Pa dobra vijest je sto im je najbolji igrac (gledajuci DMI ) povrijedjen. Inace ujednacena prva petorka po pozicijama. Mozda im je plej najslabija karika. Malo tanja klupa, sto je i ocekivano. Selektor iskusan do bola. Povrsnim pregledom utakmica moze se primijetiti da ako procijeni da moze pobijediti igra pod kosem. Takodje je potpuna nepoznanica da li ce zrtvovati ent da bi prosao grupu.
Mislio sam da si ti rasporedio minutazu u tekmi protiv francuza pa sam zato napisao napokon normalan rezultat. A u stvari su zadnju cetvrtinu igrale rezerve. Ako uspijes rasporediti minutazu, Senegalu se smjesi tekma kao protiv Kine.
U suprotnom bice zanimljiva i neizvjesna utakmica.
hvala na analizi...
Senegal u teoriji može ispast, al u praksi je skoro nemoguće, jer HK i Argentina su ispucanog entha, tako da Kina i Francuska imaju lagane pobjede, samim time Senegal je siguran po koš razlici...
ako izgube od nas, prenose 0-3, al sam prolazak dalje u top 8 je vrhunski rezultat za njih... kakav god enth prenesu u drugi krug, jednu ili dvije tekme mogu sigurno namučit nekog, možda i iznenadit...
nama treba pobjeda pobjeda da bi prenijeli 2-1, kao i još 4 ekipe (Kina, Francuska, Grčka te pobjednik dvoboja SAD/Španija)
Italija prenosi 1-2, kao i poraženi u duelu SAD/Španija... Senegal bi imao već spomenutih 0-3...
eventualna visoka pobjeda (20 ili više razlike) bi nas stavila u vrhunsku poziciju za borbu za medalje....
narednih 9 dana sam na putu (godišnji), tako da neće bit posebne najave na forumu, kao ni standardnog izvještaja s tekme...
iduću nedjelju ću napisat detaljnu rasporeda, rezultata i najavu druge grupe...
do tada, lijep pozdrav svima...