BuzzerBeater Forums

Βοήθεια – Ελληνικά > ερωτήσεις για newbies part VΙ

ερωτήσεις για newbies part VΙ (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
225312.265 in reply to 225312.263
Date: 11/11/2012 9:59:18 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Ευχαριστώ πολύ φίλε για την άμεση και κατατοπιστικότατη απάντηση. Ρωτούσα γιατί στις 4 το πρωί που έγραψα το ποστ, αν και είχαν ενημερωθεί οι βαθμολογίες των ομίλων, συνέχιζε να μου δίνει ως επόμενο παιχνίδι το φιλικό της Πέμπτης. Τώρα, μου βγάζει κανονικά τον ημιτελικό του υπο-ομίλου μου.

This Post:
00
225312.266 in reply to 225312.264
Date: 11/11/2012 10:58:20 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Ευχαριστώ GM για την άμεση και to the point απάντηση. Δεν ανησυχώ για ζημιά, άλλωστε η χρονιά, με 1,5 μόλις μήνα στο παιχνίδι, είναι ήδη επιτυχημένη, το project με αποκλειστικά ταλαντούχους νεαρούς πάει περίφημα και αν φτάσω όντας πρώτος του υπο-ομίλου μου στον τελικό, θα είμαι σούπερ για φέτος και του χρόνου...άνοδος.

Για τον λόγο που αναφέρεις(δύσκολα ομάδα 3ημερών να σου κάνει ζημιά), δεν το εστιάζω καν στην κατηγορία μου(5η). Αλλωστε στον δικό μου υπο-όμιλο είμαστε στα play-offs 4 παλαιότεροι και στον άλλο υπο-όμιλο έχει ομάδα με 22-0 και μέσο όρο επίθεσης-άμυνας 103-54, άρα μάλλον απίθανο και να συναντήσω νέο χρήστη, αν και το εύχομαι!
Ομως επειδή είναι αρκετά "αφύσικη" μια τόσο γενικευμένη σύμπτωση μαζικών εγγραφών την ίδια μέρα, το μυαλό μου πήγε αναπόφευκτα στο δόλο. Κυρίως από χρήστες ανώτερων κατηγοριών, να φτιάχνουν νέες ομάδες και με αυτές να αγοράζουν παίκτες προς πώληση των "καλών" τους ομάδων. Σε εντός του πλαισίου τιμές, αλλά ΑΜΕΣΑ(πράγμα σημαντικότατο). Και μετά να έχουν, όπως με ενημέρωσες, περιθώριο μέχρι τις 16.00 της επόμενης μέρας και (ζεστό)χρήμα να σπρώξουν για την περαιρέρω ενίσχυση τους, ενόψει play-offs.

Φυσικά, δεν εννοώ ότι όλοι που εγγράφησαν χθες, είναι μαϊμού, άλλωστε και στον όμιλο μου υπάρχει ένας νέος χρήστης, πολύ ενεργός στις μεταγραφές(αλλά από το εξωτερικό), επέκταση γηπέδου κτλ, που δείχνει ότι ήρθε για να μείνει, αλλά είναι πιθανό πολλοί από αυτούς να είναι "ύποπτοι".

This Post:
00
225312.267 in reply to 225312.266
Date: 11/11/2012 2:39:11 PM
Overall Posts Rated:
3232
Γεια σου φίλε..μία συμβουλή απο εμένα

Ένας παίχτης ο οποίος είναι 18-21 χρονών και δεν προπονείται τζάμπα τον έχεις στην ομάδα..πέφτει και η αξία του όταν θα τον πουλήσεις..

Στις θέσεις ΠΦ-C αν είχες 4 παίχτες από 6-10κ μισθό τώρα σίγουρα είχες την άνοδο..¨

Επίσης μην προσπαθήσεις να προπονήσεις την μισή σεζόν κοντούς και την άλλη μισή ψηλούς...Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις μια πολύ μέτρια ομάδα σε σχέση με τις άλλες...

This Post:
00
225312.268 in reply to 225312.267
Date: 11/11/2012 3:32:42 PM
Overall Posts Rated:
13091309
Thanx man!
Εχεις απόλυτο δίκιο σ'αυτό που με συμβουλεύεις.

Ξεκίνησα το παιχνίδι, θέλοντας να φτιάξω μια ταλαντούχα ομάδα, αποκλειστικά με νεαρούς μέχρι 21 ετών, από star ως all time great, να την δουλέψω, να την φτάσω στο ταβάνι της(θεωρούσα αρχικά, μίνιμουμ 2 κατηγορίες παραπάνω) και μετά να αρχίσω να προσθέτω έτοιμους και ακριβούς παίκτες, έχοντας δημιουργήσει το απαραίτητο κομπόδεμα. Είχα προϋπολογίσει μάλιστα 2 σεζόν στην 5η κατηγορία(χωρίς τη φετινή) και μετά να αρχίσω να ανεβαίνω χρονιά παρά χρονιά, ίσως.
Μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας του πλάνου, το είχα βασίσει στην ομοιογένεια που θα αποκτούσε το σύνολο(χωρίς συνεχείς προσθήκες) και την πλήρη αφομοίωση του ενός συστήματος που θα επέλεγα να παίζω αποκλειστικά.
Αντιλήφθηκα, ρωτώντας εμπειρότερους, ότι θέμα χημείας και αφομοίωσης συστήματος, δεν συμπεριλαμβάνονται από την μηχανή του παιχνιδιού, ως έξτρα ομαδικό σκιλ(έστω και κρυφό) ή κάτι παρεμφερές.

Η αλήθεια είναι ότι ξενέρωσα, αφού θα έπρεπε να ακολουθήσω την πεπατημένη και όχι αυτό που πρεσβεύει η μπασκετική κουλτούρα μου. Στο ενδιάμεσο και μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα 2-3 (και χωρίς περαιτέρω προσθήκες από τη 2η βδομάδα και μετά), η ομάδα άρχισε να ρολάρει και να νικάει σταθερά.
Σε ένα όμιλο, όπου η πλειοψηφία είναι ενεργοί χρήστες, τελείωσα με σερί 9-0 και πρώτος στον υπο-όμιλο μου. Με ένα ρόστερ με μέσο όρο ηλικίας 20,4 χρόνια και μέσο όρο εμπειρίας 1,8. Με συνολικές αμοιβές παικτών(43k) που είναι πλέον του 25% μικρότερες από τον μέσο όρο της λίγκας και ακόμα μικρότερες από αυτές των ενεργών ομάδων.
Τους τρεις κάτω από μένα στην τελική βαθμολογία του υπο-ομίλου μου τους έπαιξα και κέρδισα στα τελευταία τρία παιχνίδια της κανονικής περιόδου, παίζοντας σε όλα με μικρότερη διάθεση.

Καταλαβαίνεις ότι ο ενθουσιασμός μου επέστρεψε. Βλέπω ότι με αυτό το ρόστερ, άντε με την προσθήκη ενός νεαρού καλού C και βλέποντας τί θα γίνει και στο ντραφτ, μπορώ δεδομένα να χτυπήσω άνοδο του χρόνου. Συγχρόνως να μεγαλώσω λίγο το γήπεδο αλλά και να μαζέψω χρήματα, ώστε αν με το καλό του χρόνου ανέβω, να έχω κάνει το (μπασκετικό)γούστο μου αλλά να έχω και τα εφόδια να προσαρμοστώ στις ανάγκες που το παιχνίδι επιτάσσει, από κει και πέρα. Ακόμα και αν χρειαστεί να ξαναπέσω κατηγορία.

Υ.Γ να ευχαριστήσω όλους τους μέντορες, για την εξαιρετική ανταπόκριση, στα θέματα που απασχολούν εμάς τους νέους χρήστες.

Last edited by maddoghellas at 11/11/2012 3:46:18 PM

This Post:
00
225312.271 in reply to 225312.269
Date: 11/11/2012 4:44:08 PM
Overall Posts Rated:
13091309
Ευχαριστώ φίλε. Συμφωνώ με το σκεπτικό σου.
Η μόνη διαφωνία είναι στο να το κάνω τώρα. Αφού δεν βλέπω αρνητικό σημείο, να το κάνω μετά από δύο σεζόν και να έχω κάνει στο ενδιάμεσο το μπασκετικό κέφι μου, όπως το περιέγραψα παραπάνω.

Εννοώ ότι ακόμα και αν σε δύο σεζόν από το τέλος της φετινής, είμαι πάλι στην 5η κατηγορία( με ή χωρίς άνοδο και υποβιβασμό στο ενδιάμεσο), δεδομένα θα έχω πάρα πολύ καλύτερο ρόστερ από αυτό που σου δίνουν όταν ξεκινάς(τώρα και έχω σίγουρα καλύτερο, ως συνολικά σκιλς), ενώ αυτή τη στιγμή έχω 50k+ κέρδος την βδομάδα, άρα ακόμα και με τις σημερινές τιμές εισιτηρίων, μετά από δύο χρόνια θα έχω και μεγαλύτερο γήπεδο τουλάχιστον κατά 2-3χιλιάδες,ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, πολλά περισσότερα χρήματα από τα 300k που σου δίνουν όταν αρχίζεις και κατά πολύ νεαρότερο, με μεγαλύτερο σκιλ και προοπτική, άρα και καλύτερα εμπορεύσιμο, ρόστερ από αυτό που παίρνεις όταν ξεκινάς.Εχω ήδη 4άρι προπονητή, γιατρό και pr manager.

Επιπρόσθετα, με το να έχω υψηλά αποθεματικά, αν η συγκυρία είναι καλή και υπάρχει καλή φουρνιά 18χρονων Ελλήνων, θα έχω τη δυνατότητα, αν θέλω, αντί να ξοδέψω όλα μου τα χρήματα στην βελτίωση του ρόστερ, να αγοράσω ένα πολύ ταλαντούχο 18χρονο, να πάρω 6ρι προπονητή και να αφοσιωθώ πρωτίστως στην εξέλιξη του.

This Post:
00
225312.273 in reply to 225312.272
Date: 11/12/2012 6:35:43 AM
Overall Posts Rated:
4141
οταν ξεκινησα το παιχνιδι τα ειχα ψιλοκανει σαλατα,ειδικα στο θεμα προπονησης.καθε βδομαδα σχεδον αλλαζα γνωμη.παντα ειχα ομως ανταγωνιστικη ομαδα,φτανοντας στους τελικους αλλα συνηθως εχανα,ακομα και στον ποντο.καποια στιγμη αποφασισα να φτιαξω ενα πλανο,οχι με σκοπο την ανοδο αμεσα,αλλα φτιαχνοντας μια ομαδα οπου θα ειναι παρα πολυ δυνατη μελλοντικα.επελεξα τιν συστημα θα παιξω,αγορασα καποιους πιτσιρικαδες(5) που ειναι συμβατοι στο συστημα,τα αρχικα τους σκιλ,και ξεκινησα προπονηση.για τις υπολοιπες θεσεις επαιρνα καλους,οχι θηρια,παικτες και κυριως συμβατους σε αυτο που ηθελα να παιξω.αυτη την στιγμη εχω μια καλη ομαδα,εχοντας ενα απο τα μικροτερα σε αξια ροστερ της κατηγοριας και με τους μικρους μου να ειναι ακομα 20-21 χρονων.θα μπορουσα ευκολα να ανεβω και φετος παιρνοντας 2 πολυ καλους ψηλους των 60-70 χιλιαδων,τους οποιους αντεχα οικονομικα ευκολα.παρολα αυτα δεν το εκανα,για τον πολυ απλο λογο οτι δεν με κυνηγαει κανεις ωστε να ανεβω κατηγορια.προτιμησα να μεινω στην τριτη και να βελτιωσω κι αλλο το γηπεδο μου και την ομαδα χωρις το αγχος των νικων.την νεα σεζον λοιπον θα συνεχιστει η προπονηση,η οποια δεν προκειται να σταματησει για αρκετες σςζον ακομα,και οταν θα ερθει η ωρα θα γινουν οι 2-3 προσθηκες που θα δωσουν στην ομαδα την δυναμη που χρειαζεται για να ανεβει κατηγορια και να ειναι πολυ ανταγωνιστικη στην 2η.οπως εχω διαβασει μερικες φορες εδω μεσα,το μπαζερμπιτερ ειναι ενας μαραθωνιος.μπορεις ή να κανεις μια ανταγωνιστικη ομαδα αμεσα χωρις μελλον,οπως εκανα στην αρχη,ή μπορεις να κανεις μια λιγοτερο ανταγωνιστικη στην αρχη με ολο το μελλον μπροστα της,οπου μπορει να φτασει πραγματικα ψηλα,οπως κανω τωρα.απλα,οσο απλο μπορει να ειναι,χρειαζεται υπομονη.

This Post:
00
225312.275 in reply to 225312.272
Date: 11/12/2012 7:12:00 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Κοίταξε να δεις. Το υπερβολικά συντηρητικός τρόπος παιξίματος είναι σχετικό και υποκειμενικό.
Αναλόγως από ποια οπτική γωνία το βλέπει κανείς, αλλά και σε τί βάθος χρόνου.
Εξηγούμαι.
Αν κάτι έχω αντιληφθεί, διαβάζοντας ποστς παλαιότέρων χρηστών(συμπεριλαμβανομένου και εσένα) σε διάφορα νήματα, είναι ότι μέχρι τουλάχιστον την τρίτη κατηγορία, προτεραιότητα πρέπει να είναι το γήπεδο και η αύξηση της χωρητικότητας του, αφού ακόμα και αν τουμπανιάσεις και κάθε χρόνο ανέβεις κατηγορία, θα φτάσεις στην τρίτη όπου δεν θα μπορείς να ανταπεξέλθει,ς είτε γιατί δεν θα μπορείς να αποκτήσεις παίκτες αντάξιους του επιπέδου της ΙΙΙ, είτε γιατί ακόμα κι αν σου τύχουν 1-2 πωλήσεις-λαχεία και αποκτήσεις καλύτερους παίκτες, δεν θα μπορείς να συντηρήσεις το ρόστερ.
Το πιο πιθανό δε, είναι να μην φτάσεις καν στην τρίτη κατηγορία, αλλά να τελματώσεις στην 4η και να χρειαστείς όταν το αντιληφθείς ακόμα 1-2 χρόνια επιπλέον παραμονής εκεί μέχρι να είσαι πλήρως ανταγωνιστικός για άνοδο.
Συμπερασματικά λοιπόν και με πρόχειρα νούμερα, απλώς για να αναδείξω το σκεπτικό μου, θεωρώ ότι μία σεζόν έξτρα του "προβλεπομένου" στην 5η κατηγορία είναι προτιμότερη από μία σεζόν νωρίτερα στην 4η. Δηλαδή με σωστή διαχείριση ομάδας, γηπέδου και οικονομικών, με δύο γεμάτες σεζόν στην 5η και άνοδο, θα έχω καλύτερες ελπίδες για παραμονή στην 4η άλλες δύο σεζόν και προβιβασμό στην ΙΙΙ. Αντίστροφα, με μία γεμάτη σεζόν στην 5η και ευκαιριακή άνοδο, θα χρειαστώ ίσως τέσσερις σεζόν στην 4η για να σκεφτώ άνοδο.

Αν δούμε και τον αριθμό των bots στην IV, μάλλον καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι εξ αυτών, πρέπει να είναι απογοητευμένοι χρήστες που έχοντας ανέβει εύκολα και γρήγορα από την V, διαπίστωσαν ότι δεν έχουν την οικονομική υποδομή, να φτιάξουν γήπεδο και συγχρόνως να αποκτήσουν και να συντηρήσουν ρόστερ που θα τους δώσει άνοδο στην III εξίσου γρήγορα, βαλτώσανε και τα παρατήσανε.

Στο όλο σκεπτικό μου μάλιστα έχω αποδεχτεί και ενστερνιστεί τις βασικές συμβουλές σου για γήπεδο(αύξηση χωρητικότητας, έσοδα και συσχετισμό με ανταγωνιστκότητα της ομάδας), αλλά και για μεταγραφές(να αγοράζω παίκτες που θα μπορούν να ανταποκριθούν στην επόμενη κατηγορία).

Να'σαι καλά φίλε, ακόμα κι αν εξακολουθούμε να διαφωνούμε, να ξέρεις ότι ήδη με έχεις βοηθήσει πάρα πολύ. Σε ευχαριστώ.

Advertisement