I na Jareta mu najdov mesto. Si trenira i napredna izminative nedeli. Na skok sut, tehnika i vnatresen sut e sega podobren za 1 skil. Cela sezona ke treniram skok sut i eden na eden. Prioritetno skok sut (da ne se luti selektorot). Ke rotiram na sekoi 2 nedeli skok sut 1 nedela eden na eden. Ke mu dojde 7 nedeli skok sut i 3 nedeli eden na eden do kraj. Se mislam sto da pravam na allstar pauzata. Ocekuvam da go napravam 12 na skok sut, 9 na prodornost i 8 na tehnika. Narednata sezona sigurno ke go prodavam. Ke ima dobri napagacki skilovi i koj se nafaka da trenira nadvoresna odbrana dobro ke mu dojde. Pa ako ima uste talent neka mu e so sreka.
Uste sega vi kazuvam, ne planiram sezonava da mu dadam nitu edna nedela trening nadvoresna odbrana. Ne planiram da si narusam trening planot. Baska so mojot plan za skok sut i eden na eden mislam deka ubavo ke si napreduva (imam trener 6), plus ke si zarabotam, a i nema da ja ostetam mladinskata reprezentacija zasto Jare e samo 18 godini i do 21 godina ima vreme za napredok na drugite skilovi. Poarno kaj mene sezonava so trener 6, otkolku da go dadam kaj drug so trener 4 ili 5.