A teraz jak wypadli nasi chłopcy w starciu z Czarnogórą:
PG:
Medoń- zagrał na swoim, bardzo już przyzwoitym poziomie, cieszy dobra skuteczność za 3, nieco martwi słaby 5 rzutów za 2. Filip nie zawodzi, ale ciągle liczę na odrobinę więcej z jego strony. Ocena 8
Galoch- klasa rywala pozwalała sprawdzić, jak na pozycji PG czuje się Galoch. I wypadł świetnie jeżeli chodzi o ofensywę, nadal jeszcze nie najlepiej rozprowadza piłkę i ma problemy z kończącymi podaniami, ale wciąż rozwija się w tym kierunku. Ocena 8
SG:
Łuszczewski- chciałbym mieć takie problemy bogactwa, jakie mamy na pozycji SG. Najczęściej jako podstawowy SG gra Łuszczewski, ponieważ od początku sezonu utrzymują fantastyczną formę. Wspaniały występ, jak zwykle był nie do zatrzymania, świetna skuteczność, do tego 6 zbiórek i 3 przechwyty! Ocena 9
Kalisz- nie mam pojęcia co sprawia, że Kalisz nie może rozwinąć skrzydeł w kadrze. Ma naprawdę wszystko co powinien mieć, czyli świetne umiejętności, bardzo dobrą kondycję i formą, a mimo to nie potrafi się przełamać. W każdym razie jestem pewny, ze jego czas jeszcze nadejdzie. Ocena 7
SF:
Gieysztor - bardzo okazały debiut Zygmunta w pierwszej piątce. SF to w tej chwili najważniejsza pozycja na boisku. Drużyny mają zbliżonych umiejętnościami podkoszowych i obwodowych i najczęściej największe różnice są właśnie na pozycji SF. Nasz Zygmunt zrobił kolosalną różnicę w porównaniu z SF Czarnogórców. Ocena 9
Cieśluk- dawno nie grał w meczu, ale tym razem okazał się potrzebny i pożyteczny. Zrobił swoje, dając dobrą zmianę. Ocena 7,5
Podniesiński- normalnie ciężko sklasyfikować zawodnika, który gra 6 minut i to na różnych pozycjach, ale Radek dokonał niebywałej rzeczy, ponieważ w tak krótkim czasie zdobył 10 punktów, dorzucając 3 zbiórki i 3 asysty. To naprawdę niesamowity wyczyn! Ocena 9,9 ;)
PF:
Ciejka- naszych podkoszowych trzeba głównie rozliczać z zadań defensywnych, poza tym Ciejka na pewno nie jest "ideałem PF-a". Bardziej chciałem sprawdzić jak spiszę się na tej nie optymalnej dla siebie pozycji i wypadł całkiem nieźle. Cieszę zwłaszcza 4 asysty. Ocena 8
Szczuraszek- Franek jak zwykle dołożył swoją cegiełkę do zwycięstwa. Nigdy nie schodzi poniżej swojego, bardzo wysokiego poziomu. Kilka razy wiódł prym na boisku, tym razem nieco w cieniu, ale grał bardzo dobrze. Ocena 8
C:
Padło- jego zadaniem było powstrzymać Czarnórskiego potwora Gušica i z tej roli wywiązał się wprost genialnie. Zdominował go na tablicach, nie pozwalając przy tym rozwinąć mu skrzydeł w ataku. W dodatku jego rywal szybko złapał faule, praktycznie samemu wykluczając się z meczu. Antek odpuścił sobie fajerwerki ofensywne, ale doskonale wiedział, ze od tego w tym meczu są inni. Ocena 9,5
Nowaczewski- Witek także miał zadania wybitnie defensywne i również zagrał znakomicie. W jego przypadku martwi to, że jego trening jest już mocno przystopowany, ale nawet pomimo tego jest cennym wzmocnieniem naszej drużyny w takich meczach jak ten. Ocena 8,5