Trenirao sam Vidica, a nisam uspeo da nadjem drugog trenirca koji mi se uklapa u trening sa njim. Svi Vidicevih godina koji su valjali su vec bili kod dobrih menadzera i nisu hteli da ih prodaju. Rutovic mi se uklapao u trening kad je napunio 27god, ali pravio je 4-5lg po utakmici i zato ga nisam doveo.
Ja sam, na taj način, napravio Chaperona, Arunita, Paka, Trevelina i Tiana
Nije mi namera da diskreditujem tvoj trening, ali od svih tih igraca mislim da jedino Chaperonom mozes da se pohvalis, mada si i njega doveo kad je vec imao 23god i IS 17, DR 17, JS 16, OD 15...Imao je vec 113 zbir skilova, sto znaci da su mu prosli menadzeri digli preko 55-60 skilova. Ali ajde digao si mu 25-30 skilova pa mozes da se pohvalis.
Trevellin i Xiaofa su bili vrhunski igraci kada si ih doveo. OD 19 i 20, IS 14 i 19, ID 15 i 16, etc. Predjasnji menadzeri su im podigli preko 70-75 skilova, kod tebe su dobili samo oko 10-15. Znaci ispod 20% upova su kod tebe dobili. Kako mozes da kazes da si ih ti napravio?! Ti si ih samo doradio, da imaju bolji odnos skilova i plata, a drugi su ih pravili.
Slicno vazi za Aruniita i Paka.
Chaperon je imao passing 2, staminu 2 kada je stigao, samo te skilove dovesti u normalu nije lako, da ne pričam o IS do 20, OD do 19 i ostalom.
Arunit je dobio više skilova Chaperon kod mene, ako gledamo zbir, dok su Trevelin i Tian u treningu bili pune 3 sezone, čak i ove sezone su trenirali dok nisam prešao na trening forme.
Mnogo je lakše podići neki skill sa 7 na 10 recimo, nego sa 19 na 20, barem bi ti to trebalo da znaš.Stoga, broj skilova nije merodavan koliko je taj igrač napredovao, naročito kod vrhunskih igrača...
Eto, lepo je što si potegao ovu temu, možda si upravo ti pronašao razlog zbog čega sam osvajao trofeje, zato što sam ja igrače trenirao i u 29,30 godini, kada znam da mi je taj igrač nosilac igre.Ko zna, možda je baš taj jedan skill koji je Chaperon dobio prošle sezone, u svojoj 32oj godini, meni pomogao da pobedim Finca u finalu?
Da se osvrnem na još jedan detalj, Pak je u svojoj 33 godini dobio 1 primaran skill a da nije izgubio niti jedan.