Np. jeśli uważasz, że najlepiej go powstrzyma Twój PG to ustawiasz by Twoi gracze grający na pozycji PG kryli graczy grających na SG.
Chcę aby mój PG grał w obronie jako SG według mnie to nie działa tak jak napisałeś, tylko wtedy PG gra na pozycji SG czyli ma troszkę mniejsze znaczenie w defensywie obwodowej zespołu bo gdzieś tam w instrukcji jest napisane, że obrona obwodowa zależy przede wszystkim od PG trochę mniejsze znaczenie ma SG i dużo mniejsze pozostałe pozycje.
Wydaje mi się, że ta opcja jest bardziej po to, że np. mój center ma super obronę na obwodzie i super rzut z bliska więc wystawiam go na centra ale każę mu bronić jako PG bo ma najlepszą obronę w całym teamie.
A nie ma mowy o tym, że akurat PG miałby bronic konkretnego gracza dajmy tu SG przeciwnika lub SFa przeciwnika.
Tym bardziej w praktyce miałoby to tylko sens w obronie każdy swego a zdaje się, że ta opcja jest uniwersalna do każdej taktyki
Napisałem to, bo to ważne i sam chcę się tego dowiedzieć, co o tym sądzisz i ewentualnie co sądzi ktoś kto wie do dobrze.