piata de jucatori este saraca din cauza ligii utopia.
gandeste-te ca daca acum 3 sezoane era un nr fix de jucatori si in jur de 5k de echipe*profi*, astazi nr de jucatori a ramas *relativ* constant, dar numarul de echipe a crescut cu poate 25%. nu ma refer la nr global de echipe ci doar la acei useri care au un impact asupra jocului (care antrreneaza, joaca la victorie, activi pe TL, etc).
aproape fiecare echipa de utopia are in spatele sau un manager care stie ce face. iar faptul ca acei manageri joaca in ligi cu nivel competitiv mediu, netrecand suficient timp ca sa faca bani, practic toti jucatorii unidimensionali, batranei si jucaoti buni calitate pret au disparut de pe piata.
practic, jucatorii care inainte era cotati corect, jucatori cu skilluri principale si fara secundare mai deloc, au ajuns overvalued fiindca jucatorii de rang imediat inferior nu maisunt pe piata.
jucatorii de 30-33 de ani sunt ideali daca vrei performanta acum, iar mai nimeni prin utopia nu se pregateste sa o arda strangand bani. mai sunt unii care iau juc de NT si una alta dar per total de aia au nevoie ca sa faca performanta.
de aia cred eu ca noi suntem lasati pe uscat cand vine vorba de veterani la preturi decente. nu doar pe perimitru, si pe interior mi se pare exact la fel.