Ilość fanów to nie tajemnica :) 1737, spadek z 2499 w zeszłym sezonie. A ty ile masz?
A co do awansu, to oczywiście że lepiej być w wyższej lidze niż niższej, ale jeśli nie masz odpowiedniej hali to jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest tankowanie. Wtedy spokojnie sobie trenujesz, zarabiasz dużo większą kasę, którą możesz przeznaczyć na rozbudowę hali, albo zaoszczędzić aby mieć rezerwy finansowe które pozwolą ci na 99% awansować ponownie z 3 ligi w następnym sezonie.
Bo jeśli halę masz małą to próba walki o utrzymanie jest trochę bez sensu. Całe przychody będziesz wydawał na utrzymanie składu, który będzie walczył o utrzymanie, w bilansie tygodniowym będziesz mniej więcej na 0 i klub nie będzie się rozwijał. A jak będziesz miał pecha (np. kontuzja) to i tak spadniesz i de facto nie będziesz miał żadnego zysku z tego sezonu w wyższej lidze (oprócz satysfakcji że grałeś na wyższym poziomie ligowym) i zaczynasz de facto z tego samego poziomu na jakim byłeś 2 sezony wcześniej.
A co do kary za spadek to na 99% jestem przekonany że jest. Swoją drogą ciekawe, że na forum PLK i 2 ligach wielu managerów się skarży, że im pospadały przychody za mecz. Mam nadzieję, że to nie jest ta sama sytuacja co kilka sezonów temu, kiedy po aktualizacji sezonowej coś się spieprzyło i źle wyliczało przychody za mecze i musieli to korygować. Bo jeśli tak jest to może oznaczać, że to co dostałem za pierwszy mecz to też jest jakiś bug i w następnych meczach trochę mi ten przypływ gotówki przytną :)