Thanx man!
Εχεις απόλυτο δίκιο σ'αυτό που με συμβουλεύεις.
Ξεκίνησα το παιχνίδι, θέλοντας να φτιάξω μια ταλαντούχα ομάδα, αποκλειστικά με νεαρούς μέχρι 21 ετών, από star ως all time great, να την δουλέψω, να την φτάσω στο ταβάνι της(θεωρούσα αρχικά, μίνιμουμ 2 κατηγορίες παραπάνω) και μετά να αρχίσω να προσθέτω έτοιμους και ακριβούς παίκτες, έχοντας δημιουργήσει το απαραίτητο κομπόδεμα. Είχα προϋπολογίσει μάλιστα 2 σεζόν στην 5η κατηγορία(χωρίς τη φετινή) και μετά να αρχίσω να ανεβαίνω χρονιά παρά χρονιά, ίσως.
Μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας του πλάνου, το είχα βασίσει στην ομοιογένεια που θα αποκτούσε το σύνολο(χωρίς συνεχείς προσθήκες) και την πλήρη αφομοίωση του ενός συστήματος που θα επέλεγα να παίζω αποκλειστικά.
Αντιλήφθηκα, ρωτώντας εμπειρότερους, ότι θέμα χημείας και αφομοίωσης συστήματος, δεν συμπεριλαμβάνονται από την μηχανή του παιχνιδιού, ως έξτρα ομαδικό σκιλ(έστω και κρυφό) ή κάτι παρεμφερές.
Η αλήθεια είναι ότι ξενέρωσα, αφού θα έπρεπε να ακολουθήσω την πεπατημένη και όχι αυτό που πρεσβεύει η μπασκετική κουλτούρα μου. Στο ενδιάμεσο και μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα 2-3 (και χωρίς περαιτέρω προσθήκες από τη 2η βδομάδα και μετά), η ομάδα άρχισε να ρολάρει και να νικάει σταθερά.
Σε ένα όμιλο, όπου η πλειοψηφία είναι ενεργοί χρήστες, τελείωσα με σερί 9-0 και πρώτος στον υπο-όμιλο μου. Με ένα ρόστερ με μέσο όρο ηλικίας 20,4 χρόνια και μέσο όρο εμπειρίας 1,8. Με συνολικές αμοιβές παικτών(43k) που είναι πλέον του 25% μικρότερες από τον μέσο όρο της λίγκας και ακόμα μικρότερες από αυτές των ενεργών ομάδων.
Τους τρεις κάτω από μένα στην τελική βαθμολογία του υπο-ομίλου μου τους έπαιξα και κέρδισα στα τελευταία τρία παιχνίδια της κανονικής περιόδου, παίζοντας σε όλα με μικρότερη διάθεση.
Καταλαβαίνεις ότι ο ενθουσιασμός μου επέστρεψε. Βλέπω ότι με αυτό το ρόστερ, άντε με την προσθήκη ενός νεαρού καλού C και βλέποντας τί θα γίνει και στο ντραφτ, μπορώ δεδομένα να χτυπήσω άνοδο του χρόνου. Συγχρόνως να μεγαλώσω λίγο το γήπεδο αλλά και να μαζέψω χρήματα, ώστε αν με το καλό του χρόνου ανέβω, να έχω κάνει το (μπασκετικό)γούστο μου αλλά να έχω και τα εφόδια να προσαρμοστώ στις ανάγκες που το παιχνίδι επιτάσσει, από κει και πέρα. Ακόμα και αν χρειαστεί να ξαναπέσω κατηγορία.
Υ.Γ να ευχαριστήσω όλους τους μέντορες, για την εξαιρετική ανταπόκριση, στα θέματα που απασχολούν εμάς τους νέους χρήστες.
Last edited by maddoghellas at 11/11/2012 3:46:18 PM