Κοίταξε να δεις. Το υπερβολικά συντηρητικός τρόπος παιξίματος είναι σχετικό και υποκειμενικό.
Αναλόγως από ποια οπτική γωνία το βλέπει κανείς, αλλά και σε τί βάθος χρόνου.
Εξηγούμαι.
Αν κάτι έχω αντιληφθεί, διαβάζοντας ποστς παλαιότέρων χρηστών(συμπεριλαμβανομένου και εσένα) σε διάφορα νήματα, είναι ότι μέχρι τουλάχιστον την τρίτη κατηγορία, προτεραιότητα πρέπει να είναι το γήπεδο και η αύξηση της χωρητικότητας του, αφού ακόμα και αν τουμπανιάσεις και κάθε χρόνο ανέβεις κατηγορία, θα φτάσεις στην τρίτη όπου δεν θα μπορείς να ανταπεξέλθει,ς είτε γιατί δεν θα μπορείς να αποκτήσεις παίκτες αντάξιους του επιπέδου της ΙΙΙ, είτε γιατί ακόμα κι αν σου τύχουν 1-2 πωλήσεις-λαχεία και αποκτήσεις καλύτερους παίκτες, δεν θα μπορείς να συντηρήσεις το ρόστερ.
Το πιο πιθανό δε, είναι να μην φτάσεις καν στην τρίτη κατηγορία, αλλά να τελματώσεις στην 4η και να χρειαστείς όταν το αντιληφθείς ακόμα 1-2 χρόνια επιπλέον παραμονής εκεί μέχρι να είσαι πλήρως ανταγωνιστικός για άνοδο.
Συμπερασματικά λοιπόν και με πρόχειρα νούμερα, απλώς για να αναδείξω το σκεπτικό μου, θεωρώ ότι μία σεζόν έξτρα του "προβλεπομένου" στην 5η κατηγορία είναι προτιμότερη από μία σεζόν νωρίτερα στην 4η. Δηλαδή με σωστή διαχείριση ομάδας, γηπέδου και οικονομικών, με δύο γεμάτες σεζόν στην 5η και άνοδο, θα έχω καλύτερες ελπίδες για παραμονή στην 4η άλλες δύο σεζόν και προβιβασμό στην ΙΙΙ. Αντίστροφα, με μία γεμάτη σεζόν στην 5η και ευκαιριακή άνοδο, θα χρειαστώ ίσως τέσσερις σεζόν στην 4η για να σκεφτώ άνοδο.
Αν δούμε και τον αριθμό των bots στην IV, μάλλον καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι εξ αυτών, πρέπει να είναι απογοητευμένοι χρήστες που έχοντας ανέβει εύκολα και γρήγορα από την V, διαπίστωσαν ότι δεν έχουν την οικονομική υποδομή, να φτιάξουν γήπεδο και συγχρόνως να αποκτήσουν και να συντηρήσουν ρόστερ που θα τους δώσει άνοδο στην III εξίσου γρήγορα, βαλτώσανε και τα παρατήσανε.
Στο όλο σκεπτικό μου μάλιστα έχω αποδεχτεί και ενστερνιστεί τις βασικές συμβουλές σου για γήπεδο(αύξηση χωρητικότητας, έσοδα και συσχετισμό με ανταγωνιστκότητα της ομάδας), αλλά και για μεταγραφές(να αγοράζω παίκτες που θα μπορούν να ανταποκριθούν στην επόμενη κατηγορία).
Να'σαι καλά φίλε, ακόμα κι αν εξακολουθούμε να διαφωνούμε, να ξέρεις ότι ήδη με έχεις βοηθήσει πάρα πολύ. Σε ευχαριστώ.