Och i ja tam napisałem, że nie trenujmy defa? O serio? No ale jak napisałem wcześniej mniejsza.
Nie. Ja sugerowałem, żeby bardziej trenować defa (że powinien być najwyższym skillem reprezentanta) a Ty odpisałeś, że to bez sensu, że w tej grze rządzi atak. Kilkanaście maili na ten temat wymieniliśmy. Ale nieważne. Dla Ciebie to wygodniej nie pamiętać a mi się też nie chce tego ciągnąć.
Bo np. czemu uważasz, że boki są nie ważne nie wiem (przecież że mają znaczenie przekona się każdy kto obejrzy kilka spotkań),
Nic takiego nie napisałem. Sam w swoim zespole staram się zwracać uwagę na wszechstronność i dzięki temu pogoniłem sporo zespołów z dużo wyższymi pensjami.
Ale to jest temat wtórny w tym dyskusji. Jakieś tam się wytrenuje, takie jakie będą potrzebne, mi się teraz nie chce aż tak strasznie dokładnie tego analizować, bo to nie jest tak bardzo istotne dla tematu odwracania.
czemu nagle wyjeżdżasz mi tu, z wzrostem? Może nie wpływa na grę (a szkoda) ale wpływa na trening.
Bo kompleksowo podchodzę do tematu. Uczciwie opisuję wszystkie plusy i minusy. Nie wciskam ciemnoty, że pomysł ma same plusy. Ale rzetelnie je porównywuję i wychodzi mi, że minusy są nieporównywalnie mniejsze od plusów.
Tak jak wcześniej mówiłem, główny argument. IS = RB = ID = 18 -> pensja = 360k. IS = RB = OD = 20 -> pensja 120k i lepsza gra.
Boki to przy tym kwiatek do kożucha. Przecież jakby JW miał wszystkie skille obwodowe wyższe o 1 poziom to też by był powoływany. Jeśliby miał wszystkie niższe o poziom to też. Myślisz, że taki detal z najwazniejszego zawodnika nagle zrobiłby z niego zawodnika nie łapiącego się do kadry? No nie sprowadzajmy tematu do absurdu.
Ale ja zdaję sobie sprawę z kilku drobnych wad mojego pomysłu. Ale w dyskusji można wypracować model jak postępować, żeby je minimalizować a maksymalizować zyski. Tymczasem Ty zupełnie przechodzisz do porządku nad plusami mojego pomysłu, zupełnie nie dostrzegasz problemu, że zawodnicy 23-letni przestają być trenowani bo ich pensja robi się za wysoka, a skupiasz się na sprawa 10 razy mniej ważniejszych (nie twierdzę, że nieważnych).
Co z tego, że założysz nawet najbardziej niedorzeczną kombinację skilli i ją zaprezentujesz?
Nic z tego. To był tylko przykład, że w BB jest sto innych niedorzeczności mających jeszcze mniej wspólnego z realem niż odwracanie. Ale nikomu to nie przeszkadza. Odwracanie to byłaby tylko sto pierwsza niedorzeczność. Ale taki jest silnik i trzeba się do niego dopasować. Tyle.
Ja już napisałem raz, napiszę drugi raz tempo to jedyny wyznacznik
Nieprawda. Co z tego, że będziemy się jarać trochę wyższym tempem skoro zawodnicy w wieku 24 przestają trenować z powodów ekonomicznych. Nic im szybsze tempo nie daje, skoro jego nie używają.
Pensja? No trudno
No właśnie - trudno. Zawodnicy przestają trenować. Takie są fakty. I jeśli dalej będziemy ich trenować wg starego modelu to kadra nigdy nie będzie mocniejsza niż teraz, bo zawodnicy przestaną trenować. Od czasu do czasu znajdzie się jakaś farma, która wyżyłuje jednego zawodnika czym tylko przyśpieszy jego koniec.
albo płyniemy z falą albo toniemy w przeciętności nie widzę innej drogi.
Nie trafione porównanie, skoro wszyscy płyną z falą to właśnie to jest przeciętne.
Poza tym może u C to ładnie wygląda, ale zróbmy sobie PG JS, OD, HN i PS 20 i JR 17 pensja 600k,
Ale rozmawiamy na poważnie? Przecież takich zawodników nie ma i jeszcze długo nie będzie. Więc nagle dlaczego to jest problem przy odwracaniu?
teraz zamieńmy OD z ID i dodajmy RB (wszak też musi je mieć w twojej teorii) automatycznie zmienia pozycję na SFa i zarabia o 200k więcej,
Wg mojego kalkulatora spada o 200-250k, przelicz jeszcze raz, ale tak jak mówiłem, tacy zawodnicy i tak nie istnieją.
to PG doczekamy w wieku emerytalnym.
Taka jest kolej rzeczy w tego typu grach. Gdy gra robi się dłuższa stażem to najlepsi zawodnicy muszą być coraz starsi, teg
Last edited by B.B.King at 12/18/2009 2:35:33 PM