BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Diskusija o treningu mladih

Diskusija o treningu mladih

Set priority
Show messages by
From: Maly_mrav

This Post:
22
172107.27 in reply to 172107.26
Date: 1/25/2011 5:53:09 PM
Overall Posts Rated:
5151
Moram te demantovati. Moj bek je podigao IS za 4, dok sam mu dizao DR za 8 skilova.

Delimicno tacan demanti :)

Brzina napredovanja IS tokom treninga one on one - forwards, zavisi pored trivijalnih stvari (tipa trener, godiste) pre svega i najvise od visine igraca! IS skace zqa 3-4 nedelje kod 200+ , zatim 4-5 nedelja kod 190+ a za ove 180 i pahuljica nekad treba i 6-7 nedelja... S druge strane HN DR usporava visinom

Slicna je stvar i sa ID pri treningu OD. S tim sto su ovde cifre 6-8 nedelja za one 200+ a cak do 12 nedelja za 180 i kusur...

Jednu drugu stvar bi zeleo da sugerisem trenerima mladih reprezentativaca

Vodite racuna da je trening najaci kada igrac ima 18, 19... posle usporava!

ne propustite priliku da tada izabirate one treninge koji dizu 4 skila a jer tada i sekundarni napreduju brze!! pogotovo one on one fwds ili wings

Tu se drasticno nisam slozio sa Dzukcem koji je za Tarabu kao SF predlagao prvih godina OD ID i PS u fazonu da se prvo najbitniji nabudze... (tu izuzimam OD koji je odlican zbog ID sekundarnog kao i HN DR)

i Jos jedna bitna stvar... ako je jedan skil na 10 a drugi na 2 drasticno duze ce trebati da se digne sa 10 na 11 nego sa 2 na 3... ne samo zato sto nizi skil brze napreduje, nego sto je u formulu ubaceno da visi skil VUCE nizi srodan, a nizi USPORAVA visi srodan!

Tako da matematicki dolazimo do jednostavne formule.... Rotirajte, tako da sve bude ujednaceno, trening je najbrzi... vodite racuna o visini pri izboru najjaceg oruzija igraca i iskoristite 18te i 19te godine najbolje

From: Jabus

This Post:
00
172107.28 in reply to 172107.27
Date: 1/25/2011 6:22:16 PM
Overall Posts Rated:
9393
Delimicno tacan demanti :)

Brzina napredovanja IS tokom treninga one on one - forwards, zavisi pored trivijalnih stvari (tipa trener, godiste) pre svega i najvise od visine igraca! IS skace zqa 3-4 nedelje kod 200+ , zatim 4-5 nedelja kod 190+ a za ove 180 i pahuljica nekad treba i 6-7 nedelja... S druge strane HN DR usporava visinom

Uh... ovo mi je diskutabilno. Trenirao sam duže vreme (jedno polusezonu) 1na1 i rezultati za IS, DR, HA i JS su mi bili skoro identični za sve igrače (sitne razlike su bile zbog godina), a visine su se kretale od 183 do 206. Tadašnji KC (potencijal 4, 21 god, 206 cm) je za 6 treninga imao 2 up-a IS, 3 DR, 2 HA (mada mu je podskil IS verovatno bio visok, s obzirom da je sa 18 godina popio jedan trening IS, dok još nisam imao pojma o igri).

ne propustite priliku da tada izabirate one treninge koji dizu 4 skila a jer tada i sekundarni napreduju brze!! pogotovo one on one fwds ili wings

I ovo mi diskutabilno. OD i JR značajno usporavaju sa 21, 22, 23 god, dok nisam primetio takvo značajno usporenje sa DR i HA. Nekako više volim da igrač dobije te teže trenirane skilove, a posle da ga dorađujem sa 1na1 :)

From: Maly_mrav

This Post:
00
172107.29 in reply to 172107.28
Date: 1/25/2011 7:54:53 PM
Overall Posts Rated:
5151
OD i JR značajno usporavaju sa 21, 22, 23 god, dok nisam primetio takvo značajno usporenje sa DR i HA.

mislim da podjednako usporavaju, kombinovanje sa visinom donosi razliku.

Ne zaboravi da su engine pravila dvojica astrofizicara... nevidjeno je komplikovan, i jako ga je tesko prokljuviti!

IS, DR, HA i JS su mi bili skoro identični za sve igrače (sitne razlike su bile zbog godina), a visine su se kretale od 183 do 206. Tadašnji KC (potencijal 4, 21 god, 206 cm) je za 6 treninga imao 2 up-a IS, 3 DR, 2 HA ...

jako tesko moze da se napravi realna opservacija na jednom ili 2 up-a, upravo zbog startne vrednosti podskila... visina, pokazalo mi se kroz treninge igra veoma bitnu ulogu, pogotovo, kasnije kada treninzi uspore... ako treniras visoke igrace od ili hn/dr usporenje je znatno dok kod niskih i nije toliko - mislim da u tim kombinacijama formula pravi drasticne razlike. Ako tome pridodas i da treniras visi skil od ostalih mozes dosta vremena da izgubis....

Moja opservacija za trening prvo 4 skila putem - one on one - treninga, odnosila se prevashodno na SF pozicije gde je visina negde prednost a negde mana, jer treniras sve... s tim u vezi idealan SF je 190-200

From: Jabus

This Post:
00
172107.30 in reply to 172107.29
Date: 1/26/2011 10:00:20 AM
Overall Posts Rated:
9393
Ja sam trenirao do sada samo PG i SG. I nekako sam više voleo da u početku treniram skilove koji inače sporije napreduju i za to sam koristio treninge koji se ne podudaraju: presing, spoljni šut, dodavanje. (Ne podudaraju se, jer nijedan od njih kao sekundarni trening ne trenira ono što ostala dva treniraju kao primarni).

Takav trening me je spasio nekih drugih, tako da nisam recimo 1na1 morao mnogo da treniram (a to što sam ga trenirao me spasilo da uopšte ne treniram JS - ja nikada, u 9 sezona, koliko treniram spoljnu liniju, nisam koristio trening skok šuta, a JS mi je kod svakog igrača, nakon što završim sa njegovim treningom, uvek bio veći od JR).

Opet, stvar je ukusa ko će šta odabrati. Ja sebe ne smatram dobrim taktičarem, ne umem da ubodem odbranu, pa to rešavam igračima sa visokim OD i ID - i to su mi prvi skilovi koje treniram ili skilovi na osnovu kojih kupujem igrača na TL. Uporedo sa OD, treniram na početku i JR, jer imam loša iskustva sa tim treningom kad igrač ostari. I za sada mi taj način donosi rezultate - što ne znači da je ovaj način jedini moguć, ali je delotvoran :)

Last edited by Jabus at 1/26/2011 10:01:27 AM