BuzzerBeater Forums

BB Slovensko > Cez lupu - alebo rozhovory s manazermi

Cez lupu - alebo rozhovory s manazermi

Set priority
Show messages by
From: razor
This Post:
00
223575.28 in reply to 223575.27
Date: 12/8/2012 12:49:46 PM
Overall Posts Rated:
284284
...pokračovanie...

9. Ktoré vylepšenie považuješ za najlepšie?
Úplne najlepšie vylepšenie je BB-manager, hoci to nie je priamo na hlavnej stránke BuzzerBeatru.

10. Ak by si bol členom BB-tímu, čo prvé by si zmenil?
Asi niečo v drafte

11. O Rumunusku si mnohí mysliíme, že to je krajina rómskych etnických skupín, ktorí kradnú a nerobia dobré meno krajine. Je to naozaj tak? Akou krajinou je v skutočnosti Rumunsko?
Áno, viem že Európa si myslí o Rumunsku to, čo si hovoril. Pracujem 6 rokov v Nemecku a vidím to. Pravdou je, že rómovia nerobia Rumunsku dobré meno. Nemajú radi prácu, žijú v biede. Radšej kradnú a žobrú. Niektorí žijú luxusne. Z ukradnutých a vyžobraných peňazí prídu, postavia si vilu a jazdia na Mercedese. Majú veľa detí, ktoré pošlú mimo domova aby niečo vyžobrali a hovorili že sú strašne chudobní. Týmto prosím všetkých európskych ľudí, aby im nič nedávali!
Radšej im povedzte: Choďte robiť! No Rumunsko je pekná krajina. Máme krásne hory, Čierne more, ruiny z rímskeho impéria, máme krásne ženy, máme mnoho vecí, ktoré sa oplatí vidieť. Rumunsko čaká, kým ho niekto objaví. Rumunsko neznamená rómovia. Snažíme sa ich vzdelávať, no je to ťažké, pretože potrebujeme pomoc od EÚ a od ostatných Európanov. Keď im nikto nedá peniaze za žobranie, keď si ich európske krajiny nepustia k sebe domov, obraz Rumunska nebude zahanbený. Takže nezabúdajte, Rumunsko nie je krajina rómov. Je to krajina, v ktorej sú rómovia podobne ako v iných krajinách.

12. Aké sú Tvoje ciele v tejto sezóne?
Ako vždy, Reghin Bulls budú bojovať predovšetkým o miesto v play-off. Ak bude niečo lepšie, riadne to oslávim. Ale snom je znova si zahrať v rumunskej najvyššej lige, RBBA lige.

13. Chceš niečo odkázať slovenskej komunite?

V prvom rade, zdravím celú slovenskú komunitu! Moje spojenie z niečím slovenským sú niektorí manažéri z iného športového manažéru, slovenského. Som si istý, že ho poznáte. Je to PowerPlay Manager. Mám tám hokejový aj futbalový tím. A ďalšie spojenie je z reálneho života. V Nemecku som totiž stretol krásnu dievčinu z Bratislavy, Viktóriu....čo môžem viac povedať. Ak by som sa niekedy mohol dostať na Slovensko, určite by som navštívil Tatry, pretože milujem hory. Na záver,
ak chcete vedieť viac o mojom tíme, neváhajte navštíviť mnou vytvorenú stránku (http://www.reghinbulls.weebly.com). Prajem všetko najlepšie!

Veľmi pekne ďakujem za čas a tvoje odpovede a prajem Ti veľa šťastia v živote.
Aj ja ďakujem.

Last edited by razor at 12/8/2012 2:52:58 PM

This Post:
00
223575.30 in reply to 223575.28
Date: 12/21/2012 10:33:27 AM
Overall Posts Rated:
284284
Po dlhšej odmlke je tu opäť rubrika Cez lupu. Už jej 18. časť Vám tentokrát prinesie rozhovor zo Slovenska. Na moje otázky našiel odpovede manažér vzDUCH(172356).

1. Mohol by si sa nám na úvod krátko predstaviť?

Volam sa Peter, mam 33 rokov a este necele 2 tyzdne budem byvat v Presove (tesne pred vianocami sa stahujem s rodinkou do Zupcan)

2. Kedy si začal hrať BB?
S BB som zacal v 9.tej sezone v tretej lige.

3. Komu alebo čomu za vďačíš za svoj začiatok na BB?

Vdacim za to reklame na inom manazeri. Nespomeniem si ktory to bol. Hraval som hokej, futbal aj PowerPlay manager.

4. Aké sú Tvoje najväčšie úspechy?

Medzi timove najvacsie uspechy by som zaradil svoju ucast v Extralige (a to ze som z nej este nevypadol) a 3x stvrtfinale pohara. Z individualnych uspechov ucast niektorych hracov v slovenskej U21. Na NT este nedorastli

5. Kto je najslávnejším hráčom v Tvojom klube?

Najslavnejsi hrac v klube je momentalne Rastik Bochnicka - milacik publika. Z odchovancov Eugen Bujda ktory pred casom za mierny poplatok prestupil z Psychovi.

6. Skús zvoliť základnú päťku z hráčov v Tvojej histórii...

Bujda
Kuanli
Bochnicka
Kesic
Pintacsi

7. Ktorý zápas považuješ za taký najpamätnejší?

Finale majstrovstiev Europy z minulej sezony. Velmi malo zapasov si pozriem aj online ale na tento som si cas nasiel. Nasa repre je kazdou sezonou uspesnejsia a tak verim ze si podobne pamatnych zapasov budem moct pozriet coraz viac. A s uspesnejsim koncom. Aj ked aj druhe miesto povazujem za velky uspech.

8. Máš zaujímavý nick - vZDUCH. Ako vznikol? Zrejme máš pocit, že si všade :-)))

Moj nick vznikol peknych par rokov dozadu ked som si chcel dat nick na IRC a vsetko co ma napadlo bolo uz obsadene. A tak som porozmyslal nad niecim co by ludia prehliadli pri vybere prezyvky a v tejto suvislosti ma napadlo ze vzduch nevidiet a neda sa chytit. Neskor to preslo kozmetickou upravou na vzDUCH - takze 2 slova v jednom

This Post:
11
223575.31 in reply to 223575.30
Date: 12/21/2012 10:33:51 AM
Overall Posts Rated:
284284
.....

9. Ako si spomínaš na obdobie, kedy si pôsobil ako skaut pre U21?

Bolo to zaujimave obdobie. Bola to moznost nepriamo trenovat dalsich hracov. Hoci dufam ze som len nemal stastie na pridelenych hracov respektive ich manazerov. Dufam ze zvysok trenerov je kumunikativnejsi

10. Čo hovoríš na tohtosezónne novinky: galéria úspechov, či to, že 5.tím v tabuľke musí platiť 50% platov?

Aby som pravdu povedal tak galeriu uspechov som si pozrel ked som to nasiel v novinkach a druhykrat az teraz ked si sa na to spytal. Podla mna je to blbost ktora hru nicim nevylepsila. Nejasne formulacie typu : "Drvivé víťazstvo 1 Bod Vysoké víťazstvo nad ligovým súperom" tomu asi tiez velmi nepomozu -> ake je vysoke vytazstvo? O 5 bodov? O 10 - 20 - 30? Drviva vacsina manazerov to asi odignoruje ...
A zmena pre timy na 5. mieste je podla mna dobra. Aspon donuti tymy bojovat o kazdy bod

11. Za ten čas čo si tu, ktorá zmena alebo ktoré vylepšenie Ťa potešilo najviac?

Za ten cas na hravam BB som nad ziadnou zmenou vyslovene nejasal. Skor ma mrzi ze sa venuju "vylepseniam" namiesto toho aby sa pozreli na veci na ktore sa dlhodobo stazuju manazeri. Pomohlo by aby vypocty zapasov, treningu a tak dalej prebiehali nacas, aby boli taktiky viac rovnocenne a podobne.

12. Čo by si Ty zmenil, keby si na to mal moc?

Zoberme si napr. LI taktiku. V utoku potrebuje hrac hlavne IS. V obrane ale uz by potreboval ID aj SB co by sa teda v pripade vyssieho SB vyrazne odrazilo na plate. Preto je LI taka popularna taktika a preto manazeri trenuju pod kosom hlavne IS a ID a snazia sa drzat SB na nizsej urovni.
Ak dokazali BBmani dosiahnut to ze na obvode je +- vyrovnany utok a obrana preco to nedokazu (nechcu?) aj pri podkosovych taktikach? Nieco je zle a treba prist na to co, aby bola hra zaujimavejsia ...

13. Čo chceš dosiahnuť v tejto sezóne?

Tuto sezonu by som chcel skoncit do 4. miesta a co najdlhsie sa udrzat v pohari.

14. Máš nejaký odkaz pre ostatných?

Trenujte Slovenskych hracov a nechajte si poradit od skusenejsich manazerov.
V nizsich ligach sa da na tom velmi pekne zarobit oproti tomu co prichadza zo vstupneho, budete mat kvalitneho hraca (dvoch, troch) a pomozete aj nasej U21 a NT.

Ďakujem Ti za rozhovor a nech sa Ti darí.
Dakujem. Aj Tebe vela uspechov.

This Post:
00
223575.32 in reply to 223575.31
Date: 1/3/2013 4:12:03 PM
Overall Posts Rated:
284284
Prešli 2 týždne a opäť je tu zaujímavý rozhovor. Dnešná 19.časť bude naozaj zaujímavá. Niečo nám totiž povie o sebe jeden z momentálne najlepších "japonských" manažérov. Prečo je slovo japonských v úvodzovkách? Prezradí Vám to Wolph(53429).

1. Môžeš sa nám stručne predstaviť?

Mám 30 rokov, som ženatý, mám 2 deti. Pracujem vo verejných školách v Japonsku, učím v nich angličtinu. Mojou životnou vášňou je Kapuera, ale ako asi tušíš, milujem všetky športy, basketbal nevynímajúc. Do toho Blazers!!! Pôvodne som ale z Portlandu, USA. Hovorím anglicky, japonsky, portugalsky a trochu aj po španielsky.

2. Ešte nám povedz svoje meno...
Slim Shady

3. Kedy si začal hrať BB?
Približne pred dvoma rokmi.

4. Vďaka komu alebo čomu si tu?

Priateľ z práce, s ktorým som hral na Yahoo Fantasy Bball na mňa naliehal, aby som sa zaregistroval.

5. Aké sú Tvoje najväčšie úspechy?

3 tituly majstra japonskej najvyššej ligy (JBBL) po sebe. V tom istom období 3-násobný finalista japonského pohára. Dúfam, že sa túto sezónu dostanem do play-off BuzzerBeater Best.

6. Kto je najlepším hráčom v histórii?

Je to Yuusuke Tsunami(19825327).
Tento týždeň dva-krát skočil, oba skoky boli v obrane. Teraz má súčet 116. Trénujem ho tak, ako Stanislava Krejčího, len bude trošku lepší. Na konci trénovania bude mať súčet okolo 130.

7. Ak by si mal určiť základnú päťku v histórii, koho by si do nej vybral?

Ťažká otázka, neustále hráčov mením... No vybral by som do nej asi týchto:
Budiarso(8195984), Krejčí(13538596), Tsunami(19825327), Madany(6742482), Sciemenna(5788986). To by bolo v čase ich najlepších rokov.

8. Ktorý zápas si najviac pamätáš?

Žiadny nápas nijak extrémne neoslnil. Ale zaradil by som sem asi výhru nad Defenders počas minulej sezóny. Vyhral som nad vtedy obhajcom titulu. Bolo to také menšie víťazstvo, pretože bolo v základnej skupine. Navyše som nepostúpil do play-off, on hej. Ale stále dobrý úspech.

This Post:
33
223575.33 in reply to 223575.32
Date: 1/3/2013 4:12:21 PM
Overall Posts Rated:
284284
......

9. Môžeš porovnať život v Japonsku so životom v USA?
Je to naozaj ťažké porovnávať život v takých odlišných krajinách. Žijem v Japonsku už okolo 8 rokov, takže už ma tu asi nič neprekvapí. Neviem kde začať. Ak budem o jednej veci, vyznie to dobre pre Japonsko a zle pre USA. Ak budem hovoriť o druhej, bude to presne naopak. Každá krajina má svoje plusy a mínusy a príliš veľa rozidelov, ktoré sa dajú vysvetliť.
Ale myslím, že by som mohol povedať jednu vec. V Japonsku ľudia viac pracujú v skupinách, zatiaľ čo Američania sú viac izolovaní a individualistickí. Ale nie je to spôsobené rozdielmi medzi belochmi a černochmi. Je tam veľa šedej.

10. V marci 2013 budú 2 roky od zemetrasenia a následného tsunami pri meste Sendai. Ako si na toto obdobie spomínaš?

Žijem na juhu, čiže som nebol priamo zasiahnutý. Pre ľudí v postihnutých oblastiach sa život radikálne zmenil a teraz by mali veľa čo povedať. Odomňa len toľko, že na túto udalosť spomínam so smútkom a túžbou pomôcť tým, ktorých to postihlo.

11. Povedal si, že žiješ v Japonsku 8 rokov. Čo je podľa Teba TOP 5 vecí alebo miest v Japonsku?
Ďalšia ťažká otázka...
Milujem natto (kvasené sójové bôby).
Dobrí ľudia sú všade na svete, Japonsko nie je výnimkou.
Milujem prírodu a Japonsko je obdarené mnohými krásnymi prírodnými oblasťami. Bohužiaľ, veľa voľne žijúcich zvierat (hlavne veľké zvieratá) je vyhynutých. Ale to je tak aj na iných miestach.
Milujem kultúru a Japonsko je starý národ s množstvom histórie a kultúrou, ktorá prežila veky.
Ešte potrebujem jeden...hmmm
Je to ako pýtať sa ryby, čo sa jej páči vo vode. Nech je to čokoľvek čo sa mi na Japonsku páči, asi mi to nie je zrejmé.

12. Stretol si počas svojho pobytu v Japonsku nejakého Európana, napríklad Slováka?
Áno, stretávam veľa ľudí z Európy. Už som stretol veľa ľudí z Tvojho regiónu, to nespomínam si špeciálne na Slováka. Ale už som stretol Chorvátov, Maďarov, Bulharov či Talianov. Stretol som veľa typov ľudí, no nepamätám si všetky.

13. Aké sú Tvoje ciele v tejto sezóne?
Vyhrať všetko, stále trénovať.

14. Chceš niečo odkázať našej komunite na BB?
Som poctený, že si robil so mnou rozhovor. Dúfam, že si našiel to zaujímavé.

Samozrejme, našiel. Aj ja veľmi pekne ďakujem za rozhovor a prajem nech sa Ti darí.

This Post:
22
223575.34 in reply to 223575.33
Date: 1/20/2013 3:32:14 PM
Overall Posts Rated:
284284
Máme tu 20. časť rubriky Cez lupu. Po toľkých rozhovoroch s mužmi zrejme nadišiel čas pozrieť sa na svet zo ženského pohľadu. Svoje postrehy či názory nám dnes povie extraligová manažérka, LA-zuzza6(58449).

Poznámka: rozhovor bol robený v minulom kalendárnom roku.

1. Môžeš sa na úvod krátko predstaviť?
Volám sa Zuzana mám 25 rokov, bývam vo Zvolene a tento rok v júni som úspešne ukončila vysokú školu (SPU v Nitre).

2. Kedy si začala hrať BB?
Nooo presný dátum si nepamätám, ale hrám BB asi od 3. sezóny, teda sa dá povedať, že takmer od jeho začiatku..

3. Komu alebo čomu za to vďačíš?

Aj komu aj čomu..=) BB mi predstavil môj priateľ (tiež je manažérom BB) a keďže som v tej dobe basketbal aj aktívne hrávala tak bolo jasné, že ma BB nadchne...

4. Za aký tím si hrávala a na akej pozícii?

Hravala som za 3 extraligove zenske druzstva: MBK Ružomberok ale to len chvilku, potom AGM Banska Bystrica to tiez len chvilku a potom este a to veeelmi dlho BK inpek UKF Nitra... a na pozicii pivota (u nas boli dvaja pivoti, nebolo to rozdelene na PF a C), BB verzii by som asi skor bola PF...

5. Aké najvýznamnejšie úspechy si tu dosiahla?
Medzi najväčšie úspechy v BB by som zaradila účasť v B3 a potom 1. miesto (v 12. sezóne) a 2. miesto (v 10.sezóne) v Slovenskom pohári. No potešia aj maličkosti ako zisk MVP trofeje (hráč Maal) s obrovským rozdielom pred konkurentmi, alebo výhra základnej časti v 2. lige a následne aj celého PO len s jedinou prehrou a podobne..

6. Ktorých hráčov považuješ za najslávnejších, ktorých si doposiaľ mala?

Zo slovákov by som do tejto kategórie zaradila asi Andreja Pilátika(2414155) (to bol môj top hráč z úvodu BB) a teraz asi Patrika Kabáta(18399705) (toho som kúpila ako 18 ročného a som hrdá na to ako trénuje). Z legionárskych opôr by to boli asi Diego Carreras(7421292) a Joao Alexandre Manoel(6503369) (toť dvaja z minulosti) a zo súčasného kádra by som najviac vyzdvihla Kalilou Maala(15197969).

7. V slovenskej komunite na BB registrujeme len malý počet žien. Čím myslíš, že to je? Veď šport, konkrétne basketbal je športom pre obe pohlavia...

A naozaj neviem preco BB nehrava viac zien, asi vo vseobecnosti hravaju menej online hry ako chlapy. A tiez si myslim, ze BB hravaju aj taki chlapi, ktori basketbal nehravali, a BB hraju len preto ze je to sportovy manazer, co si myslim ze by zena asi nehrala sportovy manazer napriklad basketbalovy, keby nemala nejaky vztah ku konkretnemu sportu..

Last edited by razor at 1/20/2013 3:33:29 PM

This Post:
33
223575.35 in reply to 223575.34
Date: 1/20/2013 3:32:36 PM
Overall Posts Rated:
284284
....

8. Ktorý zápas je pre Teba najpamätnejším?
Toto je ťažká otázka, ale asi vyradenie Nitry Corgons v semifinále poháru v 10. sezóne, kedy som vyhrala 100:82, a to som si dovtedy myslela, že Corgoňov ja poraziť nikdy nemôžem...=)

9. Skús určiť základnú päťku histórie...

PG: Andrej Pilátik(2414155)
SG: Diego Carreras(7421292)
SF: Patrik Kabát(18399705)
PF: Kalilou Maal(15197969)
C: Joao Alexandre Manoel(6503369)
- mat ich tak vsetkych naraz..=)

10. Sezónu si začala vo veľkom štýle - sériou troch výhier. Čomu pripisuješ tento skvelý štart do sezóny?
Úvodom tejto sezóny som bola milo prekvapená, nečakala som, že po prvých 3 kolách budem mať plný bodový zisk, myslím si, že môj tým nie je najslabší, ale skôr by som spomínané výhry pripísala možno tomu, že ma moji súperi dobre nepoznajú a nepripravili sa na mňa dostatočne keďže som prišla z 2.ligy a možno to bolo malé podcenenie z ich strany. Tak či onak som rada, že mi úvod do sezóny takto vyšiel..

11. Ako vnímaš tohtosezónne novinky: galériu cieľov, delenie vstupného v PO na dve polovice a 50% platenie platov v 5.tíme tabuľky?
Galéria cieľov je podľa mňa príjemné spestrenie hry, rovnako ako zbieranie vlajočiek a podobne. Vytvára to pre manažérov nové ciele, ktoré si môžu dávať a postupne ich plniť, tým sa hra stáva pestrejšia.
A čo sa týka ostatných noviniek týkajúcich sa príjmov resp. ekonomiky, nedá sa povedať aký vplyv to bude mať na hru, myslím si, že enormný nie, a o 2-3 sezóny to budeme vnímať ako by takýto systém bol od začiatku hry... touto novinkou sa aspoň pre mňa zásadnejšia zmena v hre neudiala..

12. Ktorá novinka zo všetkých, ktoré si zažila, Ťa potešila najviac?

Neviem špecifikovať konkrétnu novinku, lebo ich neberiem ako novinky, ale ako vývoj hry. A teda každá znamená určité vylepšenie a poteší..

13. Čo by si zmenila ako prvé v momentálnom stave BB?

Keby som mohla tak by som okamžite zrušila všetkých, ktorí na BB podvádzajú, majú viac kont prípadne robia podvody v predajoch alebo vypisujú BB maily ohľadom dohôd na zápasy a potom tieto nedodržia... Ale spolahlivý nástroj na to asi neexistuje... Myslím si, že všetci, čo takto podvodom vyhrávajú nie sú víťazi a nemôže ich takáto hra ani tešiť ani baviť...

14. Pri tretej otázke si povedala, že BB ti predstavil Tvoj priateľ, tiež manažér BB. Prezradíš nám kto to je? Alebo je to tajomstvo...
Pri toľkých rokoch, čo sme spolu to určite nie je tajomstvo, je to zajino.

15. Aké sú Tvoje ciele v tejto sezóne?

Mám skromnejšie ciele, keďže som po postupe do extraligy. Mojim hlavným cieľom je zotrvanie v extralige aj pre ďalšiu sezónu a ak sa podarí tak play-off by potešilo..

16. Čo by si chcela odkázať ostatným?
Chcela by som všetkých pozdraviť, popriať pekné Vianoce a šťastný Nový rok. A ešte by som chcela odkázať, aby všetci, ktorí BB hrajú, ho hrali z radosti, trénovali mladých hráčov a bavili sa hrou, lebo na to predsa online hra je..=)

Ďakujem Ti za rozhovor a nech sa Ti darí.
Aj ja ďakujem, a podobne aj tebe nech sa dari..

This Post:
00
223575.36 in reply to 223575.35
Date: 2/3/2013 4:02:57 PM
Overall Posts Rated:
284284
V tejto sezóne sme spolu s mojou lupou navštívili Rumunsko a Japonsko. Prišiel čas presunúť sa na sever našej planéty. Ostávame však v Európe, konkrétne vo Švédsku. Práve z tejto škandinávskej krajiny pochádza môj dnešný respondent. V 21.časti magazínu je pripravený odpovedať na moje otázky GM-Manon(173598).

1. Môžeš sa nám na začiatok predstaviť?
Volám sa Robert, ale som tu známy ako Manon. Mám 31 rokov, krásne zarábam a mám ešte krajšieho syna, ktorý má teraz 1,5 roka (ako ten čas letí...). Ľudia, ktorí strávalili nejaký čas na fóre, tam zrejme videli moje príspevky. Vzhľadom k tomu, že mám syna a stal som sa GM, nebol som schopný tráviť na BB toľko času ako predtým. Každý deň sa ale stále snažím vtesnať nejaký čas na BB.

2. Kde bývaš?
Bývam vo Švédsku, presnejšie v malom meste s názvom Insjön.

3. Kedy si začal hrať BB?
Začal som vo februári 2010, Sezóna 11, presne počas All-Star zápasu.

4. Prečo si začal hrať BB?
Videl som reklamu na hru a to ako môj bratranec miluje basketbalový kôš. Ja milujem online manažérske hry. Myslel som si, že táto hrá môže byť niečo, čo si budeme obaja užívať, hlavne keď nastúpime proti sebe. Zatiaľ sme proti sebe odohrali len 1 súťažný zápas. Bolo to v Sezóne 11, v play-off (vyhral som len o 1 bod!). Túto sezónu sme znovu v rovnakej lige, takže bude hrať opäť proti sebe.

5. Aké sú Tvoje najlepšie úspechy?
No, zatiaľ som nemal veľa úspechov a mal som dlhodobý cieľ. Zatiaľ som postavil arénu a trénoval hráčov. Ak by som mal predsa niečo vybrať, tak by to bolo semifinále v pohári pred dvoma sezónami. To ale bolo spôsobené aj kôli štastnému rozlosovaniu. Sezónu na to som vypadol hneď v prvom kole. Môj čas príde, keď sa mi naplní "peňaženka" a zlepšia sa trénovaní hráči.

6. Kto je najlepším hráčom v histórii Tvojho tímu?
Pýchou môjho tímu je Stefan Yngvesson(14735243). Hráč, ktorého som draftoval a strávil veľa času jeho tréningom. Teraz je na chvíľu v našej NT. Pre mňa je veľmi dôležitý.

7. Skús vybrať základnú päťku v histórii...
PG: Pancrazio Boscaro(6771080) - nikdy nebol najlepším PG v klube, no je k tomu blízko. Momentálne hráva základ.
SG: Fred Leon(14301096) - strávil v klube len sezónu aby pomohol dostať sa v play-off do finále.
SF: Stefan Yngvesson(14735243) - pýcha a radosť klubu.
PF: Zbigniew Łabudzki(21336308) - stále v tréningu ale začína vyzerať naozaj dobre. S trošku viac tréningom bude z neho naozajstná hviezda.
C: Patrick Lemaire(6806818) - trochu podobný prípad ako môj PG. Je dočasným riešením, pokým trénovaní hráči nedosiahnu takú úroveň, aby ho mohli nahradiť.

This Post:
44
223575.37 in reply to 223575.36
Date: 2/3/2013 4:04:28 PM
Overall Posts Rated:
284284
...

8. Koľko času stráviš GM prácou?
Mení sa to zo dňa na deň. Niekedy pri tom strávim 1-2 hodiny a niekedy, keď nie je dosť času, tak to robím len 5 minút.

9. Akú najvyššiu pokutu si udelil a za čo?
O GM rozhodnutiach a pokutách sa nerozpráva. No najvyššie pokuty sú za prestupy, ktoré sú predražené.

10. Prejdime ku krajine v ktorej žiješ, Švédsku. Ak by som išiel do Švédska, ktorých 5 miest alebo vecí by som mal vidieť?
No, cítim sa teraz ako ambasádor Švédska, no nemôžem myslieť na nič iné, ako na miesta ktoré som navštívil:

1. Kiruna v lete - išiel som sem raz s mojím otcom (nedá sa to každý deň, je to asi 1000km vzdialené od mesta, kde som vtedy žil). Toto miesto je dosť na severe a v lete tu celú noc svieti Slnko. Sedenie na balkóne hotela, pitie studeného piva o polnoci a slnko stále svieti. Zvláštny pocit.
2. Gottland - bolo to dávno, čo som tu bol. Je to nádherný ostrov mimo východného pobrežia Švédska. V lete sem chodí veľa ľudí relaxovať a zabávať sa. Je tam niečo pre každého. Bol som tu ako dieťa, no silno si pamätám návštevu jaskyní Lummelunda. Je to veľký jaskynný systém. Je naozaj krásny.
3. Dalarna - mal by som povedať aj o mieste, kde žijem ja. Dalarna je provincia vo Švédsku, kde bývam. V zime sem veľa ľudí chodí lyžovať. Ale najkrajšie je to tu v lete. Midsummer v Leksande je veľká udalosť, veľa ľudí má párty, bavia sa. A neskôr v lete sa u nás konal Classic Car Week v Rättviku. Tjusigt je udalosť, ktorá trvá celý týždeň kde sa stretávajú ľudia, ktorí vlastnia americké autá z 30-tich až 70-tich rokov. Je tu veľa krásnych aút a milých ľudí.
4. Málo vecí ma už napadá. Myslím, že človek by mal navštíviť naše hlavné mesto, Štokholm. Je tu mnoho druhov obchodov a jedla. Je to dosť podobné s hocijakým hlavným mestom. Nemám rád veľké mestá, ale majú niečo do seba.
5. Už vážne neviem o piatom, snáď ešte Štokholm skärgard. Je to veľká plocha na mori s tisíckami a tisíckami malých ostrovov. Je to nádherné.

11. Aké sú Tvoje ciele v tejto sezóne?
Moje momentálne ciele sú vyhrať, čo sa vyhrať dá, zarábať čo najviac peňazí a trénovať mojich hráčov. Keď budú dostatočne vytrénovaní, budem sa snažiť postúpiť vyššie.

12. Čo chceš odkázať slovenskej komunite na BB?
Dúfam, že každý zažíva dobrú sezónu a uvidíme sa na fórach.

Ďakujem Ti za rozhovor.