BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Στατιστική υπηρεσία

Στατιστική υπηρεσία

Set priority
Show messages by
This Post:
11
250787.28 in reply to 250787.26
Date: 11/16/2013 12:28:10 PM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
830830
Second Team:
Avengers B.C.
Ειναι παρα πολυ ενδιαφερον ειλικρινα...Καπου στα σχολια ακουστηκε οτι η πτωση στη συμμετοχη στο παιχνιδι πιθανον να σταματησει και να αρχησουν να ανεβαινουν παλι οι χρηστες..Δυστυχως διαφωνω..θεωρω το συγκεκριμενο κομματι τρομερα ενδιαφερον αλλα ταυτοχτονα ποιστευω οτι ειναι ενα κομματι το οποιο θα απασχολησει κυριως χρηστες που ηδη ειναι στο παιχνιδι και μαλιστα πολλες σεζον ή ειναι ιδιαιτερα ''κολλημενη'' με αυτο( με την καλη παντα εννοια). Παρολα αυτα η προσπαθεια σου Νεκταριε για την αναβθμιση του παιχνιδιου ειναι αξιεπαινη

This Post:
00
250787.29 in reply to 250787.27
Date: 11/16/2013 1:10:50 PM
Supernova Elites
A1
Overall Posts Rated:
662662
Μα αυτό που μόλις έγραψες σχόλιο είναι και ακριβώς αυτό ζητούσα!

Ναι δεν σχολίασα όμως επί του έργου, σχολίασα επί της αγένειας....! Αν θέλεις και σχόλιο επί της στατιστικής παρουσίασης θεωρώ ότι είναι αξιολογότατη, και με μεγάλο ενδιαφέρον για της ομάδες οι οποίες παίρνουν μέρος στην ανάλυση...!

Στο προηγούμενο ποστ απλά εξήγησα γιατί κάποιοι μπορεί να μην έκαναν σχόλια και δεν θεωρώ ότι ήταν θέμα αγένειας...!

Εεεε νομίζω ότι δεν είναι τόσο δύσκολο (ή κοπιαστικό) να γράψει κάποιος ένα απλό ''δεν με ενδιαφέρει αυτό που διάβασα......''
Το λέω γιατί στο αρχικό post τόνισα το πόσο απαιτητικό σε χρόνο είναι το εγχείρημα.

Δηλαδή νομίζω ότι μία απλή φράση ''καλό ή κακό'', ''ενδιαφέρον ή μη ενδιαφέρον'' κοστίζει λίγο σε χρόνο και , φαντάζομαι συμφωνείς , ότι θα μου έδινε μία πυξίδα για το εάν πρέπει να συνεχίσω να γράφω ή όχι.

Ούτε δύσκολο είναι ούτε κοπιαστικό να γράψεις ένα σχόλιο...Νομίζω ότι αυτός που μπαίνει στην διαδικασία να κάνει ένα download αν μη τι άλλο μπορεί να γράψει και ένα θετικό ή αρνητικό σχόλιο...! Καταλαβαίνω ότι μπορεί να ενοχλεί όταν κάποιος δεν μπαίνει καν στον κόπο να γράψει κάτι αλλά από την άλλη εξήγησα τον λόγο για παράδειγμα που δεν το σχολίασα εγώ προσωπικά...! Μου φάνηκε ότι μιλάμε για άλλες ομάδες οπότε έκρινα ότι δεν μου πέφτει λόγος να σχολιάσω κάτι...Θα μου έπεφτε πολύ λόγος όμως αν ήμουν στην Α1 ,το διάβαζα και δεν έλεγα τίποτα...Θετικό ή αρνητικό όπως είπες...!

Διαφωνώ ότι τα σχόλια πρέπει να αποτελούν πυξίδα για το αν πρέπει να συνεχίσεις να γράφεις ή όχι ....Και μαπα να ήταν αυτό που παρουσίαζες πάλι θα ήταν τιμητικό το γεγονός ότι ασχολήθηκες με κάτι που τελικά το μοιράζεσαι με την κοινότητα ,πόσο μάλλον όταν δεν είναι...

This Post:
00
250787.30 in reply to 250787.27
Date: 11/16/2013 1:52:36 PM
Overall Posts Rated:
13091309
Eλα παραπονιάρη, πνευματικέ μου γίγαντα εσύ (α ρε Δάσκαλε, τέτοια του λέτε οι παλιοί και σοφοί και μετά με ψάχνει ξημερώματα στα καφενεία να μου κάνει καζούρα)!
Ακολουθεί σχόλιο, αναγνώστη που δεν έχει "κατεβάσει" το (2ο)αρχείο! Κυριακή αύριο άλλωστε ;)

Tην άποψη μου στην έγραψα στο πρώτο μου ποστ και χαίρομαι που "ανέβασες" και το επεξηγηματικό. Ομως συμφωνώ, επί της ουσίας, και με την παρατήρηση του Kung Flu.
Aπό κει και πέρα, έχεις την εμπειρία, πριν ακόμα αρχίσεις μια έρευνα, να γνωρίζεις το μίνιμουμ των χρηστών που θα ενδιαφερθούν και να ξέρεις(με τα δικά σου κριτήρια) αν αξίζει τον κόπο να την ολοκληρώσεις και να μας την παραδώσεις.

This Post:
00
250787.32 in reply to 250787.1
Date: 11/17/2013 10:00:17 AM
Batsi
II.4
Overall Posts Rated:
103103
Second Team:
Skoda Ξάνθη
Πολυ ενδιαφέρον!!
Αμα εχεις το χρόνο συνέχισε το..εξαιρετικη δουλειά..!!

This Post:
00
250787.33 in reply to 250787.24
Date: 11/17/2013 10:01:42 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Μόλις διάβασα(1η ανάγνωση) και την ολοκληρωμένη έκδοση.
Φυσικά μπαλάκι, περιμένω και τον "εξαφανισμένο" Μαμού,να πάρει κι αυτός!

Θα επανέλθω σε λίγο με ερωτήσεις, διαφωνίες, παρατηρήσεις και διορθώσεις!

Y.Γ Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο καφές και τα δύο πακέτα τσιγάρα δεν φτάνουν, όταν στην πρώτη μόλις σελίδα έχει διαβάσει "powered by sarithin AND mamuwalde" και σύνολο σελίδων 36!

From: fd97
This Post:
00
250787.35 in reply to 250787.34
Date: 11/17/2013 11:41:50 AM
Overall Posts Rated:
6262
Επιστεφω λοιπον μετα απο αρκετο καιρο απουσιας λογω ελλειψης χρονου στο φορουμ!
Δεν ανησυχω γιατι διαβαζα τα παντα εστω και λιγο πιο αργα.Ετσι, φτανουμε στην στατιστικη, της οποιας ειμαι τεραστιος φαν.Πραγματικα η δουλεια που κανατε ειναι ακρως εντυπωσιακη, πιο αναλυτικη και απο στατιστικες στο πραγματικο κοσμο του μπασκετ.Εχω καποιες αποριες αλλα θα τις πω στην συνεχεια.
Αρχιζω με τον πινακα της ιστοριας ζωης των ομαδων.Πληρης, οπως και αυτος που ακολουθει...δεν εχω καταλαβει πως λειτουργει η Συγχρονη εποχη, Διαχρονικοτητα και η Στιγμιαια Ταση ως συναρτηση του ποσο καλα τα παει ή θα τα παει η ομαδα.Αν και φαινεται σωστο μου αρεσει αρκετα, βεβαια χωρις να εχω καταλαβει απολυτα το πως λειτουργει συνολικα, γιατι ατομικα η καθε εννοια καταλαβα πως υπολογιζεται.
Στους πινακες δεν μπορω να πω κατι, απλα τρομερο υλικο που ουσιαστικα ειναι η ιστορια του Μπαζερ.
Βρισκω πολυ εξυπνη την ΑΔΑ, καταρριφθηκε ο μυθος οτι η II.4 ειναι η πιο ανταγωνιστικη απο ολες.Πως ομως, ο πρωτοεμφανιζομενος στην Α1 Τσουικ, εχει ΑΔΑ 0,50, τον τριτο καλυτερο στην Α1 ενω ειναι τελευταιος αυτη τη στιγμη;Ηταν πραγματι τοσο καλος τις προηγουμενες σεζον που παιζει που τον βαζουν τοσο ψηλα;;
Και κατι αλλο που ισως εχετε καταφερει ειναι αλλος ενας μυθος.Επιτυχημενη ομαδα δεν ειναι αυτη που ανεβαινει τρενο τις κατηγοριες, ουτε αυτη που ειναι στην Α1 για πολλες σεζον.Γιατι συνηθως οι περισσοτεροι και κυριως οι νεοι χρηστες κοιτουν αυτους στις μεγαλες κατηγοριες και τους θεωρουν πετυχημενους ανεξαρτητα την θεση που εχουν εκεινη την στιγμη.
Για να τσιγκλιστουμε λιγο, μια (μικρη) αναφορα στην -μη ενεργη ομαδα βεβαια- του Ασηγκρατητου θα επρεπε να υπηρχε και φυσικα ολων των ομαδων που ειχαν μια αξιολογη πορεια οπως του Κατζα(την πρωην ομαδα) και αλλων, Κατσικακια κλπ.Δεν ηταν τυχαια βεβαια η επιλογη του Ασηγκρατητου, τσιγκλισμα θελατε.Ολα αυτα στα πλαισια της πλακας ετσι...!

Τελος, θελω ξανα να συγχαρω την προσπαθεια σας, αν μπορουμε να πετυχουμε τοσα μεσα απο ενα παιχνιδι, τοτε σαν χωρα μπορουμε σιγουρα να κανουμε πολλα περισσοτερα απο αυτα που κανουμε.Οι τυποι εβγαλαν εξισωση για την αξιολογηση, του εδωσαν και ονομα σαν μαθηματικοφυσικο θεωρημα και μας παρουσιαζουν τα παντα του Ελληνικου μπαζερ μεσα σε 36 σελιδες, για ολες τις ομαδες.Η ΑΔΑ ειναι SOS και οποιος δεν την ξερει, μενει μετεξεταστεος στην ιστορια του Μπαζερ.Ενα μεγαλο ευχαριστω για το υλικο που εχετε φτιαξει!!

This Post:
00
250787.37 in reply to 250787.33
Date: 11/17/2013 12:15:39 PM
Overall Posts Rated:
13091309
Πάμε λοιπόν.

Ερώτηση: πώς προκύπτει το ποσοστό της στιγμιαίας τάσης? Είναι η ποσοστιαία μεταβολή έναντι της προηγούμενης σεζόν? Και επί ποιας στατιστικής κατηγορίας?

Παρατηρήσεις: βλέπουμε, όπως παρατήρησε και ο μαμού, ότι στον πλέον σημαντικό ΑΔΑ, εκ των 80 ομάδων, οι τρεις πρώτοι είναι από την ΙΙ κατηγορία. 1ος και 3ος από την ΙΙ.2 και 2ος από τηνΙΙ.3 και μάλιστα με 6,6,8 σεζόν στο παιχνίδι αντίστοιχα. Αστερίσκος για τον Κάτζα λόγω δεύτερης θητείας, που ούτως ή άλλως όμως είναι μια κατηγορία προς ανάλυση μόνος του!
Αυτή η αναντιστοιχία εμπειρίας και ΑΔΑ, ίσως μας υποδεικνύει κάποιες υποβόσκουσες τάσεις, αλλά μη έχοντας εμπειρία ούτε από τις κατηγορίες, ούτε από τις ομάδες και τους μάνατζερς τους, προτιμότερο είναι να τοποθετηθούν οι ίδιοι αρχικά.
Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, αν με έριχναν αυτή την στιγμή σε ένα ΙΙ όμιλο, θα ήθελα αυτός να είναι ο ΙΙ.4, καθαρά λόγω συμβατής ψυχοσύνθεσης!

Διαφωνίες: δεν συμφωνώ με την μέθοδο, ούτε και τα απόλυτα νούμερα που χρησιμοποιήθηκαν για τους βαθμούς σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Ας ξεκινήσουμε από τα απόλυτα νούμερα, της μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε.
Στους βαθμούς πρωταθλημάτων, συμφωνώ με το σκεπτικό που εδόθη ως προς τον έξτρα πόντο στον πρωταθλητή, που παίρνει επίσης τους ίδιους πόντους με την ομάδα της αμέσως ανώτερης κατηγορίας που κέρδισε τα play outs.

Διαφωνώ, ο υποβιβασθέντας 8ος να παίρνει τους ίδιους βαθμούς με αυτόν που υποβιβάσθηκε στα play outs και μπορεί να ήταν ακόμη και 6ος και σε περίπτωση που τάνκαρε ο 8ος να έχουν διαφορά 10 νικών πχ στην κανονική διάρκεια.

Επίσης διαφωνώ, με την αξιολόγηση στους συγκεκριμένους πόντους, του κυπέλλου. Δίνεται πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα, του κανονικού, στο κύπελλο έναντι του πρωταθλήματος.
Παρατηρούμε ότι αν μια ομάδα της Α1 (φυσιολογικά)κατακτήσει το κύπελλο και πάρει και το πρωτάθλημα, θα πάρει 30 πόντους για κύπελλο και 32 για πρωτάθλημα. Η αναλογία πόντοι πρωταθλήματος/συνολικοί πόντοι είναι μόλις 32/62=51,6%.
Μιλάμε ουσιαστικά για απόλυτη εξομοίωση πρωταθλήματος Α1 και κυπέλλου.
Από τις 80 ομάδες, το χαμηλότερο ποσοστό το έχουν οi mpuritses με 57,7%...

Ομως, το κυριότερο, όπως προανέφερα, είναι ότι δεν θεωρώ σωστό να υπάρχουν μόνο βαθμοί από την τελική κατάταξη στο πρωτάθλημα(αλλά και το κύπελλο).
Διαγράφονται 22 αγώνες πρωταθλήματος, με τεράστιες διακυμάνσεις και διαφορές από ομάδα σε ομάδα, για 2-3 παιχνίδια play-offs/playout, ακόμα και για κανένα έξτρα παιχνίδι(8οι και 5οι).

Αντιλαμβάνομαι τη δουλειά που έχει γίνει και τον όγκο της και επ'ουδενί δεν θέλω οι παρακάτω απόψεις μου, να παρεξηγηθούν. Ας πούμε ότι, αν τα παιδιά σήμερα άρχιζαν την εργασία, αυτές θα ήταν οι δικές μου προτροπές.

Θα ήθελα η βαθμολόγηση να γίνεται σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος,ξεχωριστά. Φυσιολογικά, διαφορετικούς βαθμούς θα δίνει η νίκη, ανά κατηγορία. Ενδεχομένως, κάποιοι έξτρα βαθμοί για κατάκτηση πρωταθλήματος.
Θα ήθελα επίσης, στο ίδιο μοτίβο, βαθμούς στο κύπελλο, αναλόγως την κατηγορία του αντιπάλου που νίκησες, μέχρι τέλους. Από μία (ανώτερη)φάση και έπειτα, ενδεχομένως κάποιους έξτρα πόντους στην νίκη, επίσης κλιμακωτά.

Διορθώσεις: Συντακτικά/ορθογραφικά και υπολογιστικά λάθη. Πείτε με geeky, αλλά και μόνο που γνωρίζω ότι αυτή η (αληθινή)αναφορά, θα κάνει τους τελειομανείς μαμού και σαρίθιν αντίστοιχα, να ξεψαχνίσουν από την αρχή ως το τέλος και τις 36 σελίδες, κάνει πολύ ευχάριστο το τελευταίο τσιγάρο του δεύτερου πακέτου!

Advertisement