Nie brnijmy w tego defa, bo ja co najwyżej pisałem o proporcjach, a ty że ja Ci napisałem, że defa nie trenuje się w kadrze, poza tym nie wiem czy zauważyłeś, ale od tego czasu troszkę zmienili silnik.
Dokładnie, zwróciłem uwagę, że Twoje proporcje były zbyt niekorzystne dla defensywy. Ale to nieważne, chodziło mi tylko o to, że wiedza o zawodnikach i poglądy ewoluują. I pewnie tak samo będzie względem odwróconych zawodników. Więc nie wymagaj ode mnie z dnia na dzień gotowej recepty z dokładnością do trzeciorzędnego boku, bo to zacząłeś ode mnie tego wymagać, gdy tymczasem na dla zawodników starego typu nie jest to istotne (każdy selekcjoner powołuje w ciemno zupelnie nie patrząc czy ma jakiś obwodowy skill o dwa poziomy wyższy czy niższy).
Co? Jak może spadać? (odpaliłem to w 2 kolejnych i każdy pokazuje to samo) więc ty chyba nie uwzględniasz zbiórek, albo twój kalkulator nie uwzględnia zmiany pozycji.
Albo Ty nie uwzględniłeś, że temu zawodnikowi z dodanym RB oraz ID należy odjąć OD. Przelicz proszę jeszcze raz.
A czemu przyjąłem 20? Bo ty przyjąłeś 20
Ale różnica jest taka, że ja przyjąłem 3 skille fenomenalne (18) reszta nieruszana. Po odwróceniu dalej były tylko trzy skille ale legendarne (20) - co jest realne patrząc na JW. Tymczasem Ty przyjąłeś 5 skilli legendarnych (20) i jeden niesamowity (17) u zawodnika nieodwróconego! A u odwróconego 7 skilli legendernych (lub 8 jeśli zapomniałeś w kalkulatorze obniżyć OD)/ To jest wprowadzanie absurdu. Już trzeba było dla świętego spokoju zrobić wszystkie 10 legendarnych i już w ogóle nie byłoby problemu z jakimkolwiek odwracaniem bo już by nie było co odwracać ;-)
No ale ok, czy mi się wydaje czy przyrost pensji JW dzięki zmianom BBków ma się nijak do jego przyrostu w skillach, więc nie wiem naprawdę nie wiem czy w dobrym kierunku idą twoje rozważania, skoro BBcy chcą zrobić wszystko, żeby dało się utrzymać takich graczy
Ale przecież właśnie możłiwość odwracanie jest metodą na obniżenie pensji ;-) Tylko trzeba na to wpaść ;-)
To mi przypomina dowcip.
Powódź, cała wioska zatopiona, tylko dachy chałup wystają spod wody. Na jednej z nich siedzi jeden z poszkodowanych. Podpływa motorówka i ratownik mówi:
- hej przyjacielu, wsiadaj, uratujemy Cię!
- nie, nie trzeba, wierzę w Pana, On na pewno mnie uratuje - odpowiada tamten i zaczyna się modlić.
Dzień później znowu podpływa motorówka
- hej przyjacielu, wsiadaj, uratujemy Cię!
- nie, nie trzeba, wierzę w Pana, On na pewno mnie uratuje
Sytuacja powtarza się trzeci raz i w końcu gość umiera z głodu.
Wchodzi do nieba, staje przed obliczem Pana i ma do Niego pretensje:
- Panie, przecież ja w Ciebie tak wierzyłem, a Ty mnie nie uratowałeś
- Ty głupcze, przecież 3 razy wysłałem po Ciebie motorówkę a Ty byłeś ślepy i tego nie zauważyłeś ;-)
I taka sama sytuacja jest w BB. Byli sobie reprezentanci, ale przyszła powódź wielkich pensji i farmy posiadające reprezentantów zaczęła zatapiać. Farmy toną i toną. W okolicy siedział sobie Al_Said. Podpłynął do niego B.B. King i mówi:
- hej przyjacielu, jest sposób, żeby farmy nie tonęły, trzeba odwrócić reprezentantom trening.
- nie, nie trzeba, wierzę we wszechmocnych BB-ków, oni na pewno uratują reprezentantów i wymyślą sposób na obniżenie pensji.
A co wtedy odpowiedzą BB-cy?
- Ty głupcze, przecież specjalnie wymyśliliśmy zmianę krycia, żeby wykorzystać ją do obniżenia pensji tylko byłeś ślepy i nie skorzystałeś ;-)
A jeżeli tak będzie to obawiam się gracze z twojego systemu zawsze będą gorsi od tych trenowanych normalnie, bo normalny trening jest po prostu szybszy.
Przecież zawodnicy ze starego systemu prędzej czy później dojdą do granicy potencjału. Jeśli pensje najwięcej zarabiających zawodników będą obniżone no to przecież progi też - trzymanie takich samych progów byłoby bez sensu.
A poza tym. Jeżeli. Na razie nie ma jeżeli, silnik jest jaki jest i trzeba na takim grać.