BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Sezon 14 - nowa jakość!

[NT] Sezon 14 - nowa jakość!

Set priority
Show messages by
This Post:
00
159725.275 in reply to 159725.274
Date: 11/17/2010 4:25:20 PM
Overall Posts Rated:
7474
Najważniejsze, że selekcjoner jest sceptyczny do MTR i skoro zawsze zawodników NT przejmowała po U-21 i dzięki temu było, jest, to i będzie dobrze ;)

This Post:
11
159725.276 in reply to 159725.275
Date: 11/18/2010 2:04:37 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Najważniejsze, że selekcjoner jest sceptyczny do MTR i skoro zawsze zawodników NT przejmowała po U-21 i dzięki temu było, jest, to i będzie dobrze ;)

ja w innym aspekcie to pisałem. Kadrę i wszelaką grę na wysokim poziomie traktowałem jak ..hmm...studia żeby się podszkolić lub wyłapać jakieś ciekawostki. Dlatego chciałem zmobilizować Matiego do rzetelnego podejścia w kwestii zapowiedzi meczowych jak i podsumowań. To oprócz wyniku sportowego (lub jego braku) uważam za ważne. Bo nawet jeśli się przegrało, to dyskusja i rozważania dlaczego tak się stało, mogą przynieść jakieś pozytywy.
Dlatego też, "lekko" czuję się zawiedziony ;) tym, że nowa jakość nie dorównuje poprzednim kadencjom a jedynie wybija się ciut ponad poprzedni sezon (akurat to nie jest trudne).
Mi nie chodzi o to, że nie wiem..U21 to zło...lub trzeba trenować w jakiś dany sposób. Mi chodzi, o to, że bez względu na to jakie mam zapatrywania na kadrę za X lat - tu i teraz można podać społeczności coś lepszego niż ochłapy na temat kto, dlaczego i w jaki sposób zagrał w danym meczu. To może być o wiele ciekawsze danie:)

@Mati: Pomijając poprzedni sezon, pomijając "że to tylko gra", pomijając rozwodzenie się nad właściwymi drogami rozwoju kadry - weź chłopie nie udupiaj już tej drużyny i daj chociaż minimum uwagi. Chodzi mi o to, byś wreszcie starał się sprostać oczekiwaniom, jakie wziąłeś na siebie startując w wyborach - bo dotychczas mam wrażenie, że Twój wkład w NT to jak wkład we własną drużynę: ustawienie taktyki, dwa posty na temat meczu, nie analizowanie wyników bo wtopiłem "no to trudno..bywa". To moja prośba bo drużyna, którą prowadzisz to drużyna narodowa - i trzeba poświęcić jej ciut więcej uwag niż własnemu teamowi (co mnie obchodzą wyniki Twojej drużyny i tak pewnie podchodzi już większość użytkowników do NT)..a szczególnie tym, którzy również się nią interesują. Mam dziwne wrażenie, że dyskusja toczy się głównie na temat czemu z kadrą jest źle - czy mi się zdaje, czy zainteresowani kadrą są już tylko ci , którzy chcą coś zmienić? To smutne, że tak się dzieje, że w ciągu 2 sezonów zwykły użytkownik po prostu interesujący się wynikami kadry odszedł od niej i jej już nie wspiera - bo nic ciekawego w zamian nie otrzymuje (brak wyników i brak analiz). Jedyne co może wyciągnąć z wątków NT to frustracja kilku managerów na temat kierunków rozwoju kadry. Większość postów jest negatywna, ale wytniju je i co pozostanie? 2-3 posty innych niż źle nastawionych użytkowników, oraz 3-4 Twoje posty, o które zazwyczaj trzeba się prosić bo jak rozumiem obowiązki uczelniane utrudniają napisanie czegokolwiek. To według mnie Ty powinieneś być gospodarzem i głownie piszącym człekiem w każdym wątku o NT. Zakładam też, że ten potencjalny kibic nawet do tego stopnia stracił zainteresowanie, że nie chce mu się kliknąć na brak poparcia dla selekcjonera i tylko dlatego utrzymuje się to w okolicach 50 %. Nie chcesz tego zmienić????

From: Jax

This Post:
00
159725.277 in reply to 159725.276
Date: 11/18/2010 4:14:50 AM
Overall Posts Rated:
773773
Prawda jest taka że już mało kogo to wszystko co dotyczy NT obchodzi .

From: Astarotte

To: Jax
This Post:
00
159725.278 in reply to 159725.277
Date: 11/18/2010 4:46:55 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Prawda jest taka że już mało kogo to wszystko co dotyczy NT obchodzi .

mam nadzieję, że następny selekcjoner (bo chyba Mati nie będzie się ubiegał o reelekcję) zmieni to i w sumie to będzie łatwe bo zrobić coś by kadra była postrzegana lepiej niż teraz - wystarczy cokolwiek poświęcić jej uwagę. I już będzie lepiej:)

No chyba, że Mati (na co wciąż liczę) pozbiera się na koniec i weźmie do roboty :D by chociaż otoczka była ok:))

p.s. Ondai robi świetną robotę - uwielbiam wczytywać się w ciekawostki na tem,at poszczególnych krajów. O Chyba po prezentacji Czarnogóry przy kadrze U-21 (Hawkeyed robił??) rozważam ją jako cel urlopu :)

From: m4ti_

This Post:
00
159725.279 in reply to 159725.278
Date: 11/18/2010 11:59:14 AM
Overall Posts Rated:
2121
Ty myślisz, że ja się ciale obijam, że kadre mam totalnie w dupie. To myśl tak dalej ale nie jest tak jak myślisz.
"Ta druzyna nie jest botem.." zdobył informacje o prawie 300 zawodników z poza naszego kraju którzy albo są, byli albo pewnie będą w poszczególnych. Ale wiem to jest nic inni by lepszą baze zrobili albo dla innych to jest oszustwo i przestępstwo, że zbieram informacje o graczach.
Jest system skautingu, gracze w kadrze praktycznie wszyscy trenują ale wiem to jest źle, wcześniej nie było czegoś takiego i było lepiej wiem wiem przepraszam za to.
Co do tego, że to jest najgorsza kadencja to się z tym nie zgodzę. Pod względem wyniku to oczywiście macie rację ale wszystko inne nie było takie źle. Ustępuje tylko al_saidowi bo od innych się gorszy nie czuje a i robotę większą zrobiłem.
Wiem też, że wynik jest najważniejszy dlatego pod względem wyniku to kadencja do dupy.

Co do otoczki to chciałem zrobić naprawdę fajny konkurs ale ilość zgłoszonych podcięła mi skrzydła i entuzjazm zeszedł. Wątki meczowe też nie były może rewelacyjne ale teraz to się zmienia. Czasu na większe zainteresowanie sie po prostu ostatnio mniej, praca i studia mnie pochłaniają do reszty;]

Mam nadzieje, że po błędnym wybraniu przez społeczeństwo ostatniego selekcjonera(patrz autor posta) mam nadzieje, że ten błąd się nie powtórzy i tym razem dobrze wybierze selekcjonera i nie zaufa wyimaginowanym pomysłom nie do zrealizowania.

This Post:
00
159725.280 in reply to 159725.279
Date: 11/18/2010 12:23:24 PM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11501150
Second Team:
The French Bulldogs II
Ty myślisz, że ja się ciale obijam, że kadre mam totalnie w dupie. To myśl tak dalej ale nie jest tak jak myślisz.
"Ta druzyna nie jest botem.." zdobył informacje o prawie 300 zawodników z poza naszego kraju którzy albo są, byli albo pewnie będą w poszczególnych. Ale wiem to jest nic inni by lepszą baze zrobili albo dla innych to jest oszustwo i przestępstwo, że zbieram informacje o graczach.
Jest system skautingu, gracze w kadrze praktycznie wszyscy trenują ale wiem to jest źle, wcześniej nie było czegoś takiego i było lepiej wiem wiem przepraszam za to.
Co do tego, że to jest najgorsza kadencja to się z tym nie zgodzę. Pod względem wyniku to oczywiście macie rację ale wszystko inne nie było takie źle. Ustępuje tylko al_saidowi bo od innych się gorszy nie czuje a i robotę większą zrobiłem.
Wiem też, że wynik jest najważniejszy dlatego pod względem wyniku to kadencja do dupy.

Co do otoczki to chciałem zrobić naprawdę fajny konkurs ale ilość zgłoszonych podcięła mi skrzydła i entuzjazm zeszedł. Wątki meczowe też nie były może rewelacyjne ale teraz to się zmienia. Czasu na większe zainteresowanie sie po prostu ostatnio mniej, praca i studia mnie pochłaniają do reszty;]

Mam nadzieje, że po błędnym wybraniu przez społeczeństwo ostatniego selekcjonera(patrz autor posta) mam nadzieje, że ten błąd się nie powtórzy i tym razem dobrze wybierze selekcjonera i nie zaufa wyimaginowanym pomysłom nie do zrealizowania.

?

From: MuzG

This Post:
00
159725.281 in reply to 159725.280
Date: 11/18/2010 12:27:35 PM
Overall Posts Rated:
3030
?

Nie ma to jak ciężką pracę menadżera "Ta druzyna nie jest botem.." oraz skautów przypisać sobie jako własne zasługi.

To: MuzG
This Post:
11
159725.282 in reply to 159725.281
Date: 11/18/2010 12:48:51 PM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
?

Nie ma to jak ciężką pracę menadżera "Ta druzyna nie jest botem.." oraz skautów przypisać sobie jako własne zasługi.

no po prostu miazga...El presidento czuje się pewno nie bardzo:/

ale Matiemu odpowiem za chwilkę osobno

This Post:
22
159725.283 in reply to 159725.279
Date: 11/18/2010 1:13:14 PM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211

takie moje prawo a fakt faktem nawet polityka polega na tym, by efekty było widać..tu nie widzę stąd moje zdanie

jak pisałem osoby współtworzące kadrę robią kawał roboty (pisałem o Ondai ale jest ich faktycznie więcej) .

to niestety wciąż jest zasługa skautów plus osób chcących brać udział w treningu ...gracze jak piszesz są trenowani..gdzie tu spektakularny sukces?? to powinna być norma i nie ma tu żadnego Twojego wkładu..to zależy od poszczególnych menago.. ale nie jest źle faktycznie..jeśli Ty się do tego wyniku przyznajesz jako jedyny to faktycznie budzi to podziw..(bez jaj to piszę faktycznie masz moje uznanie jeśli tego dokonałeś sam przekonując wszystkich użytkowników a nie po prostu przywłaszczając ich staranie o to by grajkowie byli lepsi z dnia na dzień)
proszę Cię o odpowiedź czy obejmując kadrę chciałeś jedynie doprowadzić do trenowania kadrowiczów???
to Twoja zasługa również i tego nie umniejszam... bo raz, że zebrałeś fajny zespół skautów - dwa całkiem fanie się rozwija oprawa ale dzięki innym osobom..niestety jak pisałem - T jesteś gospodarzem i Ty głównie powinieneś się udzielać i o to mam pretensje..to, że inni robią swoją robotę to nie Twoja zasługa...niestety..

Co do tego, że to jest najgorsza kadencja to się z tym nie zgodzę.

??? tego nie rozumiem..wskaż chociaż jedną rzecz..ale w sumie fakt jeszcze mam troszkę Twojej wypowiedzi do skomentowania...
Pod względem wyniku to oczywiście macie rację ale wszystko inne nie było takie źle. Ustępuje tylko al_saidowi bo od innych się gorszy nie czuje a i robotę większą zrobiłem.

ok to dla mnie jakaś masakra....

wynik do bani + brak otoczki + mam w dupie wszystkich i wszystko = poziom al_saida???

jesteś wyjątkowo bezkrytyczny wobec siebie...przypominam, że Twoja kadencja praktycznie w chwilę urzędowania doprowadziła Cię do tego: (151427.1) co to miało być ??? skoro się porównujesz ze wszystkimi ..ba! jesteś lepszy niż inni jedynie al może Ci dorównać???
niektórzy mają pamięć ciut dłuższą niż dwa dni..i zrozum, że nie jestem Twoim wrogiem ale poprzez krytykę chcę Cię zmobilizować do działania..

jakże inne były zapowiedzi przed tym sezonem z "nową jakością na ustach"

Last edited by Astarotte at 11/18/2010 1:17:10 PM

This Post:
11
159725.284 in reply to 159725.283
Date: 11/18/2010 1:13:30 PM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211

Co do otoczki to chciałem zrobić naprawdę fajny konkurs ale ilość zgłoszonych podcięła mi skrzydła i entuzjazm zeszedł.

tu Cię doskonale rozumiem i zobacz, że np ja (nie wiem czy jest nas więcej teraz) wymaga czegoś innego..ja jeśli jedno by nie wyszło to postarałbym się o coś innego a nie zwiesił pałkę na wszystko co z otoczką zw3iązane..ja poważnie wymagam minimum działania..wstęp do meczu podsumowanie i bycie ze wszystkimi, którzy chcą kadrze poświęcić chwilkę...to niewiele

Wątki meczowe też nie były może rewelacyjne ale teraz to się zmienia. Czasu na większe zainteresowanie sie po prostu ostatnio mniej, praca i studia mnie pochłaniają do reszty;]

rozumiem..ale sorki ..pisałeś akurat, że właśnie uczelnia otworzy Ci nieograniczony dostęp..nie czujesz się jak jakiś kłamca???

masz swój wkład na pewno w to, by baczniej przyglądac się kandydatom...bo nick + słodkie słóowa obietnic może być równe to wszystko wielkiej dupie

This Post:
00
159725.285 in reply to 159725.283
Date: 11/18/2010 1:40:42 PM
Overall Posts Rated:
1010

ok to dla mnie jakaś masakra....

wynik do bani + brak otoczki + mam w dupie wszystkich i wszystko = poziom al_saida???

jesteś wyjątkowo bezkrytyczny wobec siebie...przypominam, że Twoja kadencja praktycznie w chwilę urzędowania doprowadziła Cię do tego: (151427.1) co to miało być ??? skoro się porównujesz ze wszystkimi ..ba! jesteś lepszy niż inni jedynie al może Ci dorównać???
niektórzy mają pamięć ciut dłuższą niż dwa dni..i zrozum, że nie jestem Twoim wrogiem ale poprzez krytykę chcę Cię zmobilizować do działania..

+1

Last edited by oskar4 at 11/18/2010 1:41:05 PM

Advertisement