От маю питання: Як мені здалося ми маємо хороших блокерів, і багато разів грали 3-2, і також персонально грали навіть більше, аніж 3-2, то чому ми граємо тактику 4+1, адже це дірява тактика, на мою думку. А я її тестував багато товариських матчів, значно доцільніше є тоді уже грати персонально, або 3-2.
Чому ми обрали - найбільш непрацюючу тактику, адже мали напрацювання грати персонально, або хоча б 3-2.
По суті, це дати шанс супернику, там де він його не мав(єдина гра, здається 4+1 у нас була проти Барбадосу, а це не та Збірна, яка покаже, що у нас це працює)...? Дивний і нераціональний вибір, у плей-офф зіграти таку для нас слабку оборону...
подивившись минулого сезону на італійців, як вони використовують 4+1 і як вона в них працює, не вважаю її непрацюючею. раніше я вважав її захистом проти команди одного гравця. і так, в такому випадку вона працює ідеально. але це також варіант зробити зону, не зменьшуючі собі підбір (щоправда і не покращуючі командний захист).
чому працює 3-2 проти внутрішних тактик? - тому що в більшості випадків в тебе під кільцем захищаються великі, незалежно від того, хто атакує. з 4+1 таж сама ідея: 4 гравця грають зону, 2 на периметрі, 2 у фарбі. у випадку, коли ти граєшь у 3 малих і зовнішню 4+1, один з малих має грати +1, бо це було б дивно, якби великий захищався персональко проти найкращого outside scorer'а. залишаються два малих і два великих. як раз два на фарбу, два на периметр. так це в ідеалі. ми бачимо, що при 4+1 негативних місматчів набагато більше, ніж позитивних. але в цілому вона працює. як я писав минулого сезону, здається що в італійців більш сприятна ситуація в цьому плані. чому? як?
я розглядав всі 3 варіанта
персоналка. болгари грають з блокером на Ц. він не дуже активний, не дуже забивний. тому грати персоналку з блокером на Ц, якось немає сенсу. хоча в першій грі грали так, і вони зіграли непогано, навіть 4 блоки поставили. там усього в центрів 5 промахів, мабуть на місматчах. тому я писав, що можна зіграти персоналку з блокером на МФ. так, МФ в них часто кидає средні-дальні, але як всі могли бачити, в щавеля ЗЗ=9, в протіча ще вище. я не знав що болгари гратимемуть, але боявся що наші малі не закриють 1-в-1 малих болгар. незважаючі на те, що в борісенка і деркача найвищі обидва захиста серед усіх малих, але ми стабільно при персоналці не закриваємо ЛФ суперника. хотілось додати місматчів. та й блокер захищающийся як МФ не давав би максимум до командних рейтингів
3-2. очевидно що можна зіграти 3-2. але при 3-2 ми програємо підбір. і я не вважав (не вважаю і зараз), що нам потрібно було посилювати зовнішній захист. тобто, єдине що давало 3-2 - це місматчі, за рахунок підбору, і командного ближнього захисту. ну ще, теоретично, покращує шанси на перехоплення і знижує відсоток асистів в супреника, але це такі неконтрольовані дії, що не знаю даже...
4+1. дає місматчі, не понижуючі підбір та внутрішній захист. так багато питань. хто в них найкращий скорер? хто в нас +1? може це взагалі був протіч і тоді це ключовий чинник поразки. негативні для нас місматчі - так, було. багато. також було багато позитивних
загалом не бачу проблеми в захисті в цій грі. і в мене персонально немає відчуття, що інший захист був би краще. от після гри з сербами було відчуття, що з персоналкою було б краще. тут такого відчуття немає. так, гра досить близька, різниця в 1-2 влучних кидкка могло дати нам шанси