodim.

Dovoljno je da se vidi da nikada nisam predavao 2. mec finala pleyoffa/pleyouta zbog dodatne zarade (koja nije mala), i shvata se da meni taj segment igre nije toliko bitan, iako znam da je novac bar 90% uspeha na ovoj igrici.

a znas da sam ušao sa minusom od 500k, to sam već pisao

Pisao jesi, ali ne znam. Nemas dokaz, niti mozes da imas dokaz, a ja ne mogu da ti provirim u finansije da proverim, tako da se sve svodi na verovanje, a tebi ne mogu da verujem.

This Post:
00
271858.269 in reply to 271858.268
Date: 10/27/2015 11:46:42 AM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
265265
Second Team:
Mount Doom
Meni tek sad ništa nije jasno, što više pišeš, to si sve više konfuzniji...
Kupovao si, prodavao, niko te nije terao da, recimo kao ja, odvojiš te novce za jednog igrača i treniraš ga za potrebe tvog tima.
Ja sam, na taj način, napravio Chaperona, Arunita, Paka, Trevelina i Tiana.Po meni, sve su to vrhunski igrači, za koje nisam žalio ni dinara koji sam potrošio.
Mislim da je ovo razlika mog tima u odnosu na ostale.Upravo to što sam sistematski kupovao i trenirao komplementarne igrače, zatim uradio nagradnju sa centrima, koje je u ovoj igri najlakše pazariti.

This Post:
22
271858.270 in reply to 271858.269
Date: 10/27/2015 2:01:36 PM
Tunjevina
II.1
Overall Posts Rated:
560560
Second Team:
Krompir
Trenirao sam Vidica, a nisam uspeo da nadjem drugog trenirca koji mi se uklapa u trening sa njim. Svi Vidicevih godina koji su valjali su vec bili kod dobrih menadzera i nisu hteli da ih prodaju. Rutovic mi se uklapao u trening kad je napunio 27god, ali pravio je 4-5lg po utakmici i zato ga nisam doveo.

Ja sam, na taj način, napravio Chaperona, Arunita, Paka, Trevelina i Tiana

Nije mi namera da diskreditujem tvoj trening, ali od svih tih igraca mislim da jedino Chaperonom mozes da se pohvalis, mada si i njega doveo kad je vec imao 23god i IS 17, DR 17, JS 16, OD 15...Imao je vec 113 zbir skilova, sto znaci da su mu prosli menadzeri digli preko 55-60 skilova. Ali ajde digao si mu 25-30 skilova pa mozes da se pohvalis.
Trevellin i Xiaofa su bili vrhunski igraci kada si ih doveo. OD 19 i 20, IS 14 i 19, ID 15 i 16, etc. Predjasnji menadzeri su im podigli preko 70-75 skilova, kod tebe su dobili samo oko 10-15. Znaci ispod 20% upova su kod tebe dobili. Kako mozes da kazes da si ih ti napravio?! Ti si ih samo doradio, da imaju bolji odnos skilova i plata, a drugi su ih pravili.
Slicno vazi za Aruniita i Paka.

This Post:
11
271858.271 in reply to 271858.270
Date: 10/27/2015 2:20:22 PM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
265265
Second Team:
Mount Doom
Trenirao sam Vidica, a nisam uspeo da nadjem drugog trenirca koji mi se uklapa u trening sa njim. Svi Vidicevih godina koji su valjali su vec bili kod dobrih menadzera i nisu hteli da ih prodaju. Rutovic mi se uklapao u trening kad je napunio 27god, ali pravio je 4-5lg po utakmici i zato ga nisam doveo.

Ja sam, na taj način, napravio Chaperona, Arunita, Paka, Trevelina i Tiana

Nije mi namera da diskreditujem tvoj trening, ali od svih tih igraca mislim da jedino Chaperonom mozes da se pohvalis, mada si i njega doveo kad je vec imao 23god i IS 17, DR 17, JS 16, OD 15...Imao je vec 113 zbir skilova, sto znaci da su mu prosli menadzeri digli preko 55-60 skilova. Ali ajde digao si mu 25-30 skilova pa mozes da se pohvalis.
Trevellin i Xiaofa su bili vrhunski igraci kada si ih doveo. OD 19 i 20, IS 14 i 19, ID 15 i 16, etc. Predjasnji menadzeri su im podigli preko 70-75 skilova, kod tebe su dobili samo oko 10-15. Znaci ispod 20% upova su kod tebe dobili. Kako mozes da kazes da si ih ti napravio?! Ti si ih samo doradio, da imaju bolji odnos skilova i plata, a drugi su ih pravili.
Slicno vazi za Aruniita i Paka.

Chaperon je imao passing 2, staminu 2 kada je stigao, samo te skilove dovesti u normalu nije lako, da ne pričam o IS do 20, OD do 19 i ostalom.
Arunit je dobio više skilova Chaperon kod mene, ako gledamo zbir, dok su Trevelin i Tian u treningu bili pune 3 sezone, čak i ove sezone su trenirali dok nisam prešao na trening forme.
Mnogo je lakše podići neki skill sa 7 na 10 recimo, nego sa 19 na 20, barem bi ti to trebalo da znaš.Stoga, broj skilova nije merodavan koliko je taj igrač napredovao, naročito kod vrhunskih igrača...
Eto, lepo je što si potegao ovu temu, možda si upravo ti pronašao razlog zbog čega sam osvajao trofeje, zato što sam ja igrače trenirao i u 29,30 godini, kada znam da mi je taj igrač nosilac igre.Ko zna, možda je baš taj jedan skill koji je Chaperon dobio prošle sezone, u svojoj 32oj godini, meni pomogao da pobedim Finca u finalu?
Da se osvrnem na još jedan detalj, Pak je u svojoj 33 godini dobio 1 primaran skill a da nije izgubio niti jedan.

This Post:
00
271858.272 in reply to 271858.271
Date: 10/27/2015 2:48:09 PM
Tunjevina
II.1
Overall Posts Rated:
560560
Second Team:
Krompir
Chaperon je imao passing 2

Imao je 3 ;)
Zamisli da si trebao da mu dizes IS sa 7 na 20, to je tesko, sa 17 na 20 i nije bas.

Trevellin i Xiaofa su vec bili trenirani oko 9 sezona pre nego sto su zavrsili kod tebe, najtezi deo treninga im je bio zavrsen. Tebi je ostalo da im dignes skilove koji se lako treniraju. Zato su vredeli preko 4m jer su bili fenomenalno istrenirani.

Mnogo je lakše podići neki skill sa 7 na 10 recimo, nego sa 19 na 20

Lakse je u Prvoj ligi trenirati sa 19 na 20 kada je igrac vec vrhunskog kvaliteta, nego dizati sa 7 na 10 gde rezultati dosta trpe zbog treninga.

možda si upravo ti pronašao razlog zbog čega sam osvajao trofeje, zato što sam ja igrače trenirao i u 29,30 godini

Ali svi treniramo igrace sa 29-30god. I meni je Branezac sa 29god napredovao OD sa 8 na 10. Vidic ove sezone ima 4 skill-upa, uskoro ce i 5. A i cele sledece sezone ce se trenirati. Ivko trenira Gregu, Relju, Bateza, a svi 29-30god. Ocekujemo da Grega dobije jos 1-2 skilla sledece sezone a imace 31god. I Lale trenira Eklema, Mario Jovancu, niko ne propusta nijedan trening iako su svi u godinama. Cvele, Radosavljevic, Skuletic, etc. su se svi trenirali sa 29-30god.

Advertisement