A végén lévő kérdések komolyak, de igazából nem számítok rá, hogy értelmes választ kapok rá.
Nincs garancia, hogy szükség lesz dh-kra, de nem értem, miért kérdezel vissza. Mondtam bármi olyasmit, hogy ezt ne csináljuk, vagy abba ne fektessünk energiát, mert úgysem kell? Pont azt mondtam, hogy minden lehetséges, ezért mindenre fel kell készülni és ebbe nekem beletartozik az is, hogy kiedzünk pár dh-t, hátha.
Abban meg tévedésben vagy, hogy az irányító edző bázis rovására megy a dh edzés. Senki nincs belekényszerítve a dh edzésbe, az edz, aki vállalja. Olyan nem volt még, hogy valaki irányítót akar edzeni és megkérjük, hogy dh-t eddzen. Olyan sem, hogy valaki jelentkezik nevelőnek, mindegy neki a poszt és dh-ra irányítjuk, ezek kivétel nélkül irányító, vagy center neveltet kapnak. Csak az edz dh-t, aki kimondottan dh-t akar edzeni.
A logisztikád ott megbukik, hogy nem mindenki úgy jelentkezik, hogy bármilyen posztra tud edzeni. Ha pl jelentkezik 15 ember, hogy irányítót edz, 5 ember center-ecs nevelésre jelentkezik és ketten azt mondják, hogy mindegy milyen posztra, azt logisztikázhatod, ameddig akarod, akkor sem lesz normális magasember állomány. Továbbá aki tapasztalt nevelő, azzal a scout max pr-tevékenységet folytat, mert egyrészt nem tud neki a scout újat mondani, másrészt nem is nagyon engedné a beleszólást. A gond pont az, hogy a tapasztalt nevelők vannak kevesen. Belefásultak, vagy sosem érdekelte őket, vagy éppen úgy gondolják, hogy ők már kineveltek eleget. Nem jó a helyzet, de ez van, ebből kell főzni. Akit tényleg érdekel a válogatott sorsa, az úgyis tesz érte, amit tud.
Amúgy meg dh-ból sem csak dobógép van. Lehet pl kimondottan védekező dh-t, vagy bent támadó dh-t edzeni.
Don't feed the troll