BuzzerBeater Forums

BB Hellas > [ΕΘΝΙΚΗ] Συζήτηση

[ΕΘΝΙΚΗ] Συζήτηση (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: thanos

This Post:
00
124401.271 in reply to 124401.270
Date: 1/19/2010 9:14:45 AM
Overall Posts Rated:
272272
Και ποιος θα ειναι??? Ο Panagiwtis_Giannakis???? ελεος....

This Post:
00
124401.272 in reply to 124401.270
Date: 1/19/2010 9:18:01 AM
Overall Posts Rated:
112112
Και να μην είμαι σίγουρα θα τον προτείνω στον διάδοχό μου.
Πάραυτα χρειάζομαι τη γνώμη σου στα παραπάνω ερωτήματά μου.
Έχω ακόμα 3 παιχνίδια με δύο σχετικά υποδεέστερες ομάδες και με μία ισάξια. Με δεδομένο ότι η πρόκριση χάθηκε οριστικά έπειτα από την ήττα με τη Σουηδία, το χθεσινό παιχνίδι και τα τρία επόμενα προσφέρονται για να βρω μία καλύτερη χημεία μεταξύ των παικτών μας.
Ιδιαίτερα θέλω να καταλάβω γιατί η Υπομονετική επίθεση πάει τόσο άσχημα στην Εθνική μας και τόσο καλά στο σύλλογό μου.
Και δεν το λεω για να κάνω σύγκριση, όπως έγραψε ο Νίκος, αλλά γιατί χρησιμοποίησα την ομάδα μου σαν πειραματόζωο μόνο και μόνο για να ξαναχάσω με την Εθνική και άνετα κιόλας. Ρίξε μία ματιά στα στατιστικά χθες, ήταν η πιο άσχημη εμφάνιση. Μετά διέθεσε 1 λεπτό και κοίταξε τα 2 τελευταία μου παιχνίδια με το σύλλογο.
Από αυτά που έχω καταλάβει για την υπομονετική είναι: Βάζεις παίκτες με υψηλό χειρισμό και μπάσιμο ώστε να εξασφαλίσεις μία καλή τελική προσπάθεια ακόμα και με ατομική προσπάθεια στο τέλος της επίθεσης. Βάζεις χαμηλό τριάρι και αφού επιλέξεις man to man στην άμυνα κοιτάς να έχουν καλή προσωπική άμυνα ο καθένας τους, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να προκαλέσεις και λάθη σε αντίπαλες ομάδες που παίζουν κυρίως συστήματα γρήγορου tempo.
Σκοπός της είναι να ελεγξεις το ρυθμό απέναντι σε αντιπάλους που έχουν υψηλά ποσοστά στην επίθεση. Με την Λεττονία θεωρώ πως το πετύχαμε. Γιατί όμως επιθετικά συμπεριφέρονται έτσι οι πάικτες μου?

Last edited by Kajabbar at 1/19/2010 9:18:17 AM

The secret of communication lies in defeat...
From: Antil11
This Post:
00
124401.273 in reply to 124401.11
Date: 1/19/2010 9:54:59 AM
Antil Global B.C.
IV.19
Overall Posts Rated:
138138
Και εγω βλέπω τα ασχημα αποτελεσματα και στεναχωριεμαι , προσπαθω να μάθω απο τα λαθη μου και σαν επιπλεον εμβαθυνση και απο τα λαθη του προπονητη....

θεωρώ όμως γελοιότητα το γεγονός της τοσο αρνητικής κριτικής απο ένα τόσο νεο χρηστη , που ούτε τους κανόνες δεν θα διαβασε....

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣ Ο ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΨΑΛΕΙ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΣΙΧΛΕΣ...!!!

This Post:
00
124401.274 in reply to 124401.273
Date: 1/19/2010 9:58:41 AM
Overall Posts Rated:
272272
χαχαχα....παιζει να εχει γινει κι αυτο φιλε μου!!!! Στην Ελλαδα των ακρων και της υπερβολης ζουμε....

This Post:
00
124401.275 in reply to 124401.272
Date: 1/19/2010 9:59:51 AM
Overall Posts Rated:
343343
Για να δεις την αποτελεσματικότητα μιας επίθεσης εναντίον μιας άλλης πρέπει να παίξεις με περίπου ισάξια ομάδα ή και κάπως καλύτερη έτσι ώστε να βγάλεις κάποια συμπεράσματα. Το ότι έπαιζες με ομάδες σαφώς κατώτερες σου και κέρδισες δεν το βλέπω σαν ένδειξη.

Τακτικές που μοιράζουν το παιχνίδι ναι θέλουν καλή πάσα τουλάχιστον από τους 3 της περιφέρειας. Από κει και πέρα η επιλογή του 3αριου σου δεν έχει να κάνει τόσο με την άμυνα, αλλά με το που θες να επικεντρώσεις το σκοράρισμα σου. Αν πχ ξέρεις πως το αντίπαλο 3αρι έχει χάλια εσ άμυνα, τότε είναι καλύτερα να επιλέξεις κάποιο που μπορεί να σκοράρει καλύτερα μέσα.

Το μπάσιμο τουλάχιστον στους ψηλούς αποδείκτικε πως δεν παίζει κανένα ρόλο ούτε στο πόσες προσπάθειες ανά τον χρόνο συμμετοχής αλλά ούτε και για τα ποσοστά τους. Υποψιάζομαι πως κάτι τέτοιο γίνεται και με τους γκαρντ. Η ουσιαστική χρησιμότητα του μπασίματος έχει να κάνει με λόγους προπόνησης αφού προπονεί πολλά 2ωντα αρκετά γρήγορα. Δεν μου προκύπτει κάτι άλλο.

Γενικότερα λοιπόν ο τρόπος που επιλέγεις την τακτική σου στην επίθεση πρέπει σαν σκοπό να έχει πάνω από όλα το τι μπορεί να σου δώσει πιο καλά αποτελέσματα. Τι ταιριάζει στην ομάδα σου καλύτερα, και σαν 2ο σκοπό να εκμεταλλευτεί τυχών αμυντικές αδυναμίες της αντίπαλης ομάδας.

Στην άμυνα σαφώς πρέπει να την προσαρμόσεις πάνω στον αντίπαλο σου, εάν είσαι σίγουρος για την τακτική του. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, πες πως θα παίξουν τρέξε και σούταρε. Η λογική λέει 3-2. Ναι αλλά εάν έχουν τέρατα ψηλούς τότε ότι στοπς κάνεις, θα τα χάσεις σε ριμπάουντς. Οπότε τελικά ίσως η καλύτερη επιλογή είναι το μαν το μαν.

Στο θέμα τέμπο. Όντως στο αληθινό μπάσκετ ο ρυθμός είναι σημαντικός να ελεγχθεί, αλλά και πάλι δεν έχω καμιά ένδειξη πως αυτό μεταφράζεται στο παιχνίδι. Όπως και τα υπόλοιπα. Διαφέρει πολύ το μπάζερ από την πραγματική ζωή.

Στο θέμα αργές τακτικές είναι κάτι που συζήτησα άπειρες ώρες με πολλούς έμπειρους μάνατζερς, και το συμπέρασμα μου είναι πως υπάρχουν σαν λύσεις ανάγκης ή και απελπισίας.

Γενικότερα πιστεύω πως υπερτίμησες τις δυνάμεις σου και συμπεριφέρθηκες αλαζονικά μην αφήνοντας έμπειρους μάνατζερς να σε βοηθήσουν στην αρχή. Στάθηκες πολύ πάνω στην πορεία της ομάδας σου αγνοώντας το γεγονός πως στις κατηγορίες που έπαιζες/παίζεις ισχύει κατά βάση πως στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Στο επίπεδο όμως των εθνικών έχεις να αντιμετωπίσεις τους κατά βάση καλύτερους μάνατζερς της κάθε χώρας. Άλλο καμπιονάτο, άλλο Μοσχάτο που λέει και η διαφήμιση.

Ενδεικτικά θα αναφέρω πως σαν Κύπρος ζητήσαμε από τους Γερμανούς να παίξουν με τα 2α τους (ο 16ος παίκτης τους παίζει βασικός σε μας) έτσι ώστε να ευνοηθούμε σε περίπτωση ισοβάθμιων με άλλες ομάδες, και αυτοί στον επόμενο γύρο να έχουν 1 δυνατό αντίπαλο λιγότερο. Η απάντηση του ήταν πως αν έκανε κάτι τέτοιο θα τον σκίζαν.

Ακόμα όμως και αν δεκτώ τα λάθη σου με τις τακτικές, την κακή διαχείριση του ενθουσιασμού την θεωρώ απαράδεκτη, και αυτό γιατί μπορούσες απλά να ρωτήσεις και να πάρεις μια απάντηση που δεν θα χωρούσε παρερμηνείες. Ούτε όμως αυτό το κάνες οπότε επιστρέφουμε πάλι στην αλαζονεία.

Δεν λέω δουλεύεις σκληρά, αλλά αν δουλεύεις λάθος δεν φέρνεις αποτέλεσμα. Από αυτό όμως κρίνεσαι.

This Post:
00
124401.276 in reply to 124401.272
Date: 1/19/2010 10:01:35 AM
Athens Lions
III.1
Overall Posts Rated:
1313
Gia des kai esy ta 3 teleftaia paixnidia sou kai des ti paizane oi antipaloi sou kai ti epipedo eixane.
Egw lew kalytera na stamathseis na blepeis thn omada sou gia tin e8niki kai na deis ola ta paixnidia tou Asygkrathtou kai allwn omadwn ypshlou epipedou.
Twra pou 8a kaneis tin htta sou apo ton Bc Glyfada 8a katalabeis kai apo prwto xeri.
An exeis ypshlo xeirismo genika h omada sou den kanei la8h.Opote tsampa to patient pou antimetwpizei amynes full court.
To mono pou kataferes einai na rikseis to diko sou ry8mo.
Pires apla to teleftaio dekalepto kai eswses tin diafora ligotero apo 20 pontous giati epaikses dynata kai o allos eixe balei ta deftera.

From: Tomygun

This Post:
00
124401.277 in reply to 124401.275
Date: 1/19/2010 10:08:04 AM
Athens Lions
III.1
Overall Posts Rated:
1313
Eisai poly swstos Johnyb.Kai egw mazi sou.
Kai stamataw edw giati blepw oti tzampa milame.
Sto katw katw o ka8enas oti katabainei katalabainei.
Exe xari pou einai gia tin e8niki alliws an htan antipalos mou 8a xairomoun na eblepa tetoia pragmata.

From: GEORGE

This Post:
00
124401.278 in reply to 124401.277
Date: 1/19/2010 10:22:23 AM
Overall Posts Rated:
00
loipon sto mats eimastan aparadexti. epipleon na kanoume kamia niki na anevoume pagosmia katataksi.

episi kajabar min vazeis ipomonetiki.

This Post:
00
124401.279 in reply to 124401.278
Date: 1/19/2010 10:31:40 AM
Overall Posts Rated:
272272
οπως διαταξατε κυριε!!!

From: GEORGE

This Post:
00
124401.280 in reply to 124401.279
Date: 1/19/2010 11:02:18 AM
Overall Posts Rated:
00
ok me pernete stin plaka.
thano mpes re chat simera stin ora tou agona na sou leo thano,thano,thano

This Post:
00
124401.281 in reply to 124401.280
Date: 1/19/2010 11:10:31 AM
Overall Posts Rated:
6565
οκ ο προπονητης μας δεν εχει ξεκινησει καλα..δεχομαι επισης οτι εκανε αρκετα λαθη..αλλα ρε παιδια ελεος δεν γινεται να μπαινω συνεχεια κ να βλεπω να του τα χωνουν χρηστες απο iv κατηγορια..κοιταχτε να κανετε καμια νικη με τις ομαδες σας κ μετα χωστε τα στο παλικαρι.(δεν θελω να προσβαλω κανεναν απλα λιγος σεβασμος δεν βλαπτει)αφηστε τον ανθρωπο να κανει οτι νομιζει κ οταν τελιωσει η θητεια του βαλτε τον στον τοιχο κ πυροβοληστε τον

Advertisement