Na bekove sam uvek trosio poprilicno malo, ranije Bancevic 500k, Dongwen 890k, Daliang 1.5m, Yingyun 1.4m...Sadasnji bekovi Kaiyu 3.8m, Jugovac 2.5m, Menyhert 1.8m. Prva 2 su dovedeni na pocetku sezona kada su imali 31god. U ovakvoj ekonomiji i Chaperon i Trevellin bi u tim godinama bili prodati za preko 4m lagano. Ako si pratio listu, video si i sam da su slicni igraci sa 32god odlazili za 4m.Bajaga je otisao za 4m sa 32god (u vreme kad sam doveo Kaiyua), a slican kvalitet igraca je kao Trevellin. Revan je doveo Wai-a koji je slican kao Chaperon za 4.2m a sad ce 33god, etc.
Nikada se nisam hvalio da dobro baratam finansijama, naprotiv, uvek sam smatrao da sam najgori/jedan od najgorih u prvoj ligi sto se tog segmenta tice.
Gubio sam na transferima po 500k-1m vrlo cesto. Npr. Bergervoeta sam uzeo za dosta vece pare nego sto je vredeo i znao sam da cu na njemu biti na gubitku, ali morao sam da dovedem Branezcu jos jednog blokera ;)
Morona sam stavio na listu u vreme kada je retko ko na vezi, samim tim i gubitak veci od 1m na njemu. Vedeshkina sam preplatio da isprobam Patient, takodje se znalo da ce finansijski to biti veliki minus, etc.
Bilans transfera od -50% pokazuje moje 'eksperimentisanje' sa transferima.
Uvek mi je pre finansija i uspeha bilo bitnije da sklopim tim koji ce mi biti zanimljiv da vodim.
Dovoljno je da se vidi da nikada nisam predavao 2. mec finala pleyoffa/pleyouta zbog dodatne zarade (koja nije mala), i shvata se da meni taj segment igre nije toliko bitan, iako znam da je novac bar 90% uspeha na ovoj igrici.
a znas da sam ušao sa minusom od 500k, to sam već pisao
Pisao jesi, ali ne znam. Nemas dokaz, niti mozes da imas dokaz, a ja ne mogu da ti provirim u finansije da proverim, tako da se sve svodi na verovanje, a tebi ne mogu da verujem.