BuzzerBeater Forums

Srbija - II.1 > Sezona 25

Sezona 25

Set priority
Show messages by
This Post:
00
247616.273 in reply to 247616.270
Date: 10/30/2013 10:58:59 AM
Overall Posts Rated:
590590
Stašine bebe
Vrlo interesantna ekipa sa dosta izbora na svakoj poziciji i prilično izjednačenim igračima, uz jednu pravu zvezdu - Ivanovića. Imali su probleme i sa povredama, ostvarili su neke trijumfe u samoj završnici, mislim da im je ovo realan rezultat.
Primaju najviše koševa u ligi (101,9), drugi su najlošiji tim po dozvoljenim skokovima pod svojim košem (14,2), imaju najmanje skokova po meču (39,2), dok protivnici protiv njih imaju najviše skokova (53). Imaju solidan šut za tri i malo izgubljenih lopti (10).
Igrač koga trba apostrofirati: Jovan Ivanović. Još jedan iz stare garde srpskih centara igra dobru sezonu. Deseti je strelac lige (20,3), peti skakač (14,3) i četvrti najbolji po rejtingu (16,2).

New England Patriots
Tim čiji akronim neodoljivo asocira na jedan period ekonomskog razvoja SSSR-a, je napravio velike rezove u igračkom sastavu. Velike kupovine su obeležile poslednje dve nedelje. Bez obzira na kasno buđenje, ovo je sastav koji će biti verovatni finalista Crvene konferencije. Neću mnogo o njima, ipak je promena bila osetna.
Igrač koga treba apostrofirati: Veselin Jerković i Kosta Macura. Igrači koji su dominirali u igri NEP-a pre dovođenja poslednjih pojačanja i izborili nekoliko veoma važnih pobeda. Vodeći strelac i skakač lige.

Hajlenders
Tim bez adekvatne spoljne linije, uz impresivne visoke igrače, koji su, doduše, u godinama. U seriji su od 4 uzastopna poraza. Imaju najlošiji šut u ligi (37,4%), očajan procenat za tri (16,6%) i najmanji broj skokova u napadu (9,5). Takođe, dobijaju i najviše banana po utakmici (7,1). AKo ne dovedu bar jedno kvalitetno pojačanje na bekovskim pozicijama, teško će se spasiti ispadanja.
Igrač kog treba apostrofirati: Bakari Himbane. Iako sam dosta očekivao od Džakovića, ipak mu je Himbane ukrao šou.Pored toga što je 6 strelac lige sa 23 poena po meču, imao je i dosta bolji šut iz igre.

This Post:
00
247616.274 in reply to 247616.273
Date: 10/30/2013 11:00:13 AM
Overall Posts Rated:
590590
Analiza Plave konferencije biće objavljena u sutrašnjem nastavku

Očekujem vaše komentare i zapažanja.

Last edited by Zvone Kralj at 10/30/2013 11:06:22 AM

From: Ogi

This Post:
00
247616.275 in reply to 247616.274
Date: 10/30/2013 11:07:01 AM
Overall Posts Rated:
172172
odlična analiza...iako bi dodao da se ove sezone sve interesantne stvari dešavaju kod vas "crvenih"-veliki transferi, prodaje, kupovine ..a mi "plavci" iako po igračkom kadru dosta slabije delujemo koristimo svaku grešku timova iz vaše konferencije i beležimo pokoju pobedu :)
Slažem se da će Ale i NEP odlučivati po svemu sudeći o pobedniku lige..iako već sam napisao pre- Tetka ima moćan tim po roosterima, ali nešto nikako da ukomponuje to...ti sa zadnjim pojačanjima isto. E da...Crvica iako po roosteru niti malo ne deluje dominantno kod nas u konferenciji zaista dominira-sa jednim pravim multi igračinom kao pojačanjem sigurno bi bio dostojan protivnik svakom timu od vas "crvenih" u fnalu....ne treba njega otpisivati nikako :)

Last edited by Ogi at 10/30/2013 2:11:24 PM

This Post:
00
247616.276 in reply to 247616.271
Date: 10/30/2013 2:08:30 PM
ALE I NEMANI
Prva Liga
Overall Posts Rated:
414414
Po ko-zna-koji put ćeš pročitati ovo: Zvone, stvarno si kralj!
Dobio bi i više od jedne 'loptice' da je to moguće, ali biće i to po isteku 12 sati (koliko traje ograničenje).
Ne vidim rečenicu sa kojom se ne bih složio. Što bi rek'o Čola: "Ne bi ja tu ništa dir'o"
S obzirom da si najavio i nastavak, očekujem visok kvalitet istog, a sve u skladu sa standardima koje si sam postavio. Svaka čast.

Last edited by DruG ALAvi at 10/30/2013 2:09:39 PM

This Post:
11
247616.277 in reply to 247616.276
Date: 10/31/2013 5:13:16 AM
Overall Posts Rated:
590590
@ Ogi, BigFish
Hvala na lepim rečima i pohvalama

Danas analiziramo Plavu konferenciju.
Iako mi je na početku sezone plava strana naše lige delovala značajno slabija od crvene polovine, ipak nisu baš toliko lošiji. Napravio sam i malu tabelu gde sam računao samo poslednjih pet kola, tačnije, samo one utakmice gde smo ukrštali. Trenutni skor plavaca je 17-23. Pritom, treba uzeti u obzir da su dva kola igrali kao domaćini, a tri kao gosti. Već u subotu imaju priliku da smanje razliku ili čak i povedu.

Evo učinka:

FRONT the JUŽNI 4-1
Dinara 3-2
AFC Wimbledon 3-2
KK Crvica 2-3
Black Arrows 2-3
Boemi 1-4
Nucleos 1-4
KK Weifert 1-4

U narednom postu sledi pojedinačna analiza učinka timova.

This Post:
22
247616.278 in reply to 247616.277
Date: 10/31/2013 6:08:40 AM
Overall Posts Rated:
590590
KK Crvica
Tim koji je suvereno gospodario tokom utakmica sa ekipama iz svoje konferencije. Sva tri poraza pretrpeli su od plavih. Za mene su oni najpozitivnije iznenađenje lige. Primer da se i sa skromnim izdvajanjima za plate mogu postići odlični rezultati.
Karakteriše ih čvrsta odbrana, pa protivnici protiv njih šutiraju samo 37,9% iz igre, odnosno mizernih 19,7% za tri poena. Koliko su dobra odbrambena ekipa, govori i činjenica da su drugi po broju ukradenih lopti (8,1).
Ekipu karakteriše izrazito timska igra. Posebno su kvalitetni na pozicijama niskog i vikokog krila, gde dominiraju Camacho i Brasil koji su i najbolji strelci u ekipi. Njihovim dobrim partijama verovatno doprinosi i činjenica da im je komunikacija olakšana jer je obojici maternji jezik portugalski. Ipak...
Igrač koga treba apostrofirati: David Llobera. Sjajni Španac je treći strelac (15,5p) i drugi asistent (3,7ast) ekipe. Međutim, on je trenutno prvi kradljivac lige sa prosečno ukradene 2 lopte po utakmici i drugi po procentu ubačenih trojki (48%).

AFC Wimbledon
Ako sam dobro video, ovo je jedina ekipa koja u svom sastavu ima dva reprezentativca - Vijetnama i Egipta. Jako lepo selektirana ekipa sa par vrlo zanimljivih mladih igrača. Realizovali su dve vrlo dobre prodaje u poslednjih dvadesetak dana, tako da su i finansijski dobri. Drugi su po asistencijama, treći u skoku u napadu i procentu šuta iu igre.
Igrač koga treba apostrofirati: Qamar Ibn-Omar. Iako ekipa ima niz odličnih pojedinaca, ipak srce tima predstavlja reprezentativac Egipta. Ibn-Omar je drugi skakač (15,4) i sedmi strelac (22,8p) lige.

FRONT the JUŽNI
Iako u sastavu imaju samo osam igrača, to im nije smetalo da ostvare odličan učinak protiv ekipa iz Crvene konferencije 4-1. Oni su drugi najefikasniji tim lige (97,8p), drugi po procentu šuta iz igre (45,2%), ali slabo brane šut za tri poena - protivnici protiv njih šutiraju čak 31,3%. Koliko je ovo kvalitetan sastav najbolje se može videti po tome što se njihovi igrači nalaze u gotovo svim kategorijama pri vrhu: Janeczko je prvi asistent, Balsa drugi strelac, Yong šesti po procentu šuta za tri poena, Caseres deseti kradljivac, a Lopienski treći po procentu šuta iz igre i četvrti skakač lige.
Igrač koga treba apostrofirati: Modesto Balsa. Balsa je ipak motor ove ekipe. Drugi strelac (26,1p) i deveti najbolje ocenjeni igrač (15,6) lige.

Dinara
Nakon slabijeg starta, ekipa se stabilizovala i ušla u seriju pobeda. Akcenat igre je na centarskoj liniji. U ovom trenutku je dosta igrača na transfer listi, videćemo šta nam sprema Ogi. Igraju čvrstu odbranu, pa tako protivnici imaju loše procente šuta protiv njih i primaju samo 79,7p po meču. Najslabiji su u ligi po procentu šuta sa linije za slobodna bacanja i po broju dozvoljenih skokova pod svojim košem.
Igrač koga treba apostrofirati: Mauricio Barticcioti. Sjajni Čileanac je alfa i omega ekipe Dinara. Učinak od 22,2p, 12,4sk, 1,5rampi, uz prosečnu ocenu 15,6 dovoljno govori sam po sebi.

This Post:
00
247616.279 in reply to 247616.278
Date: 10/31/2013 6:20:07 AM
Insomnia Bust3rs
II.1
Overall Posts Rated:
2020
Svaka cast na analizi, stvarno si Kralj!
+1 i od mene

This Post:
11
247616.280 in reply to 247616.278
Date: 10/31/2013 6:49:11 AM
Overall Posts Rated:
590590
black arrows
Tim u kome dominira spoljna linija. To ne znači da su slabi pod košem - Estonac Einasto je peti skakač lige sa 13,6sk po meču. Melju protivnike sjajnim šutem za tri poena - drugi u ligi (30,9%). Međutim, gube previše lopti (13,6), primaju više od 100 poena po utakmici i dozvoljavaju protivnicima da šutiraju iz igre čak 46,7%.
Igrač koga treba apostrofirati: Miroslav Sychravy. Sjajni Čeh igra sezonu iz snova. Postiže prosečno 19,5p uz briljantan šut za tri poena od 41,8%.

Nucleos
Ekipa sa samo osam igrača u rotaciji i seriji od tri poraza. Sve nade se polažu u ofanzivne sposobnosti Gorostiage i Morizea. Ukoliko žele opstanak u ligi, potrebna su im pojačanja. Treba napomenuti i da izdvajaju najmanje novca za platu igrača u celoj ligi - 303 512 $.
Igrač koga treba apostrofirati: Ibai Gorostiaga. Još jedan sjajni Španac u našoj ligi. Međutim, sam ne može mnogo.
Zvezda u usponu: Lourenzo Lostrego. Naravno, i ovaj momak je Španac.

KK Weifert
Najskuplja ekipa Crvene konferencije ima najlošiji skor (uz Boeme). U seriji su od tri uzastopna poraza u ligi, čemu je dosta kumovala i povreda startnog centra i prvog skakača ekipe Anella. Mnogo bolje partije sam očekivao od krilnih igrača ove ekipe. Jedina dva igrača iz ove ekipe koje se nalaze među deset u nekoj statističkoj kategoriji su Pršo, koji je peti bloker lige i Meintanis, koji je peti asistent.
Igrač koga bi trebalo apostrofirati: Fabio Stefanou. Kao i ceo tim i Stefanou igra ispod svog renomea. Očekujem da ovaj igrač pokaže pravo lice i povede svoj tim do opstanka.

Boemi
Još jedan tim sa tri uzastopna poraza. I još jedna ekipa koja j eimala problem sa povredama. Interesantno je da je ovo sastav sa najviše igrača - 17. Ipak, polovina služi kao ukras. Motorna snaga tima je litvanska centarska linija Šakunas-Kailius. U većini statističkih kategorija su na dnu liste. Jedina nada za opstanak im je da Litvanci zaigraju na još višem nivou.
Igrač koga treba apostrofirati: Rainoldas Šakunas. Šakunas je u većini statističkih kategorija među deset najboljih: osmi u šutu iz igre, osmi po procentu sa linije za slobodna bacanja, osmi skakač, četvrti bloker, peti po rejtingu i jedanaesti strelac. Pravi lider tima.

This Post:
00
247616.281 in reply to 247616.278
Date: 10/31/2013 10:00:24 AM
Overall Posts Rated:
172172
Još jedna fenomenalna analiza. A đavola ja spremam ...gledam nekako da opstanem finansijski .A napravio sam grešku pre dve sezone kada sam rešio da treniram bekove...iako mi je to donelo plasman u ovaj rang takmičenja a i ovde me održava rezultatski, ipak u finansijskom smislu veoma teško se napredovati. Ova moja dva trenirca na poziciji bekova pre dve sezone otišli bi glat za ubedljivo preko 500 k a sad teško ću da ih prodam i za preko 300k..
Kod analize mog tima si prevideo tu bekovsku liniju koja radi stravičan posao s obzirom na to koliko su plaćeni-odbrana i asistencije :) Koliko su centri zaslužni za pobede , bar jednako toliko su i ova dva nejaka beka :)
Što se mene tiče za ovu sezonu sa današnjom utakmicom u kupu ako Bog da ispunio sam primarni cilj-a to je opstanak u tom takmičenju do all stara . To sam zacrtao na početku sezone kao prioritet, i eto, uz malo sreće sa relativno lakim protivnicima to sam i ostvario. Sad do kraja sezone šta god uradim dobro je-imam neka dva cilja koja ću pokušati da ostvarim, pre svega u igračkom kadru..i jedan dugoročniji koji nikako da ostvarim, a kojeg i mogu reći-tim sa kompletnom Srpskom postavom :D

Last edited by Ogi at 10/31/2013 10:05:16 AM

This Post:
00
247616.282 in reply to 247616.281
Date: 10/31/2013 2:26:08 PM
Overall Posts Rated:
6868
Gde si se dosad skrivao? :) Svaka cast, jako temeljno i tacno, bar sto se tice moje ekipe. Na moju veliku zalost, a tvoju srecu, neces videti Kamaca na delu. Najvise mrzim ovakve povrede, 2 min pred kraj meca u kojem vodim 70 razlike. Koja budala tada kidise u odbrani?! :(
Bas mi tesko pada ova povreda, prakticno sa 6 igraca moram izvuci narednih 5-6 meceva. Bice bas gadno..

This Post:
00
247616.283 in reply to 247616.282
Date: 10/31/2013 2:36:13 PM
Overall Posts Rated:
172172
Ono kad te oće-baš oće :)
Dinara ove sezone ruši sve lične rekorde u Kupu Srbije..sledeće kolo se čeka ojači četvoroligaš..ne bi trebalo da bude nekih problema tako da eto mene i posle all stara bar jednu utakmicu u kup takmičenju :)

Last edited by Ogi at 10/31/2013 2:37:44 PM

Advertisement