Sziasztok!
Ígértem részletes beszámolót, és mivel lassan lejár a "mandátumom", úgy gondoltam, hogy az elmúlt két szezont értékelem egyben.
33. szezon: ebben a szezonban az EB-selejtezőn vettünk részt. Az elején még hátrány volt számomra, hogy nincs Liga-tapasztalatom, és úgymond prémium kategóriás játékosokkal még nem dolgoztam. A selejtezősorozat tökéletes tanulópénz volt számomra, megtanultam végre a játék sava-borsát, mindezt úgy, hogy ez nem ment az eredmények kárára. Jó eredményeket értünk el, és tökéletes összefoglalása volt a szezonnak a spanyol kapitánytól kapott üzenet, miszerint a magyar válogatott a mezőny "underdog" csapata, és nagy meglepetéseket fogunk okozni a jövőben. A szezon végén búcsúztattuk Gondát.
34. szezon: megjöttek azok a meglepetések! Kezdődött az előrébb rangsorolt finnek első legyőzésével, majd futottunk egy jót gyengébb csapatok ellen, aztán jött a negatív meglepetés: az Izrael elleni vereség, ami nagyrészt a rosszul megválasztott taktikának köszönhető. A finnek második lepofozása aztán kárpótolt minket, a végállomás pedig a negyeddöntőben, egy talán túl nagy különbségű vereség lett Lettországban. De szégyenkeznivalónk nincs, egy végül döntős, végső győzelemre is esélyes csapattól kaptunk ki, talán a várakozásokat is túlteljesítve. Ez a szezon jó irányvonalon indította el a válogatottat, és még Triebet is megtaláltuk. Elbúcsúztunk Antal Endrétől, Klárik Lénárdtól és a szezon beugrójától, Bajusz Gábrieltől.
Konklúzió: leginkább az, hogy óriási potenciál volt/van ebben a keretben, annak ellenére, hogy legalább ennyire óriási az érdektelenség a magyar játékosokkal és a válogatottal kapcsolatban. Jó lenne, ha mélyebb lenne a merítési lehetőség, de abból kell főzni, ami van. Egyelőre elég finomra sikerült. :) Köszönöm mindenkinek, aki válogatottat tart formában, vagy fiatalabb, esélyes játékost nevel!
Aki nélkül nem sikerült volna: óriási köszönet annak az embernek, aki az első percben felajánlotta a segítségét, és azóta is folyamatosan tanácsokkal lát el. Ő pedig az előző kapitány, Cimi. Higgyétek el, nélküle nem érte volna el a válogatott ezeket az eredményeket! Köszönöm neki!
A jövő: Jelenleg is zajlik az utánpótlás újbóli feltérképezése, a megfelelő fiatalok beépítése. Úgy hiszem, hogy jönnek még meglepetések a jövőben is. :)
Ha a közösség elégedett, és van igény arra, hogy folytassam a megkezdett munkát, akkor nagyon szívesen vállalok még két szezont, de ez már Rajtatok múlik. ;)
Ha valakinek van véleménye, ötlete, tanácsa, egyéb hozzászólása, akkor ne titkolja el!
A végén pedig még egyszer köszönöm a sok segítséget, támogatást, szurkolást! Csak így tovább!
Last edited by fotonfun at 5/17/2016 12:13:45 PM